search
Wordt dit de nieuwe 'Avatar' op Netflix?
Series / Netflix Kijktip

Wordt dit de nieuwe 'Avatar' op Netflix?

Gaat het Netflix lukken om met deze nieuwe serie kijkers enthousiast te maken over anime en manga?

Onlangs is de nieuwe Avatar: The Last Airbender uitgekomen. De iconische animatie is omgetoverd tot een moderne live-action, maar deze adaptatie is niet de enige serie in het genre van live action manga- en anime-aanpassingen die de moeite waard is om te kijken!

Netflix is al jaren aan het proberen om haar abonnees meer anime en manga te laten kijken. Helaas voor de streamingdienst kreeg Death Note uit 2017 hele slechte beoordelingen, waardoor de film flopte. Ook de nieuwe Avatar: The Last Airbender krijgt matige reacties.

Een gloednieuwe serie


Sinds Squid Game uitgekomen is, is de hele wereld fan geworden van Aziatische series en dit gaf Netflix de bevestiging die ze nodig hadden om door te gaan met dit genre. Dit doen ze met de manga-verfilming Parasyte: The Grey

Parasyte: The Grey is geïnspireerd op de Japanse sciencefiction-horror-mangaserie van Hitoshi Iwaaki. De manga is al een keer met succes verfilmd en de synopsis van de nieuwe serie blijft hetzelfde:

De serie laat een wereld zien waarin parasitaire buitenaardse wezens de lichamen van mensen kunnen beheersen. Wanneer een alien er niet in slaagt om Jung Su-In (Jeon So-Nee) tot slaaf te maken, besluiten de twee samen te werken en het lichaam te delen.

De cast en crew


Het was een moeilijke taak voor Netflix om een populaire serie opnieuw te verfilmen, maar gelukkig was Ryu Yong-jae de schrijver voor dit project. Hij is de belangrijkste schrijver in Korea en heeft meegewerkt aan grote internationale projecten zoals Money Heist.



De serie komt op 5 april uit op Netflix en dan zal duidelijk worden of Parasyte: The Grey kan concurreren met het origineel en of streamingdienst de juiste keuze gemaakt heeft in het groeiende anime- en manga-genre.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Geef jij Parasyte: The Grey een kans?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen