search
Klaar voor bloed en scherpe tanden? Bekijk dan deze geweldige vampierenserie
Series / Nieuws

Klaar voor bloed en scherpe tanden? Bekijk dan deze geweldige vampierenserie

Vergeet Buffy the Vampire Slayer en The Vampire Diaries, dit is de beste vampierenserie van dit moment.

Er zijn ontelbaar veel films en series over vampieren. De bekendste films zijn uiteraard die van de Twilight-trilogie en de bekendste serie is The Vampire Diaries of misschien Buffy the Vampire Slayer. Toch zijn er nog een aantal (redelijk) onbekende series die net zo goed zijn.

Het is heel logisch dat vampieren zo populair zijn. Ze zijn mysterieus, bovennatuurlijk en ze verbergen een subtiele dubbelzinnigheid. Bovendien gaan vampieren altijd gepaard met bloed, de nacht en actie: een geweldige combinatie voor een fantastische serie.

De serie


De serie A Discovery of Witches is een goede aanrader als je al voor de zoveelste keer Buffy of The Vampire Diaries aan het herkijken bent.

A Discovery of Witches vertelt het verhaal van heks en historicus Diana Bishop. Ze ontdekt een manuscript dat haar probeert terug te drijven naar de magische wereld waar ze zo graag afstand van wil nemen. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek: de vampier en geneticus Matthew Clairmont.

De cast en crew


Teresa Palmer, vooral bekend van The Choice, Point Break en Warm Bodies, schittert in de rol van Diana Bishop. Ze deelt het scherm met niemand minder dan Matthew Goode als de vampier Matthew. Goode was al eerder te zien in Chasing Liberty, The Imitation Game en Leap Year.



A Discovery of Witches bestaat uit 3 seizoenen en 25 afleveringen van 45 minuten in totaal. De serie is geproduceerd door Radford Neville, Dominic Barlow en Edoardo Ferretti.

Stream op Prime Video


Stream A Discovery of Witches op Prime Video, ShyShowtime of Apple Tv+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen