search
Deze animatieserie is de beste Netflix Original-serie volgens IMDb
Series / Specials

Deze animatieserie is de beste Netflix Original-serie volgens IMDb

De animatieserie 'League of Legends: Arcane' mag je zeker niet missen.

Netflix heeft een hoop geweldige Original-series te bieden, maar er kan er maar een de allerbeste zijn. En volgens de IMDb is dat de serie League of Legends: Arcane.

Arcane is een Amerikaans-Franse steampunk animatieserie, gemaakt door Christian Linke en Alex Yee. De serie speelt zich af in het League of Legends-universum. Het eerste seizoen verscheen in 2021 op Netflix.

Twee steden


De serie focust zich voornamelijk op de zussen Vi en Jinx. Er is een breekbare balans tussen de rijke stad Piltover en de armere, criminele plaats Zaun. Het ontstaan van nieuwe technologie zorgt voor een gevecht voor de macht tussen de twee steden.

De rivaliteit tussen de steden scheidt families en vrienden van elkaar. En ondanks het feit dat de twee zussen Vi en Jinx van elkaar houden, komen ze allebei aan een andere kant van dit gevecht te staan.

Perfecte score


De stem van Vi wordt ingesproken door Hailee Steinfeld (Spider Man: Across the Spider Verse, True Grit). De stem van Jinx door Ella Purnell (Miss Peregrine's Home For Peculiar Children, Yellowjackets).



Op Rotten Tomatoes heeft Arcane een perfecte score van 100%. De critics consensus: "Arcane maakt een boeiende eerste indruk door een spectaculaire mix van 2D- en 3D-animatie te combineren met een emotioneel meeslepend verhaal, waardoor een adaptatie ontstaat die legendarisch zou kunnen worden".

Beste Netflix Original-serie


Ook op IMDb krijgt de serie een indrukwekkend cijfer, namelijk een 9. Arcane is de enige Netflix Original-serie die een 9 krijgt op deze site, en is daarmee dus ook de Netflix Original-serie met de hoogste score.

Seizoen 2 van de serie verschijnt later dit jaar. Bekijk Arcane op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij al uit naar het tweede seizoen van Arcane

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen