search
De 'Lord of the Rings'-serie kostte net zoveel als de originele filmtrilogie
Series / Nieuws

De 'Lord of the Rings'-serie kostte net zoveel als de originele filmtrilogie

Deze The Lord of the Rings-serie kreeg een immens hoog budget, maar werd alsnog slecht ontvangen.

Het is altijd een kunst voor series om met een bepaald budget een sterk eindresultaat neer te zetten. Behalve als ze al het geld van de wereld hebben. Of zegt geld helemaal niets over de kwaliteit?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag hoeveel geld een serie moet krijgen voor een seizoen, aangezien elke serie anders is. The Lord of the Rings: The Rings of Power kreeg echter wel een héél erg hoog budget.

Budget


Het budget was zelfs zo hoog dat de serie het nieuws haalde. Het originele plan was dat de serie een budget van $ 100-150 miljoen per seizoen zou krijgen. Dit is een redelijk bedrag, maar toen werd dit ineens verdrievoudigd.

De serie heeft veel geld nodig voor de CGI en speciale effecten, maar voor $465 miljoen mag je goede kwaliteit verwachten. En hoewel de serie er zeker niet slecht uitziet, is de $465 miljoen ook niet terug te vinden in de effecten.

De rest van de franchise


Het is opvallend dat de hele Lord of the Rings-trilogie uit de jaren 2000 bij lange na niet zoveel kostte. The Rings of Power heeft het dus voor elkaar gekregen om meer te kosten dan 3 films bij elkaar!



Bovendien worden de originele films beoordeeld met scores van rond de 90%. De serie daarentegen… Die krijgt een magere kijkersscore van 38%. Gelukkig voor de serie waren critici wel blij met The Rings of Power.

Prime Video


Bekijk Lord of the Rings: Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als je moet kiezen, kijk jij dan liever nog een keer de drie bioscoopfilms of de serie van Prime Video?

  • The Lord of the Rings-filmtrilogie

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen