search
Ongelooflijke scifi-serie uit 1997 is nog altijd een 'Star Trek'-waardige ervaring
Series / Nieuws

Ongelooflijke scifi-serie uit 1997 is nog altijd een 'Star Trek'-waardige ervaring

Deze steengoede sciencefictionserie kwam in 1997 uit en is nog steeds een van de beste.

Sci-fi series doen het vaak heel erg goed bij het publiek. Het is iets magisch om te kijken naar nieuwe werelden, wezens in de toekomst en uitvindingen die nu nog niet mogelijk zijn. Er zijn heel veel sciencefictionseries, maar deze is zeker de moeite waard.

Zelfs als je niet van sciencefictionseries houdt, zul je vast en zeker ooit gehoord hebben van de mega franchises van Star Wars en Star Trek. Hoewel deze series iconisch en geweldig zijn, zijn er nog veel meer series die het genre van science-fiction goed onder de knie hebben.

Terug naar de ruimte


Veel sciencefictionseries spelen zich af in de ruimte en ook voor Stargate SG-1 reizen we af naar het grote en mysterieuze heelal. Stargate SG-1 is gebaseerd op de iconische film Stargate uit 1994 en draaide vanaf 1997 voor tien seizoenen.

De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van de film uit 1994 en vertelt het verhaal van stoere militaire teams die met het apparaat de Stargate het heelal moeten verkennen op gevaarlijke missies. Het team komt recht tegenover de Goa’uld te staan en er volgt een epische strijd.

Cast en crew


Jonathan Glassner (Freddy’s Nightmares, Star Trek: Voyager en Odyssey 5) werkte samen met Brad Wright (The Outer Limits) als maker aan de serie.



Richard Dean Anderson speelde in de hoofdrol, samen met Michael Shanks , Amanda Tapping, Christopher Judge en Don S. Davis.

Prime Video


Stream Stargate SG-1 op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen