search
Imponerende docuserie met een 9,1 op de IMDb bekijk je nog steeds op Netflix
Series / Specials

Imponerende docuserie met een 9,1 op de IMDb bekijk je nog steeds op Netflix

'The Last Dance' gaat over Michael Jordans laatste seizoen bij de Chicago Bulls.

Naast drama-, thriller-, comedy- en horrorseries, staan er op Netflix ook een hoop interessante documentaires. Een van de docuseries die je zeker niet gemist mag hebben is The Last Dance.

The Last Dance werd van april tot mei 2020 in de Verenigde Staten uitgezonden op ESPN. Daarna verscheen de sportdocumentaire in mei van dat jaar internationaal op Netflix. De serie werd geregisseerd door Jason Hehir.

Chicago Bulls


De serie gaat over de carrière van de beroemde basketbalspeler Michael Jordan, met een specifieke focus op het seizoen van 1997-8. Dit was zijn laatste seizoen bij de Chicago Bulls van de NBA.

De documentaire geeft een unieke kijk op Jordans carrière, door nog nooit eerder vertoonde beelden te gebruiken van zijn laatste seizoen bij de Chicago Bulls. We zien hoe de Chicago Bulls zich vestigen als een van de meest belangrijke dynastieën in de sportgeschiedenis.

Directe toestemming


De beelden en interviews die in The Last Dance te zien zijn, werden destijds gefilmd onder de voorwaarde dat ze alleen gebruikt mochten worden met Jordans directe toestemming. Hij wees dit vele keren af, tot het voorstel voor deze documentaire kwam.



Volgens Hehir weigerde Jordan om in zijn eigen huis te filmen, vanwege zijn privacy. De huizen die in de documentaire te zien zijn tijdens interviews werden door de productie gehuurd of zijn van kennissen.

Meeslepend en uitgebreid portret


Op de IMDb heeft The Last Dance een indrukwekkende score van 9,1. Ook op Rotten Tomatoes heeft de documentaire een hoge score, namelijk 97%. De critics consensus noemt de docu "een meeslepend en uitgebreid portret van een van de beste basketbalteams".

Bekijk de tien afleveringen van The Last Dance op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Last Dance gezien op Netflix

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen