search

Ons nieuws van vrijdag 15 maart 2024

Zo kijk je meer dan duizend verstopte films en series op Netflix
Series / Nieuws

Zo kijk je meer dan duizend verstopte films en series op Netflix

Met deze super slimme maar simpele instelling op Netflix kan je genieten van meer dan 1000 nieuwe films en series.

Netflix is één van de grootste en populairste streamingdiensten en dat komt mede door de exclusieve series die op Netflix te streamen zijn. Toch zijn er een heleboel projecten die als sneeuw voor de zon lijken te verdwijnen voor de Nederlandse kijkers. Dit is hoe je ze toch kan zien!

Streamwijzer heeft onderzoek gedaan naar Netflix en de instellingen waar bijna niemand iets van af weet. Hieruit bleek dat de streamingdienst meer dan 1.000 films en series verborgen houdt voor Nederlandse kijkers!

Kijkaanbod


Dat er zoveel series niet te zien zijn, heeft alles te maken met je eigen instellingen. Een woordvoerder van Netflix legde dit uit:
“Als we geen ondertiteling of nasynchronisatie beschikbaar hebben voor een titel in de taal die een lid voor zijn profiel heeft ingesteld, is die titel niet zichtbaar. De reden hiervoor is dat we ervan uitgaan dat leden het niet prettig vinden wanneer ze niet van de titel in hun eigen taal kunnen genieten.”

Verborgen series bekijken


Gelukkig is dit heel erg makkelijk aan te passen. Als je Engels goed genoeg is om de ondertiteling in die taal te lezen, kan je je taalinstellingen aanpassen via je accountintellingen.Op die manier zullen alle verborgen titels tevoorschijn komen en kan je genieten van nog veel meer films en series. Dus verander snel je accountinstellingen en dan kan je dit weekend al een nieuwe wereld ontdekken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actierijke en avontuurlijke misdaadserie gaat Netflix in vuur en vlam zetten
Series / Netflix Kijktip

Actierijke en avontuurlijke misdaadserie gaat Netflix in vuur en vlam zetten

Het eerste seizoen van Bandidos grijpt gelijk een plek in de Netflix Top 10.

Netflix heeft er weer een nieuwe misdaadserie bij. Dit keer zien we in de Noord-Amerikaans/Mexicaanse Netflix Original Bandidos een groep gelukzoekers die hopen een verloren schat op te duiken. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Het eerste seizoen heeft zeven afleveringen die allemaal zo'n drie kwartier duren. De eerste ontvangstcijfers zijn niet zo denderend. Op de IMDb staat Bandidos namelijk op een 6,4, al zijn er pas 152 stemmen gegeven.

Avontuur


Bandidos wordt door Netflix omschreven met woorden als meeslepend, avontuur en ensemble. Dat het een avontuurlijke serie is, is niet gek: een groep gelukzoekers is namelijk op zoek naar een schat die in een Spaans galjoen zou liggen. Deze zou tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog aan Mexico's Atlantische kust zijn gezonken.

De groep ontdekt dat ze niet de enige zijn die de schat wil opduiken en dat leidt uiteraard tot de nodige confrontaties.

Cast


Een van de belangrijkste uithangborden is actrice Ester Expósito. Ze speelt de rol van Lilí. Andere personages worden gespeeld door Mabel Cadena (Inés), Alfonso Dosal (Miguel), Juan Pablo Medina (Wilson), Andres Baida (Ariel) en Sarah Nichols (Nathalie).Je vindt de zeven afleveringen van Bandidos sinds eergisteren op Netflix.

Ester Expósito


De Spaanse actrice Expósito, ook te zien in de Netflix-serie Elite, begint steeds populairder te worden. Dit blijkt wel uit de 26,2 miljoen volgers die ze op Instagram heeft.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor seizoen 4 van 'Snowpiercer': toch te zien op andere zender
Series / Nieuws

Goed nieuws voor seizoen 4 van 'Snowpiercer': toch te zien op andere zender

De scifi-serie Snowpiercer werd gecanceld, maar heeft nu een nieuwe zender voor het reeds opgenomen vierde seizoen.

Begin 2022 startten de opnames voor het vierde seizoen van de serie Snowpiercer. Het zou volgens zender TNT het laatste seizoen worden, aangezien de kijkcijfers flink waren teruggelopen. Een jaar later werd duidelijk dat de serie alsnog werd geschrapt.

Dit kwam door het samengaan van WarnerMedia en Discovery Inc. tot Warner Bros. Discovery. Nieuwe strategische keuzes zorgden ervoor dat TNT het seizoen niet mocht uitzenden.

Nieuwe zender


Na een jaar is duidelijk dat Snowpiercer onderdak heeft gevonden bij de Noord-Amerikaanse zender AMC. Dit meldt Deadline: "De eerste drie seizoenen van de serie zijn later dit jaar op AMC+ te streamen en seizoen 4 zal begin 2025 op de lineaire zender en de streamingdienst worden uitgezonden."

In Snowpiercer zien we de passagiers en bemanning van een trein die over de wereld rijdt die bedekt is met sneeuw en ijs. In de trein is er een continue strijd om de macht.

Seizoen 4


Let op spoiler. Aan het einde van het derde seizoen ziet Melanie een raket exploderen die enkele mortieren richting de Snowpiercer stuurt. Wat er gebeurt, zie je dus ergens in 2025 in het vierde seizoen.Snowpiercer is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013 van regisseur Bong Joon-ho, die de Franse comic Le Transperceneige van Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette als inspiratie gebruikte.

Netflix


In Nederland vind je de drie reeds verschenen seizoenen van Snowpiercer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner van nieuwe Marvel-serie krijgt ontslag om mysterieuze redenen
Series / Nieuws

Showrunner van nieuwe Marvel-serie krijgt ontslag om mysterieuze redenen

Op de vooravond van de première van 'X-Men '97' verliest de serie haar showrunner

Over minder dan een week is het zover: dan gaat op Disney+ de nieuwe animatieserie X-Men '97 van start. Kort voor de première van de nieuwe serie is er een verrassend nieuwtje over de showrunner van de Marvel-serie.

Met X-Men '97 wekt Marvel een oude serie opnieuw tot leven. X-Men: The Animated Series liep van 1992 tot 1997. De nieuwe serie gaat verder waar de oude eindigde. De X-Men krijgen te maken met nieuwe uitdagingen na het verlies van hun mentor, de legendarische Professor X.

Beau DeMayo


De showrunner is Beau DeMayo, bekend van onder andere The Witcher en Star Trek: Strange New Worlds. Vreemd genoeg heeft Marvel nu DeMayo zeer kort voor de première van de serie ontslagen.

Marvel heeft nog geen officiële reden gegeven voor het ontslag, en dus doen allerlei geruchten de ronde. Zo zouden er stevige creatieve verschillen zijn tussen DeMayo en de studio. Ook zou het priveleven van de showrunner reden tot aanstoot kunnen zijn geweest. DeMayo leidde een flamboyant bestaan, met onder andere een account op het platform Onlyfans.

20 maart


X-Men '97 gaat van start op Disney+ vanaf 20 maart. De originele animatieserie uit de jaren '90 is daar ook te bewonderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matt Damon en Christian Bale staan op het punt Netflix te veroveren met hun briljante racefilm
Films / Specials

Matt Damon en Christian Bale staan op het punt Netflix te veroveren met hun briljante racefilm

Autosportfilm 'Ford V Ferrari' met Matt Damon en Christian Bale te zien op Netflix vanaf vrijdag.

Zin in een film die helemaal in het teken staat van de autosportwereld en de rivaliteit die daarbij komt kijken? Dan is de film Ford V Ferrari iets voor jou, en goed nieuws: vanaf vrijdag is hij te zien op je favoriete streamingdienst.

Ford v Ferrari, ook wel bekend als Le Mans '66, is een meeslepend Amerikaans sportdrama dat is geregisseerd door filmmaker James Mangold. Deze regisseur, afkomstig uit New York, heeft eerder indruk gemaakt met films als Girl, Interrupted en Walk the Line.

Waargebeurd
De film is een verfilming van het waargebeurde verhaal dat beschreven wordt in het non-fictieboek 'Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans', geschreven door A.J. Baime en uitgebracht in 2009. Tien jaar later werd dit verhaal naar het grote scherm gebracht.

In de hoofdrol staat Matt Damon als Carroll Shelby, bekend van zijn veelzijdige rollen, waaronder Good Will Hunting en de recentere kaskraker Oppenheimer. Naast hem schittert Christian Bale als Ken Miles, bekend van zijn veelgeprezen rollen zoals Batman in The Dark Knight trilogie, en natuurlijk Patrick Bateman in American Psycho.

Verhaal
Het is 1966 en de jaarlijkse editie van 24 uur van Le Mans zet de autowereld op zijn kop. De Amerikaanse auto-ontwerper Carroll Shelby en Britse coureur Ken Miles bundelen hun krachten om een baanbrekende Ford-raceauto te bouwen en de dominantie van Ferrari uit te dagen.De twee worden geconfronteerd met ontzettend veel uitdagingen en obstakels. Toch zijn ze vastberaden de autowereld voor goed te veranderen en geschiedenis te schrijven. Zal hun gedurfde zet leiden tot succes op het legendarische circuit?

Netflix
Met een indrukwekkende score van 92% op Rotten Tomatoes en bekroond met Oscars voor Beste Geluidseffecten en Beste Montage, is Ford v Ferrari vanaf vandaag te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe seizoen van 'Black Mirror' maakt opvallende keuze en breekt met traditie
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van 'Black Mirror' maakt opvallende keuze en breekt met traditie

Het is ietwat opmerkelijk dat een anthologieserie teruggaat naar voorgaand terrein.

Eén van de vele Netflix-hits moet toch wel de dystopische anthologie-serie Black Mirror zijn, en die maakt zich op voor alweer het zevende seizoen. Inmiddels is bekend geworden wat we komend seizoen kunnen verwachten.

Netflix heeft namelijk bevestigd dat Black Mirror komend seizoen terugkeert naar de USS Callister, de setting van een van zijn meest geprezen afleveringen. Het nieuws werd onlangs bevestigd tijdens het See What's Next Evenement van Netflix in Londen.

De kapitein is ter zielen


USS Callister was de eerste aflevering van het vierde seizoen van Black Mirror, met in de hoofdrollen Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson en Michaela Coel, en won maar liefst drie Emmy's.

De aflevering volgde Daly (Plemons), een teruggetrokken maar begaafde programmeur en medeoprichter van een populair computerspel. In het verhaal uitte Daly zijn frustraties door een ruimteavontuur te simuleren binnen het spel waarbij hij de DNA van zijn collega's gebruikt om digitale klonen van hen te creëren, met angstaanjagende gevolgen.

Never change a winning team


Hoewel er geen specifieke details door Netflix zijn gegeven over seizoen zeven, onthult de streamingdienst dat de makers van het oorspronkelijke verhaal over de USS Callister, waaronder Charlie Brooker, komend seizoen aan het roer zullen staan.Wanneer het nieuwe seizoen uitkomt is nog niet bekend. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Black Mirror op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: dampende Turkse thriller straks van Netflix
Series / Nieuws

Laatste kans: dampende Turkse thriller straks van Netflix

Als je van romantiek, thrillers en psychologisch drama houdt, moet je Turkse serie Phi zeker bekijken.

Als je van romantiek, thrillers en psychologisch drama houdt dan moet je deze Turkse topper nog kijken voordat deze definitief van Netflix wordt verwijderd. Phi is zeer zeker binge waardig

In deze serie schitteren Ozan Guven, Mehmet Gunsur and Berrak Tuzunatac. De chemie tussen hen is heel mooi in beeld gebracht. Twee seizoenen leven we mee met de liefdesperikelen in deze driehoeksverhouding.

Obsessief


Een bekende tv-psychiater en rokkenjager Can Manay raakt obsessief verliefd op een jonge talentvolle danseres. Ze is echter al besproken aan Deniz, haar dansleraar en zielsverwant. Toch zal hij er alles aan doen om haar hart, haar ziel en haar hele wezen te bezitten.

De dansschool waar Duru Durulay (Serenay Sarikaya) haar opleiding krijgt speelt ook een grote rol in deze serie. Het voortbestaan komt in het geding. Moord en intrige, geld, smaad, jaloezie en laster. Het komt allemaal voorbij.

Trilogie


De serie is gebaseerd op het werk van de beroemde Turkse schrijfster Azra Kohen. Ze is psychologe en behoort tot de bestverkopende auteurs. De serie is een adaptatie van haar trilogie Fi, Ci en Pi.Er zijn 22 afleveringen van één uur gemaakt. En na afloop wil je eigenlijk nog meer weten over deze zeer gepassioneerde ongrijpbare romance. Tussen de acteurs ontstaat er een geweldige ongeëvenaarde chemie.

Quote


Een beroemde quote uit de serie van Can Manay die vaak wordt aangehaald op internet: “The cost of becoming a human being is very low: Sperm, ovum and a sufficient amount of lust. And here you are on earth”.Deze topserie is nog te zien tot 31 maart en is dus nog kort te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actie, spanning en perfectie: Dit Japanse meesterwerk op Netflix scoort 100% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Actie, spanning en perfectie: Dit Japanse meesterwerk op Netflix scoort 100% op Rotten Tomatoes

100% op Rotten Tomatoes: Dit Japanse meesterwerk laat zien hoe een actieserie eruit moet zien.

Deze Japanse serie op Netflix is op dit moment de beste serie die thriller, drama en actie perfect weet te combineren. Dit werd beloond met een geweldige score op Rotten Tomatoes. Maar wie zit er eigenlijk achter dit succes?

In februari kwam Netflix met de beste serie in tijden: House of Ninjas. De serie vertelt het verhaal van de familie Tawara, een shinobi familie in Japan.

House of Ninjas


De familie woont in een traditioneel 'Huis van de Ninja's', maar jaren geleden is hun oudste zoon omgekomen. Hierdoor willen de Tawaras niets meer te maken hebben met de ninja's. Echter, wanneer er een nieuwe crisis loert, heeft de familie geen keuze.

De serie bestaat uit 8 aflevering die gemaakt en geschreven zijn door Dave Boyle. Boyle is vooral bekend van de films Big Dreams Little Tokyo (2006), White on Rice (2009) en Surrogate Valentine (2011). Samen met Kento Kaku regisseerde hij alle afleveringen.

De cast


Kaku is niet alleen de regisseur, maar schittert ook in de hoofdrol van Haru Tawara. Hij vormt een on-screen familie met Yōsuke Eguchi als Soichi Tawara, Tae Kimura als Yoko Tawara, Kengo Kora als Gaku Tawara en Aju Makita als Nagi Tawara.Deze sterrencast heeft samen met Boyle een steengoede serie gemaakt die 100% gescoord heeft op Rotten Tomatoes. Ook de kijkersscore is torenhoog, namelijk 90%.

Reviews


De Netflix-serie werd in de reviews dan ook geprezen: "Deze serie was briljant en spannend vanaf de eerste scène. [...] Het is een ware prestatie van zowel de schrijvers als de acteurs."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.