search
Krankzinnige misdaadserie 'Sexy Beast' trapt donderdag af op de streamingdienst SkyShowtime
Series / Nieuws

Krankzinnige misdaadserie 'Sexy Beast' trapt donderdag af op de streamingdienst SkyShowtime

Vanaf donderdag zie je de spectaculaire misdaadserie 'Sexy Beast' op SkyShowtime.

Streamingdienst SkyShowtime breidt deze week zijn aanbod aan met een nieuwe misdaadserie. Het crime drama Sexy Beast is daar vanaf deze donderdag te bekijken.

Sexy Beast ging oorspronkelijk al in januari in première. Vanaf 7 maart is de serie eindelijk ook in Nederland te zien. De serie is een prequel van de gelijknamige film uit 2000, die het regiedebuut was voor Jonathan Glazer (The Zone of Interest, Under the Skin).

Londen in de jaren 90


De film uit 2000 gaat over oud-crimineel Gal Dove (Ray Winstone). Hij krijgt bezoek van de sociopatische gangster Don Logan (Ben Kingsley), die wil dat hij een bank berooft. Kingsley werd voor zijn rol genomineerd voor een Oscar.

In de serie volgen we Gal en Don een aantal jaar voordat de gebeurtenissen in de film plaatsvinden. Gal en Don zijn beste vrienden en dieven, die zich vermengen in het criminele Londen van de jaren 90.

Groeiende reputatie


Hun reputatie groeit in de stad, waardoor de twee worden gerecruit door de beruchte criminele baas Teddy Bass (Stephen Moyer). Ondertussen begint Gal een relatie met een vrouw genaamd DeeDee (Sarah Greene), wat een gevaarlijke bedoening blijkt te zijn.



De rollen van Gal en Don worden respectievelijk gespeeld door James McArdle (Mary Queen of Scots, Mare of Easttown) en Emun Elliott (Prometheus, Game of Thrones). Beide acteurs waren al eerder te zien in Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Release


De opnames voor Sexy Beast vonden plaats in Liverpool. In totaal bestaat de serie uit acht afleveringen. Hoewel de film geregisseerd werd door Glazer, is hij niet betrokken bij de prequel. De serie is namelijk gemaakt door Michael Caleo.

Wel heeft de schrijver van het origineel, Louis Mellis, meegewerkt als uitvoerend producent. Sexy Beast is vanaf donderdag 7 maart te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Sexy Beast: Heb jij de film uit 2000 van regisseur Jonathan Glazer gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen