search
Het nieuwe seizoen van 'Black Mirror' maakt opvallende keuze en breekt met traditie
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van 'Black Mirror' maakt opvallende keuze en breekt met traditie

Het is ietwat opmerkelijk dat een anthologieserie teruggaat naar voorgaand terrein.

Eén van de vele Netflix-hits moet toch wel de dystopische anthologie-serie Black Mirror zijn, en die maakt zich op voor alweer het zevende seizoen. Inmiddels is bekend geworden wat we komend seizoen kunnen verwachten.

Netflix heeft namelijk bevestigd dat Black Mirror komend seizoen terugkeert naar de USS Callister, de setting van een van zijn meest geprezen afleveringen. Het nieuws werd onlangs bevestigd tijdens het See What's Next Evenement van Netflix in Londen.

De kapitein is ter zielen


USS Callister was de eerste aflevering van het vierde seizoen van Black Mirror, met in de hoofdrollen Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson en Michaela Coel, en won maar liefst drie Emmy's.

De aflevering volgde Daly (Plemons), een teruggetrokken maar begaafde programmeur en medeoprichter van een populair computerspel. In het verhaal uitte Daly zijn frustraties door een ruimteavontuur te simuleren binnen het spel waarbij hij de DNA van zijn collega's gebruikt om digitale klonen van hen te creëren, met angstaanjagende gevolgen.

Never change a winning team


Hoewel er geen specifieke details door Netflix zijn gegeven over seizoen zeven, onthult de streamingdienst dat de makers van het oorspronkelijke verhaal over de USS Callister, waaronder Charlie Brooker, komend seizoen aan het roer zullen staan.



Wanneer het nieuwe seizoen uitkomt is nog niet bekend. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Black Mirror op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij nu al uit naar het zevende seizoen van Black Mirror?

  • Ja, laat maar komen!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, ik ben afgehaakt, of nooit gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen