search
Eerste recensies peperdure serie '3 Body Problem' van Netflix: top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies peperdure serie '3 Body Problem' van Netflix: top of flop?

Netflix komt deze week met een enorm dure serie. Wat zeggen de eerste recensies op Rotten Tomatoes?

Netflix zou per aflevering maar liefst 20 miljoen dollar hebben uitgegeven aan de nieuwe serie 3 Body Problem. De peperdure Netflix Original wordt binnenkort online gezet en nu zijn de eerste recensies op Rotten Tomatoes verschenen.

De serie komt van Game of Thrones-schrijvers David Benioff en Dan Weiss en zij baseerden het verhaal op het Chinese boek The Three-Body Problem uit 2008, dat onderdeel uitmaakt van de Remembrance of Earth's Past-trilogie van schrijver Liu Cixin.

Eerste recensies


Het duurt nog zo'n tien dagen voordat de serie 3 Body Problem op Netflix verschijnt. Toch zijn op Rotten Tomatoes al de eerste recensies opgedoken. Deze zijn voorlopig veelal positief, al is de huidige Tomatometer-score niet enorm hoog.

Na 21 recensies staat de sciencefictionserie namelijk op 71 procent op de Tomatometer. Dit is uiteraard niet per se laag, maar ook niet direct overtuigend. Na onderstaande trailer, enkele passages uit de verschenen recensies.Onder de Top Critics op Rotten Tomatoes zien we voorlopig bijna net zoveel positieve als negatievere recensies. Zo schrijft de erg positieve John Nugent van Empire Magazine: "Een enorm ambitieuze bewerking van een enorm ambitieus boek. Als openingsseizoen voelt het als de voorbereiding voor iets groters. De serie is echt indrukwekkend voor televisie, met een gigantische schaal."

Ambitie


Chris Bennion van Daily Telegraph is iets minder positief, maar kritischer: "Een glorieuze, opzichtige galactische puinhoop. Problemen? Heel veel. Maar verwonder je over de ambitie."

"De serie bevat niet veel goeds. Het is simpelweg vlak, met decoratieve accenten, die van toepassing zijn op de karakteriseringen en het acteerwerk," typte Dan Fienberg van Hollywood Reporter.

21 maart


Wil je 3 Body Problem zelf beoordelen, dan kan dat vanaf 21 maart. Dan zet Netflix het complete achtdelige eerste seizoen online.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij na dit bericht nog vertrouwen in 3 Body Problem?

 • Ja, kan alsnog een prima serie zijn

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik twijfel nu toch best wel

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen