search
Nieuwe oorlogsserie op NPO is "aangrijpend" en "beklemmend": kijkers onder de indruk van 'De Joodse Raad'
Series / Nieuws

Nieuwe oorlogsserie op NPO is "aangrijpend" en "beklemmend": kijkers onder de indruk van 'De Joodse Raad'

De Joodse Raad op NPO krijgt heel veel steun onder de kijkers,

Gisteren debuteerde de eerste aflevering van de Nederlandse EO-oorlogsserie De Joodse Raad op NPO 1. Op Twitter verschijnen flink wat reacties en het is duidelijk dat de kijkers onder de indruk zijn.

De Joodse Raad is een miniserie van regisseur Paula van der Oest en je ziet rollen van onder andere Jack Wouterse, Pierre Bokma, Malou Gorter en Claire Bender. Er verschijnen in totaal vijf afleveringen.

"Aangrijpend"


Op X/Twitter verschenen al heel wat reacties. "Ik kon me niet inhouden en alle delen van De Joodse Raad al gezien: steengoed (o.a. Bokma excelleert) confronterend, informerend en afspelend in grijs gebied," vindt ene Maartje. "We zijn toe aan verhalen die niet alleen over goed en fout gaan."

En Rose vindt de serie aangrijpend: "Ik ben De Joodse Raad aan het kijken en vind het zo aangrijpend. De alarmsignalen, het vertrouwen, het goede willen doen. Het is goed om het op deze manier te laten zien, zodat ze een gezicht krijgen, je als kijker betrokken voelt. Dan raakt het je nog meer"

"Beklemmend"


"Ben aan het bingen. Wat een indringende en beklemmende serie over de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Duitse bezetting. Puik acteerwerk ook," laat Tanja Radenmaar op X/Twitter weten.



De synopsis van de serie luidt als volgt: Na de oprichting van de Joodse Raad zorgde dit in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter opgerichte orgaan voor de communicatie met de Joodse gemeenschap. Voor welke dilemma's stond de Joodse Raad?

De Gele Vlek


De vijfdelige dramaserie vind je nu al op NPO Plus en de eerste aflevering De Burgemeesters van Joods Amsterdam kun je op NPO Start kijken. Aankomende zondag 17 maart om 21:26 uur volgt aflevering twee De Gele Vlek.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: kijk jij al naar de serie De Joodse Raad al op NPO?

  • Ja of ga ik nu doen

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, ik skip deze

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen