search
Matt Damon en Christian Bale staan op het punt Netflix te veroveren met hun briljante racefilm
Films / Specials

Matt Damon en Christian Bale staan op het punt Netflix te veroveren met hun briljante racefilm

Autosportfilm 'Ford V Ferrari' met Matt Damon en Christian Bale te zien op Netflix vanaf vrijdag.

Zin in een film die helemaal in het teken staat van de autosportwereld en de rivaliteit die daarbij komt kijken? Dan is de film Ford V Ferrari iets voor jou, en goed nieuws: vanaf vrijdag is hij te zien op je favoriete streamingdienst.

Ford v Ferrari, ook wel bekend als Le Mans '66, is een meeslepend Amerikaans sportdrama dat is geregisseerd door filmmaker James Mangold. Deze regisseur, afkomstig uit New York, heeft eerder indruk gemaakt met films als Girl, Interrupted en Walk the Line.

Waargebeurd
De film is een verfilming van het waargebeurde verhaal dat beschreven wordt in het non-fictieboek 'Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans', geschreven door A.J. Baime en uitgebracht in 2009. Tien jaar later werd dit verhaal naar het grote scherm gebracht.

In de hoofdrol staat Matt Damon als Carroll Shelby, bekend van zijn veelzijdige rollen, waaronder Good Will Hunting en de recentere kaskraker Oppenheimer. Naast hem schittert Christian Bale als Ken Miles, bekend van zijn veelgeprezen rollen zoals Batman in The Dark Knight trilogie, en natuurlijk Patrick Bateman in American Psycho.

Verhaal
Het is 1966 en de jaarlijkse editie van 24 uur van Le Mans zet de autowereld op zijn kop. De Amerikaanse auto-ontwerper Carroll Shelby en Britse coureur Ken Miles bundelen hun krachten om een baanbrekende Ford-raceauto te bouwen en de dominantie van Ferrari uit te dagen.De twee worden geconfronteerd met ontzettend veel uitdagingen en obstakels. Toch zijn ze vastberaden de autowereld voor goed te veranderen en geschiedenis te schrijven. Zal hun gedurfde zet leiden tot succes op het legendarische circuit?

Netflix
Met een indrukwekkende score van 92% op Rotten Tomatoes en bekroond met Oscars voor Beste Geluidseffecten en Beste Montage, is Ford v Ferrari vanaf vandaag te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Je moet kiezen: is eerder Matt Damon of Christian Bale jouw favoriete acteur?

 • Matt Damon

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Christian Bale

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen