search
'The King of Staten Island' staat nu op Netflix: "ik ben de film zo dankbaar"
Series / Netflix Kijktip

'The King of Staten Island' staat nu op Netflix: "ik ben de film zo dankbaar"

Sinds gisteren staat het sterk ontvangen The King of Staten Island met Pete Davidson op Netflix.

Als je fan bent van Saturday Night Live (SNL) dan ken je Pete Davidson. De komiek / acteur was van 2014 tot en met 2022 in de Noord-Amerikaanse show te zien en sinds enkele jaren duikt hij steeds vaker op in bioscoopfilms.

Een van zijn grootste rollen tot op heden heeft hij in The King of Staten Island uit 2020, een semi-autobiografische film mede door Davidson geschreven en geregisseerd door Judd Apatow.

Mislukking


De film laat het verhaal zien van schoolverlater en tatoeëerder Scott Carlin. Hij worstelt met het leven sinds de dood van zijn vader, al jaren geleden. Als zijn moeder een relatie krijgt met een andere brandweerman.

De film werd doorgaans sterk ontvangen, maar wordt financieel gezien als een mislukking. Er werd namelijk 35 miljoen dollar uitgegeven, en wereldwijd slechts 2,2 miljoen dollar opgehaald. De ontvangst was wel goed met een 7,1 op de IMDb, 76 procent op de Tomatometer en een 3,4 op Letterboxd.

Dankbaar


Op Letterboxd, een geliefd platform voor filmfanaten, staat een reactie met vier sterren van Frandi Peralta: "Mijn leven is nu misschien waardeloos, maar de dingen zullen beter worden. Ik ben zo dankbaar voor deze film en voor de perfecte timing :)"De samenvatting onder de critici wordt door Rotten Tomatoes als volgt omschreven: "De onzekere toon en de toegeeflijke lengte van The King of Staten Island stompen het vermogen van deze coming-of-age-drama af om echt te overtuigen, maar de bezielende uitvoering van Pete Davidson houdt alles bij elkaar."

Nu te zien


Wil je The King of Staten Island graag meepakken, dan vind je de film nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The King of Staten Island: ga jij de film kijken nu deze op Netflix staat?

 • Ja, lijkt me een leuke film (of al gezien)

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, geen interesse

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen