search
De spannende Netflix-miniserie met Oscarwinnaar Emma Stone die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'Maniac'
Series / Specials

De spannende Netflix-miniserie met Oscarwinnaar Emma Stone die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'Maniac'

'Maniac' is een zwartkomische dramaserie met Emma Stone en Jonah Hill in de hoofdrollen.

Emma Stone heeft onlangs haar tweede Oscar gewonnen voor haar rol als Bella Baxter in de film Poor Things. Maar wist je dat ze naast films ook series doet? Zo was ze onlangs nog te zien in de satirische zwartkomische thrillerserie The Curse, maar daarvoor speelde ze al in een andere zwartkomische serie getiteld Maniac.

In de serie speelt Stone de hoofdrol naast Jonah Hill. Maniac werd bedacht door Patrick Somerville en geregisseerd door Cary Fukunaga en is losjes gebaseerd op de gelijknamige Noorse televisieserie uit 2015. De makers hebben ook veel inspiratie gehaald uit veel bekende films. Maniac bestaat uit 10 afleveringen en kwam uit op Netflix in 2018.

Verhaal


In Maniac volgen we Annie Landsberg (Stone) en Owen Milgrim (Hill). Zij is een depressieve vrouw die gefixeerd is op haar relatie met haar moeder en zus, hij is de vijfde zoon van een rijke, New Yorkse familie en lijdt aan een acute psychotische stoornis, waardoor hij soms waanbeelden ervaart.

Beiden besluiten deel te nemen aan een medisch experiment. Een team van wetenschappers onder leiding van Dr. Muramoto, en later Dr. James K. Mantleray, belooft hen een driedelige farmaceutische behandeling die al hun geestelijke problemen permanent en zonder complicaties zal oplossen. Door de behandeling komen Annie en Owen met hun geest in alternatieve realiteiten terecht, waar ze uiteenlopende fantasieën beleven. Maar door een kortsluiting loopt het experiment niet zoals gepland.

Verborgen boodschappen


Maniac werd positief ontvangen door de critici, waarbij velen de visuele aspecten, regie en acteerprestaties prezen. Vooral Stone's prestatie was geweldig en ze werd genomineerd voor onder andere een SAG Award.



Maniac is een serie die je gemakkelijk kan bingen en die het waard is om opnieuw te bekijken door de vele verborgen boodschappen in de serie, die zelfs beter zijn dan je je zal herinneren. Omdat de makers veel inspiratie hebben gehaald uit bekende films, zal je er ook veel referenties in zien naar bekende films.

Kijken?


Je kan alle tien afleveringen van Maniac bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Maniac? Heb jij deze miniserie uit 2018 gezien op Netflix?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen