search

Ons nieuws van donderdag 14 maart 2024

'Manhunt': boeiende geschiedenisles, vlotte thriller én complex politiek drama
Recensie

'Manhunt': boeiende geschiedenisles, vlotte thriller én complex politiek drama

Deze miniserie over de klopjacht op de moordenaar van Abraham Lincoln biedt verrassend veel politieke context.

Regie: Carl Franklin, John Dahl, Eva Sørhaug | Cast: Tobias Menzies (Edwin Stanton), Anthony Boyle (John Wilkes Booth), Matt Walsh (Samuel Mudd), Patton Oswalt (Lafayette Baker), Lili Taylor (Mary Todd Lincoln), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 42-57 minuten | Jaar: 2024

De aanslag op Abraham Lincoln is geanalyseerd en vooral gemythologiseerd in tal van boeken en films, maar de focus lag daarin vaak op de vermoorde president. De bredere context kwam meestal niet aan bod. Robert Redfords The Conspirator slaagde er veertien jaar geleden wel in de moord te contextualiseren door parallellen te trekken met de periode na de 9/11-aanslagen. En nu verrast de Apple TV+-serie Manhunt, waarin showrunner Monica Beletsky binnen het genre van de achtervolgingsfilm het politieke klimaat na de moord schetst en ons er constant van bewustmaakt dat slavernij de essentie van het hele verhaal is.

Op 18 april 1865 schoot John Wilkes Booth, een in zijn tijd zeer bekende acteur, president Abraham Lincoln neer in Ford's Theatre in Washington. De sprong van Booth met het moordwapen in de hand op het podium werd ontelbare keren uitgebeeld in toneelstukken en films. In Manhunt fungeert deze scène als startschot voor de twaalf dagen durende klopjacht op de moordenaar. Maar het thrillerelement dient vooral als kapstok voor de diepere laag die veel andere verhalen vermijden: de weigering van het Zuiden om de slavernij op te geven.

Het boek dat de basis vormde voor deze serie, James L. Swansons Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln's Killer, draait volledig om Booth. Maar in Manhunt is minister van oorlog Edwin Stanton (een zeer beheerste vertolking van Tobias Menzies) het centrale personage. Als vriend en medestander van Lincoln vond hij het zijn taak om persoonlijk de moordenaar en andere samenzweerders te pakken. Afwisselend volgen we de acties van Stanton als speurder en de vlucht van Booth, maar Beletsky staat overduidelijk aan de kant van Stanton.

In haar ogen was Booth geen idealist, maar een racist en een fanaticus. Hij zei een tiran te willen doden en de nederlaag van de Confederatie te willen wreken, maar eigenlijk zocht hij eeuwige roem. Ook Samuel Mudd, de man die het gebroken been van Booth verzorgde en meestal wordt voorgesteld als een brave ziel die toevallig betrokken raakte bij de moordzaak, komt niet meer als een halve heilige uit het verhaal. Menig verteller zou zich voor de goede vrede neutraler opstellen, maar Beletsky en haar hoofdregisseur Carl Franklin doen dat bewust niet.

De twee nemen een heel duidelijk standpunt in tegen de Confederatie en geven de slavernij veel meer aandacht dan gebruikelijk is. Het is dan ook geen toeval dat de zwarte slavin van Mudd haar eigen subplot krijgt. Want hoe kan je over de essentie van de Amerikaanse Burgeroorlog contempleren zonder de slachtoffers van de slavernij erbij te betrekken? Het zal evenmin toeval zijn dat de drijvende krachten achter de serie, Beletsky en Franklin, zelf afstammelingen zijn van zwarte slaven. Het is overigens de eerste keer dat Afro-Amerikaanse makers een project leiden over de moord op Lincoln.

De makers gaan verder dan enkel de klopjacht en informeren de kijker over hoe het conflict over de slavernij leidde tot grote spanningen binnen het Congres, ook na de dood van Lincoln en de uiteindelijke overgave van het Zuiden. Vicepresident Andrew Johnson, een Democraat, volgde Lincoln op als president, maar deze voormalige slavenhouder was niet happig de Reconstructie te verwezenlijken zoals zijn Republikeinse voorganger die voor zich zag. Johnson weigerde de veiligheid van de bevrijde slaven te garanderen, waardoor hij in botsing kwam met Andrew Stanton en de andere Republikeinen in het Congres.

Amerikaanse kijkers die sympathie koesteren voor de Confederatie zullen niet gelukkig zijn met deze serie. Dat die tegenwoordig overwegend Republikeins stemmen is zeer ironisch. Het wijst er toch op dat de twee partijen in de VS in de laatste honderdvijftig jaar een zeer complexe bocht hebben gemaakt. Zonder dat de serie dat aspect van de huidige Amerikaanse politiek benadrukt, maakt ze dat toch voelbaar. Dus wie zin heeft in een boeiende en revisionistische geschiedenisles, een vlotte thriller én een complex politiek drama mag Manhunt niet missen.

★★★★☆

Manhunt is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'ARA San Juan: The Submarine That Disappeared': een hele bak info, maar pakkend en helder verteld
Recensie

'ARA San Juan: The Submarine That Disappeared': een hele bak info, maar pakkend en helder verteld

Wanneer een Argentijnse onderzeeër plotseling van de radar verdwijnt, volgt een race tegen de klok.

Regie: Mauricio Albornoz Iniesta | Afleveringen: 8 | Speelduur: 24-31 minuten | Jaar: 2024

Op 15 november 2017 valt plotseling alle communicatie weg met onderzeeër ARA San Juan. Thuisland Argentinië is in rep en roer en vreest voor de vierenveertig bemanningsleden aan boord. De vooral informatieve documentaire ARA San Juan: The Submarine That Disappeared duikt in de samenzwering rondom deze noodlottige schuit. Door indringende gesprekken met experts en familieleden ontstaat een onbevooroordeeld beeld van een tragedie die naar alle waarschijnlijkheid had kunnen worden voorkomen.

Het is begrijpelijk, maar bij een ramp wordt direct gezocht naar een oorzaak of zelfs zondebok. ARA San Juan heeft op het moment van zinken nog zuurstof voor zeven dagen, dus het is al uitzonderlijk dat de Argentijnse overheid pas na twee weken beslist om af te schalen van reddingsmissie naar berging. Hoewel de nabestaanden op de hoogte zijn van het zuurstofprobleem, nemen zij het de overheid enorm kwalijk wanneer de zoektocht wordt gestaakt. Een groot deel van de documentaire gaat dan ook over de onvrede van de achtergebleven familieleden en hun woede over de leugens van Defensie.

Halverwege de serie vloeit het misnoegen over in achterdocht. Waar men het ongeluk eerst afdoet als inzichtsfout van de bemanning, wordt nu met het vingertje naar de marine gewezen. Want was de ARA San Juan wel juist gekeurd of ontstond de ramp misschien door een opzettelijk afgevuurde torpedo van het Verenigd Koninkrijk? In duidelijke stappen komt een heus complot aan het licht. Want aansluitend ontspruit de theorie dat de hele doofpot enkel bestaat om de president te beschermen. En wanneer er op nevelige wijze ook nog eens complete conversaties van telefoons van de nabestaanden verdwijnen, zijn de rapen gaar.

ARA San Juan: The Submarine That Disappeared is niets nieuws onder de zon, maar als documentaire boeiend gecomponeerd, met het welbekende format van prettige montage en vlotte wisseling in scènes, opgedeeld in korte afleveringen van hooguit een halfuur. Het is de vraag of die mix volstaat om de serie te beschouwen als een aanrader, maar het blijft een mooi schouwspel als corrupte leiders voor het blok worden gezet en de overheid met de billen bloot gaat. Ook in ARA San Juan: The Submarine That Disappeared vallen rake klappen.

De zaak ARA San Juan is inmiddels gesloten. Nabestaanden moeten het zeven jaar na de catastrofe nog steeds doen met afwimpeling en een uitspraak gestoeld op hypotheses. De ondergang van de onderzeeër zal voor vrienden en familie daarom nooit volledig worden afgesloten en neerleggen bij het eindoordeel is voor hen geen optie. Het gebrek aan steun van hun regering heeft onomkeerbare schade toegebracht. En zolang er geen antwoorden zijn, zullen gebroken zielsverwanten vanaf de wal blijven schreeuwen. "Wij willen geen bloemen in de zee gooien, wij willen onze mannen en zonen terug."

★★★☆☆

ARA San Juan: The Submarine That Disappeared is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe en goed bekeken Netflix Originals veroveren de streamingdienst nu helemaal
Series / Nieuws

Nieuwe en goed bekeken Netflix Originals veroveren de streamingdienst nu helemaal

De Netflix Top 10 met series bestaat bijna alleen uit eigen series van Netflix.

De afgelopen weken verschenen op Netflix weer een aantal opvallende series van de streamingdienst zelf, de Netflix Originals. Opvallend is dat nu negen van de tien series in de Netflix Top 10 series van de dienst zelf zijn.

Alleen op de negende plaats staat een serie die niet bestempeld wordt als een Netflix Original. De serie Resident Alien verscheen oorspronkelijk op de zender Syfy en bestaat uit drie seizoenen. Op Netflix staat voorlopig alleen seizoen 1.

Netflix Originals


In de Top 10 staan nu een aantal grote series, waaronder de eerste seizoenen van de grote producties The Gentlemen, gebaseerd op de gelijknamige film van Guy Ritchie, en Avatar: The Last Airbender, gebaseerd op de animatieserie van Nickelodeon.

Andere grote series zijn de miniserie One Day, nog altijd in de Top 10, het recent toegevoegde derde seizoen van Young Royals en het zesde seizoen van Formula 1: Drive to Survive.

Complete Top 10


Hieronder zie je de complete Netflix Top 10 met series:

1. The Gentlemen - seizoen 1
2. Young Royals - seizoen 3
3. Avatar: The Last Airbender - seizoen 1
4. The Program - miniserie
5. Das Signal - miniserie
6. One Day - miniserie
7. Hot Wheels: Tijd om te racen - animatieserie
8. Furies - seizoen 1
9. Resident Alien - seizoen 1
10. Formula 1: Drive to Survive - seizoen 6

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De spannende Netflix-miniserie met Oscarwinnaar Emma Stone die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'Maniac'
Series / Specials

De spannende Netflix-miniserie met Oscarwinnaar Emma Stone die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'Maniac'

'Maniac' is een zwartkomische dramaserie met Emma Stone en Jonah Hill in de hoofdrollen.

Emma Stone heeft onlangs haar tweede Oscar gewonnen voor haar rol als Bella Baxter in de film Poor Things. Maar wist je dat ze naast films ook series doet? Zo was ze onlangs nog te zien in de satirische zwartkomische thrillerserie The Curse, maar daarvoor speelde ze al in een andere zwartkomische serie getiteld Maniac.

In de serie speelt Stone de hoofdrol naast Jonah Hill. Maniac werd bedacht door Patrick Somerville en geregisseerd door Cary Fukunaga en is losjes gebaseerd op de gelijknamige Noorse televisieserie uit 2015. De makers hebben ook veel inspiratie gehaald uit veel bekende films. Maniac bestaat uit 10 afleveringen en kwam uit op Netflix in 2018.

Verhaal


In Maniac volgen we Annie Landsberg (Stone) en Owen Milgrim (Hill). Zij is een depressieve vrouw die gefixeerd is op haar relatie met haar moeder en zus, hij is de vijfde zoon van een rijke, New Yorkse familie en lijdt aan een acute psychotische stoornis, waardoor hij soms waanbeelden ervaart.

Beiden besluiten deel te nemen aan een medisch experiment. Een team van wetenschappers onder leiding van Dr. Muramoto, en later Dr. James K. Mantleray, belooft hen een driedelige farmaceutische behandeling die al hun geestelijke problemen permanent en zonder complicaties zal oplossen. Door de behandeling komen Annie en Owen met hun geest in alternatieve realiteiten terecht, waar ze uiteenlopende fantasieën beleven. Maar door een kortsluiting loopt het experiment niet zoals gepland.

Verborgen boodschappen


Maniac werd positief ontvangen door de critici, waarbij velen de visuele aspecten, regie en acteerprestaties prezen. Vooral Stone's prestatie was geweldig en ze werd genomineerd voor onder andere een SAG Award.



Maniac is een serie die je gemakkelijk kan bingen en die het waard is om opnieuw te bekijken door de vele verborgen boodschappen in de serie, die zelfs beter zijn dan je je zal herinneren. Omdat de makers veel inspiratie hebben gehaald uit bekende films, zal je er ook veel referenties in zien naar bekende films.

Kijken?


Je kan alle tien afleveringen van Maniac bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Top 10 van Netflix is in één klap in handen van nieuwe Netflix-fantasyfilm
Films / Netflix Kijktip

De Top 10 van Netflix is in één klap in handen van nieuwe Netflix-fantasyfilm

Damsel met Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown verovert de Netflix Top 10.

Nadat de Nederlandse dramakomediefilm Ome Cor meerdere dagen bovenaan de Netflix Top 10 stond, is het nu de nieuwste Netflix Original die bovenaan de toplijst staat: Damsel.

De circa $65 miljoen kostende fantasy-actiefilm van regisseur Juan Carlos Fresnadillo doet het klaarblijkelijk gelijk goed bij de kijkers. En dat is niet gek. De film heeft namelijk Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown en een draak in de hoofdrollen.

Reacties


Na een middelmatige ontvangst onder de critici op Rotten Tomatoes, met 57 procent op de Tomatometer, laat ook het publiek weten wat ze van de film vinden. De score op de IMDb is iets beter, met een 6,2 na op dit moment 29 duizend stemmen.

Op Twitter schrijft Jeroen van Gent: "Eigenlijk best genoten van Damsel op Netflix. Millie Bobby Brown is leuk!". En Susanne: "Wilde net tweeten dat ‘Damsel’ zo’n ontzettend mooie zondagsfilm is. Een sprookje. Tot ik bij exact dit fragment kwam waarin alles veranderde." Check haar Tweet onderaan.

Kijken


In de film verandert het huwelijk van een jonge vrouw met een charmante prins in een hevige overlevingsstrijd wanneer ze wordt geofferd aan een vuurspuwende draak. Je kunt Damsel nu kijken op Netflix en wel hier.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Lord of the Rings'-serie kostte net zoveel als de originele filmtrilogie
Series / Nieuws

De 'Lord of the Rings'-serie kostte net zoveel als de originele filmtrilogie

Deze The Lord of the Rings-serie kreeg een immens hoog budget, maar werd alsnog slecht ontvangen.

Het is altijd een kunst voor series om met een bepaald budget een sterk eindresultaat neer te zetten. Behalve als ze al het geld van de wereld hebben. Of zegt geld helemaal niets over de kwaliteit?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag hoeveel geld een serie moet krijgen voor een seizoen, aangezien elke serie anders is. The Lord of the Rings: The Rings of Power kreeg echter wel een héél erg hoog budget.

Budget


Het budget was zelfs zo hoog dat de serie het nieuws haalde. Het originele plan was dat de serie een budget van $ 100-150 miljoen per seizoen zou krijgen. Dit is een redelijk bedrag, maar toen werd dit ineens verdrievoudigd.

De serie heeft veel geld nodig voor de CGI en speciale effecten, maar voor $465 miljoen mag je goede kwaliteit verwachten. En hoewel de serie er zeker niet slecht uitziet, is de $465 miljoen ook niet terug te vinden in de effecten.

De rest van de franchise


Het is opvallend dat de hele Lord of the Rings-trilogie uit de jaren 2000 bij lange na niet zoveel kostte. The Rings of Power heeft het dus voor elkaar gekregen om meer te kosten dan 3 films bij elkaar!



Bovendien worden de originele films beoordeeld met scores van rond de 90%. De serie daarentegen… Die krijgt een magere kijkersscore van 38%. Gelukkig voor de serie waren critici wel blij met The Rings of Power.

Prime Video


Bekijk Lord of the Rings: Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijf belangrijke vragen over de aangrijpende hitserie 'De Joodse Raad' op NPO
Series / Specials

Vijf belangrijke vragen over de aangrijpende hitserie 'De Joodse Raad' op NPO

Sinds afgelopen zondag is De Joodse Raad te zien op NPO1, met rollen van o.a. Pierre Bokma en Jack Wouterse.

Afgelopen zondag startte op NPO1 het Nederlandse oorlogsdrama De Joodse Raad. De miniserie van vijf afleveringen wordt ijzersterk ontvangen. Veel mensen komen waarschijnlijk voor het eerst in aanraking met de Joodse Raad voor Amsterdam. Hieronder vijf interessante vragen over de serie.

1. Wat is de Joodse Raad in het kort?


De Joodse Raad voor Amsterdam werd in 1941 in opdracht van de Duitse bezetters opgericht, met Abraham Asscher en David Cohen als voorzitters. Zij hoopten de belangen van de Joodse gemeenschap te verdedigen, terwijl de Duitsers de Raad gebruikte om anti-Joodse maatregelen door te voeren.

De Raad, gevestigd aan de Nieuwe Keizersgracht 58 in Amsterdam, kreeg al snel bevoegdheid over geheel Nederland en later tijdens de oorlog werd de Raad opgeheven doordat de Duitsers hun maatregelen hadden doorgevoerd.

2. Is De Joodse Raad echt zo goed


De ontvangst van De Joodse Raad is indrukwekkend. Zo schrijft de recensent van de Volkskrant: "De Joodse Raad is een mijlpaal in onze seriegeschiedenis". En TV Gids kopt: "De Joodse Raad is misschien wel de beste Nederlandse serie die je dit jaar gaat zien".



De kijkers lieten via X/Twitter weten wat ze van de serie vinden. Zo wordt de serie "aangrijpend" en "beklemmend" genoemd.

3. De belangrijkste gezichten


In de serie spelen Pierre Bokma en Jack Wouterse de voorzitters van de Joodse Raad, respectievelijk David Cohen en Bram Asscher. De familie Cohen speelt een belangrijke rol in de serie, met Claire Bender als Virrie Cohen, Ellie de Lange als Mirjam Cohen en Monic Hendrickx als Cornelia Cohen.

En dan zie je ook Malou Gorter als Gertrude van Tijn, Tanya Zabarylo als Mirjam Levie, Victor IJdens als Piet Meerburg en Jakob Diehl als Ferdinand aus der Fünten. De complete cast wordt uiteengezet op deze pagina van EO.nl.

4. Meer weten?


Er zijn veel plaatsen waar je meer informatie kunt vinden over de Joodse Raad en de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo opende recent het Nationaal Holocaustmuseum zijn deuren in Amsterdam.



Wil je in gesprek over de serie en de gebeurtenissen daarin, dan kun je ook contact opnemen met Joods Maatschappelijk Werk, een organisatie die er is voor iedereen in Nederland met een Joodse achtergrond.

5. Is de Joodse Raad iets voor mij?


Eigenlijk zou De Joodse Raad verplichte kost moeten zijn voor mensen die niets of weinig weet over de Joodse Raad en de vervolging van Joden in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dus als je jezelf ook maar een beetje tot die groep rekent, dan is De Joodse Raad een aanrader.

Aankomende zondag wordt de tweede aflevering De Gele Vlek uitgezonden op NPO1 en op NPO Start kun je de eerste aflevering De burgemeesters van Joods Amsterdam kijken. Wil je de complete serie gelijk bingewatchen, dan kan dat via NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verrast je aankomende dagen met grote bioscoopfilms
Films / Netflix Kijktip

Netflix verrast je aankomende dagen met grote bioscoopfilms

Heb jij zin in een bekende blockbuster, dan komt Netflix deze maand nog met drie grote films.

De maand maart zit alweer zo'n beetje op de helft en met films als Smile, Damsel en Spaceman zette Netflix al een aantal mooie films online deze maand. In de rest van maart verschijnen er zeker nog een aantal. Een overzicht.

Zo staat vanaf vandaag Ford v Ferrari op de streamingdienst. De sterk ontvangen film van regisseur James Mangold met Matt Damon en Christian Bale was in 2019 een groot succes en laat zien hoe Ford het team van Ferrari wil verslaan tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966.

Meer grote films


Volgende week komt Netflix met een andere film met Damon. Op 21 maart verschijnt namelijk The Martian (opnieuw) online. De scifi-film uit 2015 van Ridley Scott was eveneens een succes. We zien hoe een achtergelaten astronaut moet zien te overleven op Mars.

Niet veel later debuteert The Equalizer 3 met Denzel Washington op Netflix. Vorig jaar was de film nog goed voor bijna $200 miljoen wereldwijde opbrengst. We zien een nieuwe persoonlijke missie van Robert McCall alias de Equalizer, dit keer in Italië.

Nog twee films


Richting het einde van de maand zet Netflix The Expendables 4 online, een van de grootste flops van vorig jaar en de winnaar van de Golden Raspberry voor Slechtste film van 2023.



En de maand sluit af met (de terugkeer) van The Maze Runner, het eerste deel van de succesvolle avonturen/fantasyreeks die verscheen tussen 2014 en 2018. Je ziet hoe een groep tieners vastzit in 'De Glade', een gebied omringd door enorme muren. Een onbekend en gevaarlijk labyrint biedt een mogelijke ontsnapping aan de benaderde situatie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van Netflix-verrassing 'The Signal'? Kijk dan deze mysterieuze scifi-series
Series / Nieuws

Fan van Netflix-verrassing 'The Signal'? Kijk dan deze mysterieuze scifi-series

Er zijn nog talloze andere series die futurisme mengen met mysterie.

Netflix scoort enorm met de scifi-serie The Signal. In Nederland staat de mini-serie momenteel op 4 in de Netflix Top 10, en ook wereldwijd is de serie razend populair.

De Duitse mini-serie vertelt in vier afleveringen het verhaal van de astronaute Paula die verdwijnt tijdens haar missie. Haar man gaat vervolgens op zoek naar de waarheid achter haar verdwijning.

Dark


Voor fans van The Signal zal een andere Duitse Netflix-serie ook in de smaak vallen. Dark was de eerste Duitstalige Netflix-productie en verbindt het een verdwenen kind met een mysterie dat via tijdreizen verschillende generaties bestrijkt.

Op Apple TV loopt momenteel Constellation. Die serie vertelt het verhaal van een astronaute die na een ramp in de ruimte terugkeert op aarde. Ze ontdekt dat er dingen in haar leven niet kloppen en gaat op jacht naar de waarheid over wat er echt gebeurd is.

Silo


Een andere tip op Apple TV is Silo, waarvan het tweede seizoen momenteel in de maak is. Dune-ster Rebecca Ferguson speelt daarin een personage dat leeft in enorme ondergrondse silo's. Zij raakt verwikkeld in de mysteries rondom de waarheid achter de bouw van de ondergrondse wereld.



Heb je The Signal zelf nog niet gezien? Dan kan je die natuurlijk ook gewoon nog bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kunnen we verwachten in 'Sandman' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit kunnen we verwachten in 'Sandman' seizoen 2

Ietes meer details zijn naar buiten gekomen over het verhaal en de personages die het tweede seizoen zullen vormen.

We kunnen een hoop meer verwachten van het personage Death in het tweede seizoen van Netflix-serie The Sandman. Actrice Kirby Howell-Baptiste die de rol speelt van Dreams zus Death, heeft namelijk bevestigd dat haar rol groter wordt.

De opnames van de nieuwe reeks afleveringen begonnen vorig jaar al, werden stilgelegd door de stakingen in Hollywood en werden eind november hervat.

Veel verschillende settings


Bedenker Neil Gaiman liet eerder al doorschemeren dat het tweede seizoen ons brengt van "Destiny's Garden naar Hell, naar The Heart of the Dreaming, het oude Griekenland en het revolutionaire Frankrijk."

Killing Eve-ster Howell-Baptiste heeft laten weten dat Death in meer afleveringen zit, maar ook dat de nieuwe afleveringen zich meer zullen richten op verhalen waarin Dream contact heeft met zijn Endless-familie.

Luisteren naar de fans


Tijdens een gesprek met Collider beloofde de actrice dat er ongelooflijke verhalen worden verfilmd en dat de producenten hebben geluisterd naar de kritische noten van de fans:

"Het is fantastisch om terug te keren, want dit seizoen zullen fans extra uitkijken naar de afleveringen. We brengen niet zomaar iets uit; Neil luistert naar de fans en geeft hen waar ze om hebben gevraagd, gesmeekt.

Eind dit jaar?


De hoofdrollen in The Sandman worden gespeeld door Tom Sturridge (als Dream), Gwendoline Christie (als Lucifer), Vivienne Acheampong (als Lucienne), Patton Oswalt (als Matthew the Raven) en Jenna Coleman (als Johanna Constantine).

Het is nog onduidelijk wanneer we het tweede seizoen van The Sandman kunnen streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video onthult de releasedatum voor 'Outer Range' seizoen 2
Series / Nieuws

Prime Video onthult de releasedatum voor 'Outer Range' seizoen 2

Het eerste seizoen stond al bol van de mysteries, maar daar doet seizoen 2 een schepje bovenop.

De spannende en mysterieuze Western-serie Outer Range verschijnt binnenkort met het tweede seizoen op Prime Video en de streamingdienst heeft zojuist bekendgemaakt wanneer die precies verschijnt.

Eerder kwamen al details naar buiten waar het tweede seizoen over zou gaan, waarin hoofdrolspeler Josh Brolin onthulde dat het nieuwe seizoen een hele andere kant op gaat. Gelukkig hoeven de fans niet lang meer te wachten.

Cowboys en mysteries


Outer Range draait om rancher Royal Abbott (Brolin), die strijdt voor zijn land en familie nadat hij een ondoorgrondelijk fenomeen heeft ontdekt aan de rand van de wildernis van Wyoming - een groot en donker niets.

Het mysterie rond het niets op het westelijke deel van de ranch zal zich komend seizoen verder ontwikkelen, terwijl Royal en zijn vrouw Cecelia (Lili Taylor) worstelen om hun gezin bijeen te houden na de verdwijning van hun kleindochter. De gemoederen lopen hoog op voor de Abbotts, die nu worden geconfronteerd met bedreigingen van verschillende kanten.

Prima cast op Prime Video


Naast de grote Hollywoodster Brolin, die onder andere bekend is van de vele Marvel-films, zijn er in Outer Rage ook rollen voor Imogen Poots, Shaun Sipos, Olive Abercrombie, Will Patton en Tom Pelphrey.



Kijk vanaf vrijdag 17 mei alle zeven afleveringen van het tweede seizoen Outer Range op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verborgen juweel voor 'Yellowstone'-liefhebbers: deze iconische, maar ondergewaardeerde ouderwetse western
Series / Nieuws

Verborgen juweel voor 'Yellowstone'-liefhebbers: deze iconische, maar ondergewaardeerde ouderwetse western

Fan van Yellowstone? Geniet dan van deze ondergewaardeerde iconisch western.

Wanneer is het tijd om te stoppen met een serie? Productiehuizen, streamingdiensten en fans zullen het hier nooit over eens worden. Zo ook niet over het einde van deze ondergewaardeerde western die voor nog veel meer seizoenen door had kunnen gaan.

Met de groeiende populariteit van westerns zoals Yellowstone proberen steeds meer mensen het genre uit. Hoewel Yellowstone en alle spin-offs fantastisch zijn, is het ook goed om een kijkje te nemen naar oude westerns die de basis legde voor hedendaagse series.

Slechts 2 seizoenen


De ondergewaardeerde F-Troop was uitermate geliefd bij het publiek, maar werd na slechts twee seizoenen geannuleerd. En niet omdat de kijkcijfers te laag waren. De echte reden waarom de serie geannuleerd is, is nog steeds een mysterie.

F-Troop draaide voor 2 seizoenen van 1965 tot 1967 en vertelde het verhaal van kapitein Wilton Parmenter (Ken Berry). Hij heeft een cavalerieaanval gewonnen, nadat hij per ongeluk de verkeerde kant opgereden was. Zo heeft hij zijn baan als toezichthouder gekregen.

Het succes van F-Troop


F-Troop bracht iets nieuws naar het genre van de western, namelijk komedie. De afleveringen zaten vol humor, maar waren niet saai aangezien de vele verschillende personages elkaar uitbalanceerden.



Bovendien had de serie de kunst van fysieke komedie onder de knie. Hoewel de serie dus veel te vroeg geannuleerd is, zijn gelukkig alle afleveringen nog steeds te zien op Apple Tv+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De mysterieuze misdaadserie 'Defending Jacob' met en 7,8 op de IMDb heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Specials

De mysterieuze misdaadserie 'Defending Jacob' met en 7,8 op de IMDb heb je waarschijnlijk nog niet gezien

De spannende serie 'Defending Jacob' is gewoon te bekijken op Apple TV.

Apple TV is momenteel een van de minder bekende streamingdiensten in Nederland. Dat terwijl het platform een goed aanbod heeft. Onder andere de serie Defending Jacob is er te bekijken.

Defending Jacob is een misdaad-dramaserie die in 2020 in première ging. De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van voormalig advocaat William Scott Landay uit 2012.

Beschuldigd van moord


De serie vertelt het verhaal van Andy Barber (Chris Evans), die al 20 jaar lang een assistent-officier van justitie is in Massachusetts. Hij wordt gerespecteerd op zijn werk en in de gemeenschap. Ook is hij gelukkig met zijn vrouw Laurie (Michelle Dockery) en hun zoon Jacob (Jaeden Martell).

Maar dan vindt er een schokkende misdaad plaats en wordt het leven van Andy en zijn gezin overhoop gegooid: zijn 14-jarige zoon wordt beschuldigd van de moord op een klasgenoot. Jacob beweert onschuldig te zijn en Andy's ouderlijke instinct zorgt ervoor dat hij zijn zoon koste wat het kost wil beschermen.

Waarheid boven water


Wanneer er nieuwe feiten en veroordelend bewijs opduiken, realiseert Andy zich echter hoe weinig hij van zijn eigen zoon afweet. Het proces wordt nog intenser, waar het huwelijk tussen Andy en Laurie ook onder begint te lijden.



Andy zal dit keer zijn eigen proces moeten doorstaan, waarin er gekozen moet worden tussen het verleden dat hij heeft geprobeerd te verbergen en een toekomst die hij niet kan voorspellen. Lukt het hem om de waarheid boven water te krijgen?

Nominaties


Defending Jacob bestaat uit acht afleveringen. De miniserie werd genomineerd voor twee Primetime Emmy Awards, waaronder die voor cinematografie. De serie is gemaakt door Mark Bomback. Naast zijn acteerrol, was Evans ook uitvoerend producent.

Bekijk Defending Jacob op Apple TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tijdens zijn grote lenteschoonmaak haalt Netflix ook deze geliefde hit offline
Series / Netflix Kijktip

Tijdens zijn grote lenteschoonmaak haalt Netflix ook deze geliefde hit offline

Comunity: Deze succesvolle komedieserie mag je eigenlijk niet missen, dus kijk deze nog snel.

De sitcom Community, die vanaf april 2020 te zien is bij Netflix, is bezig aan de laatste weekjes. De succesvolle serie was daarvoor te zien op de Amerikaanse zender NBC (2007-2014) en kortstondig in 2015 bij Yahoo.

Nu breekt zowat de laatste kans aan dat je deze succesvolle comedyserie nog kan kijken op Netflix. Er zijn zes seizoenen, 110 afleveringen en elke aflevering duurt zo ongeveer 22 minuten en scoort op IMDb een dikke 8,5.

Community


De serie werd door geschreven door Dan Harmon, Jim Rah, Megan Ganz, Briggs Hatton en vele anderen. Het verhaal is min of meer gebaseerd op het leven van Dan Harmon toen hij aan het Glendale Community College studeerde.

Tijdens de lessen Spaans probeerde Harmon zich te verzoenen met zijn toenmalige vriendin. Alle personages zijn dan ook losjes gebaseerd op de mensen uit zijn studietijd.

Spaanse lessen


De serie gaat over een snel pratende advocaat Jeff Winger (Joel Mchale) die ontdekt dat zijn diploma is ingetrokken. Hij moet terug naar school. Om punten te scoren bij een meisje, verzint hij een studiegroep en nodigt hij haar uit om zich aan te sluiten.



Tot zijn grote verbazing zijn er opeens veel meer medestudenten die zich bij zijn "Community" aansluiten. Vooral buitenbeentjes en vreemde snuiters zijn van de partij.

Wil je zien!


En zo ontstaat op Community Greendale een groep mensen die je wilt leren kennen, die samen Spaans willen leren en zo speciaal zijn dat niemand de ander nog wil loslaten, laat staan de school.



Deze sitcom is nog kort te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf vrijdag op Netflix: de keiharde en ijzige misdaadserie 'Iron Reign'
Series / Nieuws

Vanaf vrijdag op Netflix: de keiharde en ijzige misdaadserie 'Iron Reign'

De nieuwe Spaanse misdaadserie 'Iron Reign' gaat over de drugshandel in Barcelona, die geregeerd wordt door één man.

Hou je van een goede misdaadserie? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op vrijdag 15 maart verschijnt namelijk de nieuwe Spaanse thriller Iron Reign op Netflix.

Iron Reign (of wel Mano de hierro) is een Spaanse misdaadserie, gemaakt door Luís Quílez. Op 15 februari onthulde Netflix de eerste trailer voor de serie, waarin bekend werd gemaakt dat deze een maand later op de streamingdienst zou verschijnen.

Barcelona


De serie gaat over Joaquín Manchado (Eduard Fernández), de eigenaar van de hoofdterminal van de zeehaven in Barcelona. Deze zeehaven ontvangt per dag wel 6000 containers, afkomstig van overal ter wereld.

In een jaar kan hier wel 30.000 kilo cocaïne in verstopt worden, wat Barcelona één van de meest belangrijke ingangen maakt voor drugshandel. Manchado weet hier alles van. Als iemand een illegale lading naar binnen wil smokkelen, moeten ze eerst zijn toestemming hebben.

Oorlog


En van het gehele criminele netwerk dat hij om zich heen heeft gebouwd. Een onverwacht ongeluk en de verdwijning van een belangrijke lading cocaïne ontketenen echter een meedogenloze oorlog, die gepaard gaat met wraak en moord.



Naast Fernández zien we ook Jaime Lorente (La Casa de Papel, Elite) als Néstor, Chino Darín (The Kingdom) als Víctor Julve, Natalia de Molina (Adiós) als Rocío Manchado en Sergi López (Pan's Labyrinth) als Román Manchado .

Release


De opnames voor Iron Reign werden gedaan in de Spaanse steden Barcelona, Lérida en Gerona. De miniserie bestaat in totaal uit acht afleveringen. Alle afleveringen verschijnen in één keer.

Bekijk Iron Reign vanaf vrijdag 15 maart op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.