search
De Top 10 van Netflix is in één klap in handen van nieuwe Netflix-fantasyfilm
Films / Netflix Kijktip

De Top 10 van Netflix is in één klap in handen van nieuwe Netflix-fantasyfilm

Damsel met Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown verovert de Netflix Top 10.

Nadat de Nederlandse dramakomediefilm Ome Cor meerdere dagen bovenaan de Netflix Top 10 stond, is het nu de nieuwste Netflix Original die bovenaan de toplijst staat: Damsel.

De circa $65 miljoen kostende fantasy-actiefilm van regisseur Juan Carlos Fresnadillo doet het klaarblijkelijk gelijk goed bij de kijkers. En dat is niet gek. De film heeft namelijk Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown en een draak in de hoofdrollen.

Reacties


Na een middelmatige ontvangst onder de critici op Rotten Tomatoes, met 57 procent op de Tomatometer, laat ook het publiek weten wat ze van de film vinden. De score op de IMDb is iets beter, met een 6,2 na op dit moment 29 duizend stemmen.

Op Twitter schrijft Jeroen van Gent: "Eigenlijk best genoten van Damsel op Netflix. Millie Bobby Brown is leuk!". En Susanne: "Wilde net tweeten dat ‘Damsel’ zo’n ontzettend mooie zondagsfilm is. Een sprookje. Tot ik bij exact dit fragment kwam waarin alles veranderde." Check haar Tweet onderaan.

Kijken


In de film verandert het huwelijk van een jonge vrouw met een charmante prins in een hevige overlevingsstrijd wanneer ze wordt geofferd aan een vuurspuwende draak. Je kunt Damsel nu kijken op Netflix en wel hier.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Damsel? Zou jij de film bestempelen als een aanrader?

 • Ja, aanrader!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, valt tegen

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen