search
Mis het niet: de bloedstollende serie 'The Valhalla Murders' binnenkort niet meer op Netflix
Series / Specials

Mis het niet: de bloedstollende serie 'The Valhalla Murders' binnenkort niet meer op Netflix

Op zoek naar een bloedstollende serie? Binge dan The Valhalla Murders van Thordur Palsson.

Toevallig nog op zoek naar een bloedstollende serie die je aankomend weekend nog kunt bingen? Zoek dan Brot alias The Valhalla Murders van Thordur Palsson eens op. Deze succesvolle serie is nog maar heel kort te zien tot 13 maart.

De serie ging in première in 2019 en is de tweede officiële IJslandse serie na Trapped die op Netflix verscheen. Er zijn van The Valhalla Murders acht afleveringen gemaakt.

Hoofdrollen


De hoofdrollen in The Valhalla Murders zijn weggelegd voor Aldís Amah Hamilton als Disa, Nína Dögg Filippusdóttir als Kata, Bergur Ebbi Benediktsson als Erlingur en Edda Björgvinsdóttir als Svava.

Al meteen bij de eerste scènes besef je dat het landschap, het stille acteerwerk en het tempo niet veel goeds in petto hebben. Zonder dat er meteen iets gebeurt voelt het al broeierig en spannend aan.

Seriemoordenaar


Reykjavik krijgt te maken met een seriemoordenaar. Oude mannen worden misbruikt en op brute wijze afgeslacht. Twee rechercheurs worden tot elkaar veroordeeld om deze moorden op te lossen. Beiden zijn getormenteerd door wat hen onlangs is overkomen. Een samenwerking die niet vanzelfsprekend is, mede omdat er een rechercheur uit Oslo wordt gehaald.



In de titel staat het originele woord Brot wat fragmentatie of brokstuk betekent. De serie krijgt op IMDb een 7. Er wordt vooralsnog geen tweede seizoen verwacht. Als je nieuwsgierig bent geworden, kijk dan nog voor 13 maart 2024.

Kleine week tot verwijdering


The Valhalla Murders is nog even op Netflix te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij Brot alias The Valhalla Murders nog even snel bingewatchen?

  • Ja, waarom niet!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, al gezien of geen interesse

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen