search
De hitserie 'Shōgun' van Disney+ wordt vergeleken met 'Game of Thrones': hoe goed is deze serie eigenlijk echt?
Series / Specials

De hitserie 'Shōgun' van Disney+ wordt vergeleken met 'Game of Thrones': hoe goed is deze serie eigenlijk echt?

Is deze historische serie het kijken waard, of kun je hem beter overslaan?

Disney+ heeft zijn aanbod recent aangevuld met de miniserie Shōgun. De serie wordt vergeleken met Game of Thrones, gezien de enigszins vergelijkbare thema's van de series. Maar is dat ook terecht?

De eerste aflevering van Shōgun verscheen op 27 februari op Disney+. Sindsdien komt er iedere week een nieuwe aflevering online. Het historische drama is gebaseerd op de gelijknamige roman van James Clavell, geschreven in 1975. Hiervan werd in 1980 ook al een serie gemaakt.

Bondgenoot


De serie speelt zich af in het feodale Japan van het jaar 1600, ten tijde van het Tokugawa-shogunaat. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van John Blackthorne, een Engelse zeeman.

Er zijn machtige krijgsheren, daimyō, die strijden om de hoogste machtstitel in het land: Shōgun. Wanneer Blackthorne door schipbreuk terechtkomt in het land en gevangen wordt genomen door daimyō Heer Yoshii, ziet deze krijgsheer in hem een bondgenoot om Shōgun te worden.

Indrukwekkende score


Blackthorne wordt gebruikt als pion in een politiek spel, terwijl hij uitgroeit tot samoerai. Niet iedereen is echter blij met zijn komst. Er zijn mensen die hem koste wat het kost uit de weg willen ruimen…Maar is Shōgun ook echt het kijken waard? Volgens recensenten wel. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een indrukwekkende score van maar liefst 99%. De critics consensus: "Visueel weelderig en verrijkt met culturele waarachtigheid: Shōgun is een epische bewerking die het origineel overtreft".

Record


Bovendien wordt de serie enorm goed bekeken. In de week van zijn debuut trok Shōgun maar liefst 9 miljoen kijkers. Hiermee brak de serie meerdere records voor streamingdienst Disney+ en voor netwerk FX.

Iedere dinsdag kijk je een nieuwe aflevering van Shōgun op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen