search
Koppositie Netflix Top 10 is gelijk prooi voor 'Stranger Things'-actrice Millie Bobby Brown
Films / Netflix Kijktip

Koppositie Netflix Top 10 is gelijk prooi voor 'Stranger Things'-actrice Millie Bobby Brown

Heeft actrice Millie Bobby Brown weer een nieuwe filmreeks te pakken op Netflix?

Ze is uiteraard bekend van haar doorbraakrol in Stranger Things en ze heeft met Netflix ondertussen twee films gemaakt over Enola Holmes, het zusje van Sherlock Holmes. Nu verovert ze met een fantasyfilm in de streamingdienst.

Haar nieuwste film Damsel komt namelijk gelijk binnen op de eerste plaats in de Netflix Top 10 en duwt daarmee de Nederlandse dramakomedie Ome Cor naar de tweede stek.

Draak


De film biedt naast de hoofdrol voor Brown ook een belangrijke rol voor een grote CGI-draak. Ook zie je rollen voor de namen Ray Winstone, Nick Robinson, Shohreh Aghdashloo, Angela Bassett en Robin Wright.

De ontvangst onder de critici is wisselend te noemen, met 59 procent op de Tomatometer. Het publiek is vooralsnog een stuk positiever met 75 procent als Audience Score op Rotten Tomatoes en een 6,3 na 12 duizend stemmen op de IMDb.

Boek


Ondanks dat Damsel niet gebaseerd is op een eerder verschenen boek, debuteerde de boekversie van de film wel eerder, namelijk op 18 april 2023. Opvallend is dat de verhaallijnen van elkaar verschillen, aangezien schrijver Evelyn Skye een eigenlijk insteek mocht kiezen.



Sinds afgelopen vrijdag staat Damsel op Netflix, je kunt de film hier bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen