search
De actierijke, maar grootste flop van 2023 verschijnt deze maand op Netflix
Series / Netflix Kijktip

De actierijke, maar grootste flop van 2023 verschijnt deze maand op Netflix

Op 27 maart zet Netflix het vierde deel van de Expendables-reeks online, zeker niet het succesvolste.

Met veel bombarie werd de vierde film in de filmreeks The Expendables aangekondigd. De meeste grote namen keerden terug en er werd uiteraard gehoopt op een nieuw succes. Er werd namelijk een budget meegegeven van maar liefst 100 miljoen dollar.

Ondertussen is duidelijk dat Expend4bles geen succes werd. De film van regisseur Scott Waugh (Need for Speed) werd compleet afgekraakt door de critici en wereldwijd stopte de box office-teller op slechts 51,1 miljoen dollar, terwijl de eerdere films nog per deel (ruim) 200 miljoen per deel opbrachten.

Netflix


Eind deze maand zet Netflix de film met grote namen als Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Megan Fox, Tony Jaa en Iko Uwais online. En wel op woensdag 27 maart.

De kans is groot dat Expend4bles de laatste stuiptrekking is van de franchise en dat alleen een compleet nieuwe insteek de reeks mogelijk nog kan redden. Mocht dit gebeuren, dan zijn we ongetwijfeld vele jaren verder.

Ontvangst


Een film als Expend4bles hoeft uiteraard niet per se heel goed ontvangen te worden om vermakelijk te zijn. De 14 procent op de Tomatometer is echter erg laag. Opvallend is wel dat de Audience Score op Rotten Tomatoes op 70 procent staat.



Tegenover de Audience Score van Rotten Tomatoes staat een duidelijk zwakkere 4,8 op de IMDb na 34 duizend stemmen. Op Letterboxd zien we een gemiddelde van 1,8 van de 5 sterren, en dat is niet hoog.

Streamen


Vanaf 27 maart stream je Expend4bles op Netflix. De eerdere delen kun je zonder bijbetaling streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Mocht je The Expendables 4 al hebben gezien: is de film leuk of gewoon slecht?

  • Ik vond dit deel best leuk eigenlijk

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Verschrikkelijk, niet om aan te zien

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen