search
Succesvolle horrorfilm met 79% op Rotten Tomatoes staat nu op Netflix
Films / Specials

Succesvolle horrorfilm met 79% op Rotten Tomatoes staat nu op Netflix

Psychologische horrorfilm Smile verkent duistere diepten van menselijke psyche met bovennatuurlijke gebeurtenissen en rillingwekkende sfeer.

Wat doe je wanneer de grens tussen wat de realiteit is en wat niet langzaam lijkt te vervagen? Smile is Amerikaanse psychologische horrorfilm dat de duistere diepten van de menselijke psyche verkent. In de horrorfilm gebeuren bovennatuurlijke dingen en wordt je meegenomen op een bloedstollende reis.

De inspiratie voor de film komt van Laura Hasn't Slept, een elf minuten durende shortfilm uit 2020. Zowel Laura Hasn’t Slept en Smile zijn geregisseerd en geschreven door Parker Finn. Een verdere overlapping vind je in het personage Laura die centraal staat in beide films.

Sosie Bacon


Sosie Bacon, ook te zien in Scream en 13 Reasons Why, speelt de rol van Dr. Rose Cotter. Tegelijkertijd wordt de karakteristieke rol van Laura gespeeld door Caitlyn Stasey, die overigens ook de rol van Laura vertolkt in Laura Hasn’t Slept.

De film volgt Dr. Rose Cotter, een psychiater die werkzaam is in Mount Pleasant. Wanneer ze Laura Weaver toegewezen krijgt, een vrouw die geconfronteerd wordt met nachtmerries en onverklaarbare gebeurtenissen die haar mentale gesteldheid op de proef stellen, raakt Cotter hierin verstrikt en is ze overtuigd van een bovennatuurlijke vloek.

Rillingen


Nieuwsgierig of deze film je werkelijk de rillingen over de rug zal jagen? Waarom ontdek je het niet zelf door een blik te werpen op de trailer? Laat je meevoeren in een wereld van spanning en mysterie, waarbij de beelden je een voorproefje geven van de huiveringwekkende sfeer die de film belooft.De opnames begonnen op 11 oktober 2021 en eindigde op 24 november van dat jaar. Een jaar later ging hij in première op het witte doek. De film is niet alleen spannend, maar wordt over het algemeen ook goed ontvangen. Rotten Tomatoes geeft de horrorfilm namelijk een 79% en in de Critics Consensus staan teksten als "heftige griezelige beelden" en "uitblinkende Sosie Bacon".

Streamen


Smile is vanaf morgen op Netflix Dat de film op Netflix komt te staan, biedt nog meer horrorliefhebbers wereldwijd de kans om de duistere en meeslepende film te bekijken, rechtstreeks vanuit hun eigen huiskamers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als je geïnteresseerd bent in Smile: heb je de film al gezien of ga je hem voor het eerst kijken op Netflix?

 • Al gezien!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Voor het eerst op Netflix

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen