search

Ons nieuws van zondag 10 maart 2024

'Queens': natuurdocumentaire zet in op betrokkenheid van de kijker
Recensie

'Queens': natuurdocumentaire zet in op betrokkenheid van de kijker

Een dag in het leven van de koninginnen van de natuur.

Regie: Chloe Sarash| Cast: Angela Bassett (verteller) | Afleveringen: 7 | Speelduur: 40-50 minuten| Jaar: 2024

De natuurdocumentaire Queens zoomt in op de koninginnen in het dierenrijk. Van hyena's in Tanzania tot wolven in Ethiopië, alles komt voorbij. En dus uitsluitend dieren van het vrouwelijke geslacht. Dat deze serie uitkomt rond internationale vrouwendag is geen toeval. De emancipatie van vrouwen is nog steeds een belangrijk thema, vooral omdat de meeste machtsposities in onze maatschappij worden bezet door mannen. In de natuur zijn de rollen echter omgedraaid. Daar maken vooral vrouwen de dienst uit.

De zeven afleveringen bezoeken elk een andere uithoek van de wereld. Iedere keer volgen we een handjevol soorten dieren die tot elkaar zijn veroordeeld op de plek waar ze zich hebben genesteld. De serie toont plekken die vanwege een natuurlijke afbakening moeilijk te bereiken zijn, waardoor ze voor de aanwezige dieren fungeren als een soort minisamenleving. Zo speelt de eerste aflevering zich af in een krater in Tanzania, die de daar aanwezige dieren niet kunnen verlaten en dieren van buitenaf niet kunnen betreden.

Door verschillende slimmigheidjes raak je erg betrokken bij het leven van de dieren. Zo heeft iedere aflevering haar eigen hoofdpersonen en krijgen die van de verteller zelfs een naam. Daardoor is er steeds een nieuw verhaal waarmee een inkijkje krijgt in het dagelijks leven van de dieren. Het is de makers gelukt om erg dichtbij te komen en door veelvuldig ingezette close-ups wordt de emotionele betrokkenheid van de kijker nog wat verder opgevoerd. Af en toe is dit wel een beetje overkill; de vele close-ups hebben dan een desoriënterend effect.

De documentaire toont de dieren niet alleen overdags, maar ook wanneer zon is ondergegaan. Met speciale camera's worden hun nachtelijke belevenissen in beeld gebracht, wat nieuwe inzichten meebrengt. Want waar de meesten van ons de nacht gebruiken om bij te komen van de dag, komen de meeste wilde dieren pas tot leven bij het vallen van de nacht.

In eerste instantie lijkt Queens ietwat door te slaan in het creëren van personages. Het narratief wordt dan ook best uitvergroot en veel situaties zijn voorzien van ietwat misplaatste hippe popmuziek. Maar het wordt duidelijk waarom hiervoor is gekozen wanneer de bedreiging van deze diersoorten aan bod komt, als gevolg van klimaatverandering. Onze jongste generatie zal een grote rol spelen in het terugdraaien van de klimaatproblemen en die wordt daarom met de invoelbare kijkervaring zeer nadrukkelijk aangesproken.

★★★★☆

Queens is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ongelooflijke scifi-serie uit 1997 is nog altijd een 'Star Trek'-waardige ervaring
Series / Nieuws

Ongelooflijke scifi-serie uit 1997 is nog altijd een 'Star Trek'-waardige ervaring

Deze steengoede sciencefictionserie kwam in 1997 uit en is nog steeds een van de beste.

Sci-fi series doen het vaak heel erg goed bij het publiek. Het is iets magisch om te kijken naar nieuwe werelden, wezens in de toekomst en uitvindingen die nu nog niet mogelijk zijn. Er zijn heel veel sciencefictionseries, maar deze is zeker de moeite waard.

Zelfs als je niet van sciencefictionseries houdt, zul je vast en zeker ooit gehoord hebben van de mega franchises van Star Wars en Star Trek. Hoewel deze series iconisch en geweldig zijn, zijn er nog veel meer series die het genre van science-fiction goed onder de knie hebben.

Terug naar de ruimte


Veel sciencefictionseries spelen zich af in de ruimte en ook voor Stargate SG-1 reizen we af naar het grote en mysterieuze heelal. Stargate SG-1 is gebaseerd op de iconische film Stargate uit 1994 en draaide vanaf 1997 voor tien seizoenen.

De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van de film uit 1994 en vertelt het verhaal van stoere militaire teams die met het apparaat de Stargate het heelal moeten verkennen op gevaarlijke missies. Het team komt recht tegenover de Goa’uld te staan en er volgt een epische strijd.

Cast en crew


Jonathan Glassner (Freddy’s Nightmares, Star Trek: Voyager en Odyssey 5) werkte samen met Brad Wright (The Outer Limits) als maker aan de serie.



Richard Dean Anderson speelde in de hoofdrol, samen met Michael Shanks , Amanda Tapping, Christopher Judge en Don S. Davis.

Prime Video


Stream Stargate SG-1 op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws: kogel door de kerk voor ijzersterk ontvangen 'Peacemaker'
Series / Nieuws

Goed nieuws: kogel door de kerk voor ijzersterk ontvangen 'Peacemaker'

Jennifer Holland deelt een spannende update over seizoen 2 via haar Instagram.

Het beste nieuws dat je als fan van een serie kan krijgen is dat je favoriete serie vernieuwd is voor een nieuw seizoen. Dan begint het wachten, en het wachten, en het wachten op de nieuwe avonturen en natuurlijk de productieschema’s.

Maker James Gunn had het fantastische idee voor de serie Peacemaker: een spin-off van de DC-stripboeken over Christopher Smith/ Peacemaker (John Cena). De serie gaat verder na de gebeurtenissen van The Suicide Squad (2021) en volgt Christopher wanneer hij de mysterieuze A.R.G.U.S.-groep Project Butterfly om het op te nemen tegen parasieten die mensen over de hele wereld overnemen.

Seizoen 2


Maker en schrijver Gunn schreef alle acht de afleveringen toen The Suicide Squad nog aan het filmen was. COVID-19 vertraagde alle projecten, maar gelukkig kon Peacemaker in januari 2021 het filmen beginnen in het mooie Vancouver in Canada.

Het eerste seizoen, dat in 2022 uitkwam, werd meteen een grote hit onder DC-fans en de serie kreeg dan ook heel veel positieve reacties. In februari van 2022 werd de serie meteen al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Filmen


Veel fans zijn dan ook benieuwd wat het schema is voor seizoen 2: wanneer begint het filmen? En misschien nog belangrijker: wanneer is seizoen 2 te kijken?



Op de laatste vraag is nog geen officieel antwoord gegeven, maar op de eerste gelukkig al wel. Peacemaker-actrice Jennifer Holland reageerde via Instagram op een fan met het goede nieuws: "Yessss, we beginnen deze zomer met filmen! Het wordt zo goeeeeeeeed."



Te streamen op Prime Video


Peacemaker is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie absolute recente topfilms zijn binnenkort thuis op televisie te kijken
Films / Nieuws

Drie absolute recente topfilms zijn binnenkort thuis op televisie te kijken

De filmhuisfilms Perfect Days, The Old Oak en Le Pot-Au-Feu komen online op Pathé Thuis.

Heb je zin om een goede filmhuisfilm aan te zetten, dan kun je binnenkort kijken naar drie recente toppers. Op Pathé Thuis verschijnen namelijk Perfect Days, The Old Oak en Le Pot-Au-Feu online.

Perfect Days van regisseur Wim Wenders en gaat over een tevreden schoonmaker van toiletten in Tokio. In korte tijd zijn er enkele ingrijpende ontmoetingen die zijn leven veranderen, terwijl zijn liefde voor muziek zijn dagen met elkaar verbindt. De film is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film.

Le Pot-Au-Feu


Naast Perfect Days, die in december in de Nederlandse filmhuizen verscheen, debuert ook Le Pot-Au-Feu op Pathé Thuis, een sterk ontvangen romantische film met de grote namen Juliette Binoche en Benoît Magimel.

In de film laat ons de relatie zien van de gerespecteerde kokkin Eugenie, die al vele jaren voor Dodin werkt. Haar samenwerking leidt tot een romantische relatie en in overheerlijke gerechten die over de hele wereld met ontzag worden ontvangen. Om haar hart helemaal te veroveren maakt Dodin een gerecht voor Eugenie.

The Old Oak


De laatste topper is The Old Oak van regisseur Ken Loach en debuteerde in december in de filmtheaters. De film gaat over een lokale kroeg waar de onaangekondigde komst van Syrische vluchtelingen onderwerp van gesprek wordt.







De films verschijnen komende dagen online op Pathé Thuis, met Perfect Days en The Old Oak op 15 maart en Le Pot-Au-Feu op 19 maart.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrorsucces uit 2022 jaagt op Netflix de stuipen op je lijf
Films / Nieuws

Horrorsucces uit 2022 jaagt op Netflix de stuipen op je lijf

De prima ontvangen horrorfilm Smile uit 2022 op de vierde plaats in de Netflix Top 10.

Naast de nieuwste avontuurlijke Netflix Original debuteerde afgelopen vrijdag ook de succesvolle horrorfilm Smile op Netflix en staat gelijk op de vierde plaats in de Top 10.

Smile zal dit jaar een vervolg krijgen, in oktober. Mocht je de prima ontvangen eerste film van debuterend regisseur Parker Finn nog niet gezien hebben, grijp dan nu je kans.

Glimlach


In de film maken we kennis met een kwaadaardige geest die een angstaanjagende glimlach heeft. Hij nestelt zich in de studente Laura Weaver die een patiënt van psychiater Rose Cotter wordt.

De psychiater wordt gespeeld door Sosie Bacon die je mogelijk herkent uit de series Narcos: Mexico (2020) en Mare of Easttown (2021). Andere rollen komen van Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Kal Penn, Rob Morgan en Caitlin Stasey.

Kaskraker


De Tomatometer staat op een indrukwekkende 79 procent en de IMDb noteert een lagere 6,5 na 155 duizend stemmen. Wereldwijd haalde de horrorfilm maar liefst een kleine $220 miljoen op. Check hieronder de openingsscène van Smile die gebaseerd is op de korte film Laura Hasn't Slept uit 2020 van regisseur Pinn.



Het vervolg komt opnieuw van Pinn en Kyle Gallner keert terug als het personage Joel. Smile 2 staat gepland voor 18 oktober 2024. Je kijkt de eerste film hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat deze week door met 'Shōgun' en 4 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ gaat deze week door met 'Shōgun' en 4 andere hitseries

Het wordt een actievolle week met veel futuristische en Aziatische invloeden.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Shôgun


Verschijnt op: Dinsdag 12 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Avontuur / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.




Star Wars: The Bad Batch


Verschijnt op: Woensdag 13 maart | Release: Seizoen 3 - aflevering 6-7 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.




The Impossible Heir


Verschijnt op: Woensdag 13 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Actie / Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Taeoh is buitengewoon ambitieus. Hij deelt zijn verlangens met Inha. Hyewon komt er ook bij. Ze delen dezelfde visie, maar hebben verschillende dromen. Er wacht hen een onverwacht einde.




Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

12 maart: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 22) - Animatie / Actie / Avontuur - Het is het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

13 maart: Ishura (seizoen 1 - aflevering 11) - Animatie / Actie / Avontuur - De Demonenkoning, die de hele wereld met angst had vervuld, werd verslagen. De naam en het bestaan van de held die deze prestatie heeft geleverd, blijft echter een mysterie. Nu het tijdperk van angst voorbij is, begint het gevecht om de ultieme held te kronen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er van de hitserie 'Shōgun' eigenlijk een tweede seizoen op Disney+?
Series / Nieuws

Komt er van de hitserie 'Shōgun' eigenlijk een tweede seizoen op Disney+?

Als het aan de fans ligt komt er sowieso een tweede seizoen.

Disney+ heeft in Nederland weer een hit te pakken met het epische Shōgun, met reacties en waarderingen die elke verwachting overstijgen. Genoeg redenen voor een vervolg zou je zeggen, maar komt dat er eigenlijk wel?

Het is blijkbaar onwaarschijnlijk dat Shōgun zal uitgroeien tot een belangrijk franchise voor Disney+, FX en Hulu. De makers geven aan dat het bronmateriaal helemaal geen basis geeft voor een vervolg.

Succes uit verleden biedt blijkbaar garantie


Het wordt duidelijk dat veel liefhebbers van Shōgun op Disney+ zich er niet van bewust zijn dat de serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver James Clavell uit 1975, en werd eerder al eens tot beperkte tv-serie gemaakt in 1980.

De makers van Shōgun (2024) maakten vanaf het begin van de productie duidelijk dat de serie slechts dat was, een beperkte serie, en dat ze de tien afleveringen gebruikten om de gebeurtenissen in Clavell's oorspronkelijke roman te behandelen.

Liever geen vervolg


Hoewel de serie blijkbaar enorm succesvol is, en sommigen het al willen vergelijken met series als Game of Thrones, laat showrunner Jason Marks weten ook niet de moeite te willen doen voor een mogelijk vervolg, gezien de tijd en moeite die gestoken is in het huidige seizoen.



Kijk alle afleveringen van Shōgun op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Halloween'-serie gaat de horrorreeks een nieuw gezicht geven
Series / Nieuws

De 'Halloween'-serie gaat de horrorreeks een nieuw gezicht geven

Na dertien films komen Michael Myers en andere bekende personages uit de films nu naar een grote serie.

De eerder aangekondigde serie Halloween zal een complete 'creatieve reset' worden volgens Marc Helwig van Miramax.

Miramax Television won een biedingsoorlog voor de tv-rechten van de beroemde horror-franchise afgelopen oktober. Ze zullen de serie samen met Malek Akkads Trancas International Films ontwikkelen.

Michael Myers is terug


De serie wordt nu al betiteld als een potentieel begin van een nieuw Halloween-universum dat zal bestaat uit tv- en filmprojecten. Miramax bezit al de filmrechten, dus het maakt veel mogelijkheden een stuk eenvoudiger.

Tijdens een gesprek met Deadline gaf Helwig een update over de voortgang van de serie en bevestigde hij dat het een volledige reboot is zonder enige connectie met de recente filmtrilogie.

Terug naar het begin


Aldus Helwig: "De basis van de serie is de oorspronkelijke film van John Carpenter en de personages uit die film, plus mogelijk een groepje personages waar we niet veel nadruk op hebben gelegd in recentere films.



Het is een volledige creatieve reset en gaat terug naar de allereerste film, in tegenstelling tot het spinoff-aspect van de meer recente films."

Snel in productie


Er is momenteel nog geen schrijver verbonden aan de serie, maar Helwig geeft aan dat de serie hoge prioriteit heeft voor Miramax Television:

"Het is een grote prioriteit voor ons. We hebben in de laatste maanden veel mooie gesprekken gevoerd met veel getalenteerde mensen, en ik denk dat we een goed idee hebben van hoe we de serie gaan aanpakken. We hopen snel het creatieve team te kunnen aankondigen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijk 'Young Sheldon'-personage afwezig in spin-off: actrice legt uit waarom
Series / Nieuws

Belangrijk 'Young Sheldon'-personage afwezig in spin-off: actrice legt uit waarom

Soms zijn acteurs en actrices wat meer gewenst, en soms wat minder.

Terwijl het laatste seizoen van The Big Bang Theory-spin-off Young Sheldon momenteel wordt afgewerkt, wordt er achter de schermen gewerkt aan een spin-off van de spin-off. Eén ster zal echter ontbreken.

In Young Sheldon wordt het leven getoond van Sheldon Cooper in zijn jongere jaren met zijn familie in Texas. Onlangs is het groene licht gegeven voor een spin-off over het leven van Georgie (Montana Jordan) en Mandy (Emily Osment), echter zal zus Missy (Raegan Revord) daar niet in te zien zijn.

Deur definitief dicht?


Revord onthulde onlangs op social media de reden waarom ze haar rol als Missy Cooper niet opnieuw zal vertolken in de aankomende Georgie and Mandy (Emily Osment) spin-off. Ze is simpelweg niet gevraagd door de producenten.

Het nieuws van de afwezigheid van Missy in de Georgie en Mandy-serie is opvallend gezien haar centrale rol in beide eerdere series. Als een van de Cooper-zusjes leek het bijna vanzelfsprekend dat ze zou terugkeren, vooral omdat The Big Bang Theory duidelijk maakte dat Georgie en Missy constant contact hadden tijdens haar tienerjaren.

Weer terug naar af


Na veel speculatie over hoe Young Sheldon zal eindigen, werd vorige week aangekondigd dat Jim Parsons en Mayim Bialik hun rollen als de oudere Sheldon en Amy opnieuw zullen vertolken in de seizoensfinale. Dit heeft velen doen geloven dat de show eindigt door terug te gaan naar de tijd van de oorspronkelijke serie.

Bekijk op instagram



Stream alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max, of kijk elke maandag om 20.30 uur een nieuwe aflevering van seizoen zeven op Comedy Central (Ziggo kanaal 15, KPN kanaal 12 en Odido kanaal 14).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De hitserie 'Shōgun' van Disney+ wordt vergeleken met 'Game of Thrones': hoe goed is deze serie eigenlijk echt?
Series / Specials

De hitserie 'Shōgun' van Disney+ wordt vergeleken met 'Game of Thrones': hoe goed is deze serie eigenlijk echt?

Is deze historische serie het kijken waard, of kun je hem beter overslaan?

Disney+ heeft zijn aanbod recent aangevuld met de miniserie Shōgun. De serie wordt vergeleken met Game of Thrones, gezien de enigszins vergelijkbare thema's van de series. Maar is dat ook terecht?

De eerste aflevering van Shōgun verscheen op 27 februari op Disney+. Sindsdien komt er iedere week een nieuwe aflevering online. Het historische drama is gebaseerd op de gelijknamige roman van James Clavell, geschreven in 1975. Hiervan werd in 1980 ook al een serie gemaakt.

Bondgenoot


De serie speelt zich af in het feodale Japan van het jaar 1600, ten tijde van het Tokugawa-shogunaat. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van John Blackthorne, een Engelse zeeman.

Er zijn machtige krijgsheren, daimyō, die strijden om de hoogste machtstitel in het land: Shōgun. Wanneer Blackthorne door schipbreuk terechtkomt in het land en gevangen wordt genomen door daimyō Heer Yoshii, ziet deze krijgsheer in hem een bondgenoot om Shōgun te worden.

Indrukwekkende score


Blackthorne wordt gebruikt als pion in een politiek spel, terwijl hij uitgroeit tot samoerai. Niet iedereen is echter blij met zijn komst. Er zijn mensen die hem koste wat het kost uit de weg willen ruimen…



Maar is Shōgun ook echt het kijken waard? Volgens recensenten wel. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een indrukwekkende score van maar liefst 99%. De critics consensus: "Visueel weelderig en verrijkt met culturele waarachtigheid: Shōgun is een epische bewerking die het origineel overtreft".

Record


Bovendien wordt de serie enorm goed bekeken. In de week van zijn debuut trok Shōgun maar liefst 9 miljoen kijkers. Hiermee brak de serie meerdere records voor streamingdienst Disney+ en voor netwerk FX.

Iedere dinsdag kijk je een nieuwe aflevering van Shōgun op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Koppositie Netflix Top 10 is gelijk prooi voor 'Stranger Things'-actrice Millie Bobby Brown
Films / Netflix Kijktip

Koppositie Netflix Top 10 is gelijk prooi voor 'Stranger Things'-actrice Millie Bobby Brown

Heeft actrice Millie Bobby Brown weer een nieuwe filmreeks te pakken op Netflix?

Ze is uiteraard bekend van haar doorbraakrol in Stranger Things en ze heeft met Netflix ondertussen twee films gemaakt over Enola Holmes, het zusje van Sherlock Holmes. Nu verovert ze met een fantasyfilm in de streamingdienst.

Haar nieuwste film Damsel komt namelijk gelijk binnen op de eerste plaats in de Netflix Top 10 en duwt daarmee de Nederlandse dramakomedie Ome Cor naar de tweede stek.

Draak


De film biedt naast de hoofdrol voor Brown ook een belangrijke rol voor een grote CGI-draak. Ook zie je rollen voor de namen Ray Winstone, Nick Robinson, Shohreh Aghdashloo, Angela Bassett en Robin Wright.

De ontvangst onder de critici is wisselend te noemen, met 59 procent op de Tomatometer. Het publiek is vooralsnog een stuk positiever met 75 procent als Audience Score op Rotten Tomatoes en een 6,3 na 12 duizend stemmen op de IMDb.

Boek


Ondanks dat Damsel niet gebaseerd is op een eerder verschenen boek, debuteerde de boekversie van de film wel eerder, namelijk op 18 april 2023. Opvallend is dat de verhaallijnen van elkaar verschillen, aangezien schrijver Evelyn Skye een eigenlijk insteek mocht kiezen.



Sinds afgelopen vrijdag staat Damsel op Netflix, je kunt de film hier bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verdwijnalarm voor 'Jane the Virgin': binnenkort is ze nietvmeer te zien op Netflix
Series / Nieuws

Verdwijnalarm voor 'Jane the Virgin': binnenkort is ze nietvmeer te zien op Netflix

Op IMDb krijgt de serie een dikke 7,9 en dat is voor een soap zeker niet slecht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vijf seizoenen lang hield Jane, the Virgin haar fans aan de buis gekluisterd. De enorm populaire telenovela - wat eigenlijk in het Engels gewoon soap betekent - zal aan het eind van deze maand verdwijnen.

Mocht je deze heerlijk romantische serie nog niet hebben gezien, dan kunnen we je alleen maar aanraden om deze meteen te gaan bingen. Maak er maar een marathon van want elk seizoen is een feestje.

Gina Rodriguez


Op IMDb krijgt de serie een dikke 7,9 en dat is voor een soap zeker niet slecht. De verdienste van het succes ligt echt bij de acteurs want zoveel chemie tussen zoveel personages is zeldzaam.

Gina Rodriguez vertolkt deze rol alsof ze Jane is en Justin Baldoni die Rafael Solano neerzet laat elk vrouwenhart smelten en ook die van Jane. Maar ook Jane’s vrienden en familie zijn fantastisch gecast.

Telenovela


Een telenovela heeft altijd een vrouwelijk hoofdrolspeelster en staat bol van de intriges, mysteries, romantiek en drama. Dit Latijns-Amerikaanse liefdesverhaal is niet anders.



Jane Villanueva is een serieuze jonge vrouw, ze is ambitieus en wil schrijster worden. Ze werkt in een luxe hotel en is verloofd met politieagent Michael Cordero (Brett Dier). Ze is conservatief opgevoed en heeft besloten dat ze zich wil sparen tot na het huwelijk.

Lotsbestemming


Michael kan niet wachten, hij is gek op haar. Een routinecontrole bij de gynaecoloog loopt uit de hand en vanaf dat moment staat haar leven volledig op zijn kop. Jane komt voor hele zware keuzes te staan en kan niet geloven dat haar dit overkomt, of was alles voorbestemd en was dit haar lotsbestemming?



Elke aflevering blikt terug op de vorige. Het verhaal heeft een verteller (Anthony Mendez). De serie heeft een Golden Globe Beste Actrice gewonnen in 2015 in het onderdeel Comedy en Musical.

26 maart is de laatste dag dat Jane, the Virgin nog op Netflix te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supersex': niet voor tere zieltjes
Recensie

'Supersex': niet voor tere zieltjes

Onbeschaamd pornografisch biografie over het losbandige én glamoureuze leven van seksgod Rocco Siffredi.

Regie: Francesco Carrozzini, Francesca Mazzoleni, Matteo Rovere | Cast: Alessandro Borghi (Rocco), Adriano Giannini (Tommaso), Jasmine Trinca (Lucia), David Kammenos (Jean-Claude), Linda Hardy (Denise), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 42-55 minuten | Jaar: 2024

Iedereen zal het met rooie oortjes ontkennen, maar we weten allemaal wie hij is: Rocco Siffredi, pornoster van beroep en eigenaar van een pielemuis die zich kan meten met de broekspijp-anaconda van Ron Jeremy. Gebaseerd op het leven van de Italiaanse Rocco Antonio Tano volgt de zevendelige serie Supersex de hobbelige weg naar succes in seks en de doorbraak van het alter ego Rocco in de keiharde wereld van lichte zeden.

Je kan het onderwerp mooier maken dan het is, maar Supersex is gewoon porno. Smaakvolle porno, dat wel, al zal de hoeveelheid nakend vlees voor sommigen te overdadig of zelfs ongemakkelijk zijn. Lust is echter lastig over te brengen zonder vorm van obsceniteit en de biografie van een pornoacteur brengt nou eenmaal onzedelijke anekdotes met zich mee. Toch weten de makers van Supersex dit knap te polijsten. Zie het als de ordentelijke Playboy tegenover het vieze blaadje met aangekoekte pagina’s onder het matras van je broer. Wereld van verschil, maar de strekking is hetzelfde. Seks, stiekeme fantasietjes, lamme rechterhand.

Niet helemaal strokend met porno, maar de cast van Supersex bevat vrij alledaagse verschijningen. Doorsnee mensen met een middelmatig uiterlijk, met slechts hier en daar een uitschieter naar appetijtelijk. Er is goed gekeken naar de tijdgeest en de destijds heersende standaard voor mooi, waardoor de serie niet voelt als een afgekeken trucje van het evenzo pikante, maar veel geliktere Pam & Tommy. Met Supersex wordt het podium vooral gegeven aan de Italiaanse bekenden Borghi en Giannini. Een gouden duo met een fantastische dynamiek en onvervalst, mediterraans temperament.

Over hoe de persoon Rocco in Supersex wordt neergezet zijn de meningen verdeeld. Heel erg verdeeld. Want Rocco staat nogal bekend om zijn niet bepaald zachtzinnige liefdeskunsten en zijn standaard voor passie grenst vaak aan het gewelddadige. Neerbuigend en dominant laat hij vrouwen alle hoeken van de kamer zien. Uiteraard is een slaafs spelletje deel van de pret, maar in films waarin Mister Supersex de hoofdrol speelt staat brute onderdanigheid bijna altijd centraal. En het is waar, in Supersex wordt de seksindustrie inderdaad flink geromantiseerd. Want kwade tongen beweren zelfs dat porno onder onderdrukking valt.

Supersex doet heel wat stof opwaaien en eigenlijk alleen al om die ophef zou je deze serie moeten bekijken. Mits je tegen een stootje kan. Want als je al een kruisje slaat bij het zien van vibrators in de Hema-folder, laat deze serie dan lekker voor wat zij is. De oudste hobby ter wereld wordt namelijk zeer grafisch in beeld gebracht; de serie schuwt fallus noch flamoes. Supersex is dus nogal 'in your face', maar voor sommige stouterds zal dat waarschijnlijk juist de allure zijn.

★★★☆☆

Supersex is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk op Disney+: het tweede seizoen van de hilarische sitcom 'Extraordinary' staat online
Series / Nieuws

Eindelijk op Disney+: het tweede seizoen van de hilarische sitcom 'Extraordinary' staat online

Seizoen 2 van de comedyserie 'Extraordinary' is nu te bekijken op Disney+.

Er is goed nieuws voor fans van de comedyserie Extraordinary. Seizoen 2 van de serie over superhelden is namelijk vanaf deze week te bekijken op Disney+.

Het eerste seizoen van Extraordinary verscheen op 25 januari 2023. De critics waren erg enthousiast, dus werd er nog voordat de serie in première ging een tweede seizoen besteld. Nu, iets meer dan een jaar later, is het tweede seizoen te streamen.

Op zoek naar superkrachten


Extraordinary is een Britse serie over superhelden. In de wereld van de serie kreeg iedere volwassene tien jaar geleden superkrachten. De 25-jarige Jen wacht echter nog steeds op die van haar.

Jen is op een punt gekomen dat ze iedere kracht zou accepteren. Ze moet zien te overleven in een grote en verwarrende wereld. Gewapend met enkel wat hoop, radeloosheid en haar huisgenoten, gaat Jen op zoek naar haar superkrachten.

Perfecte score


De rol van Jen wordt gespeeld door Máiréad Tyers. Daarnaast zien we Sofia Oxenham als haar beste vriendin Carrie die geesten kan oproepen, Bilal Hasna als huisgenoot Kash die de tijd kan terugdraaien en Luke Rollason als Jizzlord, een gedaanteverwisselaar die jarenlang Jens kat was.



Extraordinary heeft op Rotten Tomatoes een unieke score van 100% op de tomatometer. Ook het publiek is onder de indruk, want de publieksscore is 89%. Volgens de critics consensus is de serie "sympathiek en slim geconstrueerd".

Nieuwe avonturen


Het eerste seizoen van Extraordinary telde acht afleveringen. Dat is opnieuw zo is seizoen 2. Het tweede seizoen gaat direct verder waar de finale van seizoen 1 eindigde. Maar je kunt vooral ook nieuwe avonturen en onvoorziene omstandigheden verwachten.

Seizoen 2 van Extraordinary is te bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De oorsprong van de naam 'Klingon' in de wereld van het iconische 'Star Trek'!
Series / Featured

De oorsprong van de naam 'Klingon' in de wereld van het iconische 'Star Trek'!

Klingons zijn een van de meest populaire rassen in de wereld van 'Star Trek'.

De bedenker van Star Trek en de latere franchise, Gene Roddenberry, werkte als politie-agent voordat hij de pilot-aflevering voor de scifi-serie filmde in 1964. Uitgerekend deze tijd gaf hem de inspiratie voor het krijgersras genaamd Klingons.

Roddenberry vernoemde dit ras naar zijn goede vriend die ook agent was, en die luisterde naar de naam Wilbur Clingan. De identiteit en cultuur van de Klingons zijn vervolgens verder uitgewerkt naarmate Star Trek zich verder uitbreidde.

Overplaatsing


Deze onthulling valt te lezen in Roddenberry's biografie getiteld The Impossible Has Happened: The Life and Work of Gene Roddenberry, Creator of Star Trek van Lance Parkin. Hierin valt het volgende te lezen: "Roddenberry werd overgeplaatst naar de Hollywood-divisie van de LAPD [Los Angeles Police Department]. Daar ontmoette hij agent Wilbur Clingan, en de twee werden goede vrienden".

De uitvoerend producent Gene L. Coon was naar verluidt niet weg van de naam 'Klingon' maar de overige bedenkers en schrijvers konden nu eenmaal niets beters verzinnen. Coon kwam vervolgens met Kirks grote vijand Khan Noonien Singh (Ricardo Montalban) op de proppen, naast een aantal andere ideeën voor de scifi-serie.

Op de voorgrond


De Klingons begonnen in eerste instantie als de voornaamste antagonisten in Star Trek: The Original Series. Toendertijd hadden ze wat Aziatische trekken in hun uiterlijk, wat een referentie was naar hun rol als verkapte "Sovjet Unie".



In de eerste Star Trek-film werd hun uiterlijk wat exotischer gemaakt om zodoende wat 'buitenaardser' over te komen. De uiterlijke verschijning van de Klingons kreeg vaste vorm in Star Trek: The Next Generation.

Qo'noS


Met de introductie van luitenant Worf (Michael Dorn) in dezelfde serie traden de Klingon-cultuur en de geschiedenis van de Klingons meer op de voorgrond. Hun thuisplaneet Qo'noS, hun krijgerscode en kijk op de wereld werden een vast onderdeel van de Star Trek-werelden. Er werden wel wat pogingen gedaan om het uiterlijk van de Klingons te veranderen, zoals in Star Trek: Discovery, maar dit stuitte in het algemeen op luid protest van de fans.



Kun je geen genoeg krijgen van Klingons? Kijk dan Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 4: zo staat het ervoor, dit kun je verwachten en wanneer is de première eigenlijk?
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 4: zo staat het ervoor, dit kun je verwachten en wanneer is de première eigenlijk?

De verguisde fantasyverfilming is na seizoen 3 onder de radar verdwenen, maar er speelt veel.

Je zou van pure gekkigheid niet eens meer over The Witcher berichten. De verfilming van Sapkowski's immens populaire boekenserie bleek voor velen een bittere teleurstelling. Nu Geralt van Rivia ook nog eens opnieuw is gecast zijn de zorgen zo mogelijk nog meer toegenomen.

Hoe het verder ook zit, feit is dat seizoen 4 inmiddels in volle gang is. De opnames gaan zeer binnenkort van start en Liam Hemsworth is druk bezig om de rol van Geralt te ontdekken. De uitvoerend producent gaf onlangs in een interview met Express Online aan dat hij het helemaal ziet zitten.

Draai vinden


Redanian Intelligence bericht dat de opnames voor het nieuwste seizoen in april van dit jaar van start gaan, en de verwachting is dat de productie tot en met november doorgaat. Eerder wisten we al dat Hemsworth zich helemaal suf traint.

Alle fitness heeft kennelijk tot het gewenste resultaat geleid. Uitvoerend producent Tomek Baginski heeft Hemsworth op de set gezien en was onder de indruk. Baginski: "Ik heb hem [Hemsworth] gezien terwijl hij geschminkt was als de Witcher, en ook in kostuum. Hij ziet er geweldig uit en we geven hem de kans om zijn draai te vinden met betrekking tot zijn rol".

Eerste test


Gelet op het productieschema zou een en ander betekenen dat The Witcher seizoen 4 in de zomer van 2025 te zien zal zijn. Volgens Redanian Intelligence zullen binnenkort echter de eerste beelden van Hemsworth online gezet worden. Als dit klopt dan zou dit de eerste test zijn om te zien hoe de fans op de 'nieuwe Geralt' reageren.



Het blijft nog even afwachten hoe de promotie aangepakt zal worden. In de tussentijd kun je The Witcher streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.