search

Ons nieuws van zaterdag 16 maart 2024

Meedogenloze en spannende Spaanse thrillerserie op Netflix zet klauwen in de Top 10
Series / Nieuws

Meedogenloze en spannende Spaanse thrillerserie op Netflix zet klauwen in de Top 10

De nieuwe Spaanse Netflix-serie Mano De Hierro staat nu op de vijfde plaats in de lijst.

De Netflix Top 10 is op dit moment vooral terrein voor de grote Engelstalige Netflix-series The Gentlemen en Avatar: The Last Airbender. Dit neemt niet weg dat er ook andere, mogelijk interessante series verschijnen uit bijvoorbeeld Spanje.

De nieuwe Spaanse Netflix Original Mano De Hierro alias Iron Reign is nu terug te vinden op de vijfde plaats. Het achtdelige eerste seizoen staat sinds afgelopen vrijdag op de streaming dienst.

Verhaal: misdaad


Mano De Hierro speelt zich af in de haven van Barcelona. We maken kennis met Joaquín Manchado. Vanuit de haven van Barcelona leidt hij met harde hand zijn drugsimperium. Maar het gaat fout na problemen over een nieuwe voorraad cocaïne. Een oorlog tussen verschillende bendes breekt uit.

Manchado wordt gespeeld door Eduard Fernández die ook bekend is uit de HBO-serie 30 monedas en de film Todos lo saben (Everybody Knows). Andere rollen komen van Chino Darín, Jaime Lorente, Natalia de Molina, Sergi López en Enric Auquer.

Nu te zien


Wil je deze nieuwe Spaanse Netflix-serie graag even meepikken, dan vind je de acht afleveringen op Netflix.



Op het moment van schrijven staat Mano De Hierro op een prima 7,8 op de IMDb. Dit is echter na pas een kleine 100 stemmen, dus de ontvangst zal komende dagen nog wel veranderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Romantische en komische zwijmelfilms nemen Netflix opeens helemaal over
Series / Netflix Kijktip

Romantische en komische zwijmelfilms nemen Netflix opeens helemaal over

De Netflix Top 10 wordt opeens bevolkt door drie nieuwe romantische filmreleases.

De Netflix Top 10 is de afgelopen dagen weer flink veranderd. Bovenaan staat nog de nieuwe en flink fantasierijke actiefilm Damsel, maar daaronder zien we dat de lijst verrijkt is met drie romantische (komedie)films.

Zo staat op de tweede plaats de nieuwe Netflix Original Irish Wish met onder andere Lindsay Lohan. De ontvangst is met 39 procent op de Tomatometer erg matig, maar klaarblijkelijk stemmen heel wat liefhebbers af op de romantische komedie van regisseur Janeen Damian.

Meer romantiek


Op de derde plek vinden we nog een romantische komediefilm, namelijk Happy Single uit 2023. Dit is een Nederlandse romkom die in september nog in de bioscopen draaide. Met rollen voor Jamie Grant, Juvat Westendorp en Sanne Langelaar was de wat wisselend ontvangen film goed voor meer dan 100.000 bezoekers.

Onderin de Netflix Top 10 zien we nog een recent toegevoegde romantische film: Romantik Hirsiz, alias Art of Love. De Turkse romantische thriller is eveneens geen hoogvlieger, maar trekt klaarblijkelijk voldoende ogen.

Interesse?


Wil je een van de films graag kijken, dan vind je ze nu op Netflix: Irish Wish, Happy Single en Romantik Hirsiz.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jehovah: Van God Los': gemoedelijk bijbelclubje of meedogenloze sekte?
Recensie

'Jehovah: Van God Los': gemoedelijk bijbelclubje of meedogenloze sekte?

Indringende inkijk in de Jehova's Getuigen, verteld door degenen die hun kerk de rug toekeerden.

Regie: Henk van der Aa | Afleveringen: 3 | Speelduur: 32-40 minuten | Jaar: 2024

Het beeld van Jehova's Getuigen die hun voet tussen de deur gooien om hun geloof te verkondigen is hardnekkig en enigszins achterhaald. Weliswaar is een van de pijlers van deze christelijke stroming het verkondigen van wat men als het enige ware geloof beschouwt, maar de methoden daarvoor zijn inmiddels talrijk. Jehovah: Van God Los schetst op fragmentarische wijze een beeld van de gang van zaken bij deze religieuze stroming, vooral wanneer leden besluiten hun eigen pad te kiezen.

De driedelige documentaire toont de Jehova's Getuigen als een gesloten organisatie waarin mannen de dienst uitmaken, het ten strengste verboden is om contacten te onderhouden met niet-gelovigen (om nog maar te zwijgen over afvalligen) en kinderen al op jonge leeftijd worden geïndoctrineerd met animatiefilmpjes over het weigeren van vriendschappen met ongelovige leeftijdsgenoten en de op handen zijnde Armageddon. Net als bij de katholieke kerk kwamen enige jaren geleden verhalen bovendrijven over seksueel misbruik bij de beweging, wat resulteerde in een onderzoek van de Universiteit van Utrecht.

Jehovah: Van God Los laat een handvol mensen aan het woord die zich van de kerk hebben afgekeerd, een besluit dat niet zonder consequenties was. Een van hen is radio-dj Igmar Felicia, die al de kriebels krijgt zodra hij in de buurt van het kerkgebouw komt. Schrijnend zijn de vele getuigenissen van voormalige belijders die zelf of door verhalen van anderen te maken kregen met seksueel misbruik. Hoewel de Besturende Lichamen van de beweging aangeven niet te schromen om misbruikplegers aan te geven bij de politie, bagatelliseren ze het schandaal ook door te stellen dat het maar om een handjevol gevallen gaat.

De verhalen over complete buitensluiting na het verlaten van de kerk zijn schrijnend, om nog maar te zwijgen over het relaas van een slachtoffer dat na seksueel misbruik merkte dat haar eigen lichamelijke integriteit en psychische welzijn het af moest leggen tegen de belangen van de kerk. Een sekte-expert van een Belgische universiteit steekt niet onder stoelen of banken dat de Jehova's Getuigen een sekte vormen. De parallellen met Scientology zijn onmiskenbaar.

Het einde van iedere aflevering vermeldt dat de religieuze beweging weigerde mee te werken aan deze documentaire. Dat viel te verwachten, maar het zorgt wel voor een eenzijdig beeld. Dat er indirect toch om de standpunten van de kerk wordt gevraagd door bijvoorbeeld Felicia met een geheime camera op pad te sturen is begrijpelijk, maar neigt naar sensatiezucht. Documentairemaker Henk van der Aa gooit de kijker meteen in de materie, terwijl die gebaat zou zijn bij wat meer structuur. Een klein geschiedenislesje over het ontstaan van de Jehova's Getuigen en hun denkbeelden was geen overbodigheid geweest.

Dit laat niet onverlet dat de geportretteerden op dappere en indringende wijze vertellen over hun traumatische ervaringen. Velen van hen ondervinden tot op de dag van vandaag last van de represailles vanwege het verlaten van de beweging. De boodschap is gelukkig dat een mooi leven na de Jehova's Getuigen mogelijk is. Dat er wordt gekeken naar een verbod is hoopgevend.

★★★☆☆

Jehovah: Van God Los is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The White Lotus' maakt drastische wijziging in cast: actrice wordt vervangen
Series / Nieuws

'The White Lotus' maakt drastische wijziging in cast: actrice wordt vervangen

The White Lotus is weer aan het schuiven met haar cast: deze actrice heeft de cast verlaten om plaats te maken voor iemand anders.

Al vanaf seizoen 1 is The White Lotus een grote hit. Na een succesvol tweede seizoen is de serie vernieuwd voor een derde seizoen, maar de juiste casting blijkt moeilijker dan gedacht. Er is namelijk een update over een nieuwe ster voor seizoen 3.

Nadat seizoen 2 uit was gekomen, plaagde maker Mike White het thema van seizoen 3. De eerste twee seizoenen gingen over geld en seks, maar het derde seizoen zal waarschijnlijk over een (hypotetische) religie gaan.

Seizoen 3


Er waren al een heleboel namen bevestigd voor seizoen 3, waaronder Aimee Lou Wood (Sex Education), Patrick Schwarzenegger (Gen V), Leslie Bibb, Dom Hetrakul, Jason Isaacs, Walton Goggins, Sarah Catherine Hook en Sam Nivola.

Ook was bekendgemaakt dat Francesca Corney een mysterieuze rol op zich zal nemen in seizoen 3. Corney is vooral bekend van The Buccaneers.

Vervanging


Onlangs is echter bevestigd dat Corney vervangen zal worden door Charlotte Le Bon (Falcon Lake). Volgens de producenten hadden ze "iemand nodig die ouder kan spelen".



Dit is al de tweede keer dat iemand vervangen werd voor The White Lotus. Zo verving Julian Kostov (Shadow and Bone) al eerder Miloš Biković.

Te streamen op HBO Max


The White Lotus is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bandidos': schatzoeken in Mexico met vlakke personages in ongeloofwaardige situaties
Recensie

'Bandidos': schatzoeken in Mexico met vlakke personages in ongeloofwaardige situaties

Avonturenserie die zich afspeelt op zonovergoten locaties offert spanning voor cliffhangers.

Regie: Adrian Grunberg | Cast: Ester Expósito (Lilí), Alfonso Dosal (Miguel), Mabel Cadena (Inés), Juan Pablo Medina (Wilson), Andres Baida (Ariel), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 41-50 minuten | Jaar: 2024

Met een groep bijeengeraapte personages op zoek naar de legendarische schat van een gezonken schip: dat klinkt als serie vol prachtige onderwaterscènes en de kick van het ontdekken van een kist vol verloren gewaand goud. Bandidos heeft echter iets minder enerverends in petto. Doordat het verhaal grotendeels draait om het verkrijgen van allerlei attributen lijkt de serie meer op een videogame die de kijker niet mag spelen.

De vele videogameobstakels die moeten worden overwonnen zijn gelukkig niet te ingewikkeld, maar wel vermoeiend. Af en toe wordt de overvloed aan details onderbroken door een vette vechtscène, ondersteund door goed gekozen muziek. Dan ineens verslapt het tempo en verzandt de dynamiek in saaie dialogen tussen onvoldoende uitgediepte personages. Enkele personages lijken interessant, maar krijgen te weinig achtergrond om hun motivatie voor het zoeken naar rijkdom te onderbouwen.

Wanneer er dan toch actie plaatsvindt, wordt die steeds op het moment suprême onderbroken voor een poging tot een cliffhanger. Maar een wilde achtervolging abrupt pauzeren is niet bepaald een prikkelende uitnodiging om verder te kijken, eerder een irritante verstoring van de spanning. Iets te veel onlogische en ongeloofwaardige gebeurtenissen verstoren eveneens de spanning en het inlevingsvermogen van de kijker.

Zoals de slechterik: wanneer die zichzelf in de voorlaatste aflevering aan de schatzoekers onthult, heeft de kijker allang door wie hij is. Het lijkt eerder een onthulling van de bedoeling dat de identiteit van de slechterik al die tijd onbekend had moeten zijn. Ook ontsnappingsscènes waarin personages zich zogenaamd verstoppen door een volledig kale boom te beklimmen en de achtervolger nietsvermoedend vlak onder hun bungelende benen doorloopt, zijn ongekend knullig.

Soms is de ongeloofwaardigheid van de serie ronduit beledigend. De vader van hoofdpersoon Miguel vertelde hem ooit over de schat, maar heeft nu Alzheimer en kan zich daardoor waardevolle details niet meer herinneren. Verder is het een kwieke man die zich niet al te veel last ondervindt van zijn ziekte. Mensen die daadwerkelijk met deze slopende ziekte te maken krijgen kunnen Bandidos beter vermijden: Alzheimer op luchtige wijze tonen als niets anders dan vergeetachtigheid is pijnlijk onbeschoft.

De ietwat kleurloze titel getuigt van de geringe fantasie van de makers, maar lijkt ook op iets anders te duiden: het draait hier niet zozeer om het zoeken naar de schat, maar vooral om de illegaliteit van deze speurtocht. Toch lijkt dit wel mee te vallen: de criminele gebeurtenissen komen vooral voor rekening van de slechteriken in het verhaal of lijken onnodig toegevoegd om maar wat actie te creëren. Dit doet de geloofwaardigheid van het verhaal nog meer schade aan.

Afgezien van een paar sterke momenten en wat mooie plaatjes van paradijselijk Mexico maakt Bandidos weinig indruk. Ook de gemakzuchtige en voorspelbare ontknoping faalt er jammerlijk in deze serie de moeite van het bekijken waard te maken. Bandidos is wellicht vooral geschikt voor wie een vakantiebestemming zoekt. Dan is bijvoorbeeld aflevering twee aan te raden, waarin er in rituele Mayagrotten wordt gedoken.

★★☆☆☆

Bandidos is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat deze week door met 'Tokyo Vice' en 5 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max gaat deze week door met 'Tokyo Vice' en 5 andere topseries

Kijk naar het reguliere wekelijkse aanbod aan topseries op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Curb Your Enthusiasm


Verschijnt op: Maandag 18 maart | Release: Seizoen 12 - aflevering 7 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.




The Regime


Verschijnt op: Maandag 18 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

The Regime vertelt het verhaal van een jaar binnen de muren van het paleis van een autoritair regime dat langzaam begint te wankelen.




Tokyo Vice


Verschijnt op: Vrijdag 21 maart | Release: Seizoen 2 - aflevering 8 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.




Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

17 maart: Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

18 maart: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 5) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

21 maart: Justice, USA (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Documentaire / Misdaad - Justice, USA biedt een inkijk in het strafrechtssysteem van Nashville en biedt ongekende toegang tot de gevangenissen voor mannen, vrouwen en jeugdigen. Werknemers en gedetineerden worden geconfronteerd met kwesties als opsluiting, geestesziekte en verslaving.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nicolas Cage als Spider-Man? Het lijkt te gebeuren in een Sony/Marvel-serie op Prime Video
Series / Nieuws

Nicolas Cage als Spider-Man? Het lijkt te gebeuren in een Sony/Marvel-serie op Prime Video

De serie staat al klaar en Cage is gek op het personage. Kwestie van tijd, toch?

Er zullen er vast heel weinig zijn die Hollywoodster Nicolas Cage en zijn omvangrijke carrière niet kennen. Vele rollen heeft hij al gestalte gegeven maar het lijkt erop dat hij nu weer terugkeert in de wereld van Spider-Man.

Cage overweegt namelijk zijn rol als Spider-Man Noir uit Spider-Man: Into the Spider-Verse opnieuw te gaan spelen. Spider-Man Noir opereert in het ruige New York van de jaren 1930 en biedt een heel andere kijk op de kleurrijke, moderne Spider-Man die we kennen.

Mentor Cage als helpende hand


In de film Kick-Ass speelde Cage al eens de rol van Big Daddy en was mentor van Hit-Girl (Chloë Grace Moretz). Als vertolking van Spider-Man Noir was Cage een Spider-variant die Miles Morales hielp op zijn reis om Spider-Man te worden.

Eind vorig jaar kondigde Prime Video aan dat het de langverwachte live-action Spider-Man Noir-serie groen licht heeft gegeven, met Steve Lightfoot als showrunner. Nu rijst de vraag of Cage de overstap naar het kleine scherm gaat maken en de rol zal vertolken in de spin-off.

Kunstzinnige interpretatie


Cage steekt zijn adoratie niet onder stoelen of banken: "Nou, ik kan zeggen dat we aan het praten zijn geweest. Het is geen geheim dat ik van het personage hou. Ik zie het als een soort van verkenning in een popart mash-up van, een beetje, een Jungiaanse Lichtenstein mashup, maar er is nog niets definitiefs. Het was alleen een verkennend gesprek."



Hou SerieTotaal in de gaten voor toekomstige details over de mogelijke terugkeer van Cage in de nieuwe Spider-Man Noir-serie van Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone'-ster onthult details over het einde van Paramount's hitserie
Series / Nieuws

'Yellowstone'-ster onthult details over het einde van Paramount's hitserie

De lange rit van de familie Dutton zit er bijna op en het schijnt nogal een wilde te worden.

Seizoen vijf van de Paramount-hitserie Yellowstone is halverwege en actrice Kelly Reilly heeft onlangs een tipje van de sluier gegeven wat kijkers in de spannende ontknoping kunnen verwachten.

Reilly, die in de serie de rol van keiharde zakenvrouw Beth en dochter van ranch-eigenaar John Dutton speelt, kijkt ernaar uit om de geliefde serie weer terug te laten keren en de serie op een manier af te laten sluiten die het publiek verdient.

Specifieke details nog streng geheim


Volgens Reilly wordt de ontknoping behoorlijk intens: "Ja ik kijk er echt naar uit. We kunnen de serie alleen opnemen in de zomer, want winters in Montana betekent volop sneeuw, en opnemen in de sneeuw met paarden is onmogelijk."

Ze vervolgt: "Ik kan niet wachten om de fans te geven wat ze verdienen, en het einde ja het wordt echt wild, en intens. Ik kan er niet te veel over zeggen, nee ik mag er niets over zeggen maar het wordt een afsluiting die de kijkers gewoon verdienen."

Western met sterren


Naast Reilly als Beth Dutton, die in het echt haar personage helemaal niet kan uitstaan, zijn er in Yellowstone ook rollen voor hoofdrolspeler Kevin Costner als John Dutton, Wes Bentley als Jamie Dutton en Luke Grimes als Kayce Dutton.



Kijk alle afleveringen van Yellowstone op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde (!) seizoen van de populaire serie 'The Bear' komt er héél snel
Series / Nieuws

Vierde (!) seizoen van de populaire serie 'The Bear' komt er héél snel

Zowel het derde als vierde seizoen van The Bear zullen te streamen zijn via Disney Plus.

De met prijzen overladen serie The Bear van FX en Hulu kreeg afgelopen november al het groene licht voor een derde seizoen, maar nu ook al voor een vierde seizoen.

Volgens Deadline zal het vierde seizoen direct na de opnames van het derde worden gefilmd. En hoewel FX dit nog officieel moet aankondigen, lijkt dit slechts een formaliteit.

Drukke schema's


Deze onthulling zou erop kunnen wijzen dat de serie gaat eindigen met het vierde seizoen. Dit was namelijk ook het geval bij Atlanta, waarbij seizoenen drie en vier ook achter elkaar werden gefilmd en dit het einde betekende van de serie.

De reden om de twee seizoenen achter elkaar te filmen, lijkt te maken te hebben met de ontzettend drukke schema's van hoofdrolspelers Jeremy Allen White en Ayo Edebiri. Beide Emmy-winnaars zijn momenteel zeer gewild bij de studio's in Hollywood.

Meer redenen


Daarnaast zou Mike Storer, bedenker van The Bear hebben getekend voor de regie en het script van de verfilming van Amor Towles' boek The Lincoln Highway.



Het derde seizoen van The Bear zal in juni te streamen zijn. Verwacht wordt dat alle afleveringen direct beschikbaar worden gesteld.

Prijzencircus


The Bear geldt als een van de grootste hits van FX in jaren en werd de laatste twee jaar overladen door lovende kritieken en allerhande prijzen zoals Emmy's en Golden Globes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze animatieserie is de beste Netflix Original-serie volgens IMDb
Series / Specials

Deze animatieserie is de beste Netflix Original-serie volgens IMDb

De animatieserie 'League of Legends: Arcane' mag je zeker niet missen.

Netflix heeft een hoop geweldige Original-series te bieden, maar er kan er maar een de allerbeste zijn. En volgens de IMDb is dat de serie League of Legends: Arcane.

Arcane is een Amerikaans-Franse steampunk animatieserie, gemaakt door Christian Linke en Alex Yee. De serie speelt zich af in het League of Legends-universum. Het eerste seizoen verscheen in 2021 op Netflix.

Twee steden


De serie focust zich voornamelijk op de zussen Vi en Jinx. Er is een breekbare balans tussen de rijke stad Piltover en de armere, criminele plaats Zaun. Het ontstaan van nieuwe technologie zorgt voor een gevecht voor de macht tussen de twee steden.

De rivaliteit tussen de steden scheidt families en vrienden van elkaar. En ondanks het feit dat de twee zussen Vi en Jinx van elkaar houden, komen ze allebei aan een andere kant van dit gevecht te staan.

Perfecte score


De stem van Vi wordt ingesproken door Hailee Steinfeld (Spider Man: Across the Spider Verse, True Grit). De stem van Jinx door Ella Purnell (Miss Peregrine's Home For Peculiar Children, Yellowjackets).



Op Rotten Tomatoes heeft Arcane een perfecte score van 100%. De critics consensus: "Arcane maakt een boeiende eerste indruk door een spectaculaire mix van 2D- en 3D-animatie te combineren met een emotioneel meeslepend verhaal, waardoor een adaptatie ontstaat die legendarisch zou kunnen worden".

Beste Netflix Original-serie


Ook op IMDb krijgt de serie een indrukwekkend cijfer, namelijk een 9. Arcane is de enige Netflix Original-serie die een 9 krijgt op deze site, en is daarmee dus ook de Netflix Original-serie met de hoogste score.

Seizoen 2 van de serie verschijnt later dit jaar. Bekijk Arcane op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Imponerende docuserie met een 9,1 op de IMDb bekijk je nog steeds op Netflix
Series / Specials

Imponerende docuserie met een 9,1 op de IMDb bekijk je nog steeds op Netflix

'The Last Dance' gaat over Michael Jordans laatste seizoen bij de Chicago Bulls.

Naast drama-, thriller-, comedy- en horrorseries, staan er op Netflix ook een hoop interessante documentaires. Een van de docuseries die je zeker niet gemist mag hebben is The Last Dance.

The Last Dance werd van april tot mei 2020 in de Verenigde Staten uitgezonden op ESPN. Daarna verscheen de sportdocumentaire in mei van dat jaar internationaal op Netflix. De serie werd geregisseerd door Jason Hehir.

Chicago Bulls


De serie gaat over de carrière van de beroemde basketbalspeler Michael Jordan, met een specifieke focus op het seizoen van 1997-8. Dit was zijn laatste seizoen bij de Chicago Bulls van de NBA.

De documentaire geeft een unieke kijk op Jordans carrière, door nog nooit eerder vertoonde beelden te gebruiken van zijn laatste seizoen bij de Chicago Bulls. We zien hoe de Chicago Bulls zich vestigen als een van de meest belangrijke dynastieën in de sportgeschiedenis.

Directe toestemming


De beelden en interviews die in The Last Dance te zien zijn, werden destijds gefilmd onder de voorwaarde dat ze alleen gebruikt mochten worden met Jordans directe toestemming. Hij wees dit vele keren af, tot het voorstel voor deze documentaire kwam.



Volgens Hehir weigerde Jordan om in zijn eigen huis te filmen, vanwege zijn privacy. De huizen die in de documentaire te zien zijn tijdens interviews werden door de productie gehuurd of zijn van kennissen.

Meeslepend en uitgebreid portret


Op de IMDb heeft The Last Dance een indrukwekkende score van 9,1. Ook op Rotten Tomatoes heeft de documentaire een hoge score, namelijk 97%. De critics consensus noemt de docu "een meeslepend en uitgebreid portret van een van de beste basketbalteams".

Bekijk de tien afleveringen van The Last Dance op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt dit de nieuwe 'Avatar' op Netflix?
Series / Netflix Kijktip

Wordt dit de nieuwe 'Avatar' op Netflix?

Gaat het Netflix lukken om met deze nieuwe serie kijkers enthousiast te maken over anime en manga?

Onlangs is de nieuwe Avatar: The Last Airbender uitgekomen. De iconische animatie is omgetoverd tot een moderne live-action, maar deze adaptatie is niet de enige serie in het genre van live action manga- en anime-aanpassingen die de moeite waard is om te kijken!

Netflix is al jaren aan het proberen om haar abonnees meer anime en manga te laten kijken. Helaas voor de streamingdienst kreeg Death Note uit 2017 hele slechte beoordelingen, waardoor de film flopte. Ook de nieuwe Avatar: The Last Airbender krijgt matige reacties.

Een gloednieuwe serie


Sinds Squid Game uitgekomen is, is de hele wereld fan geworden van Aziatische series en dit gaf Netflix de bevestiging die ze nodig hadden om door te gaan met dit genre. Dit doen ze met de manga-verfilming Parasyte: The Grey

Parasyte: The Grey is geïnspireerd op de Japanse sciencefiction-horror-mangaserie van Hitoshi Iwaaki. De manga is al een keer met succes verfilmd en de synopsis van de nieuwe serie blijft hetzelfde:

De serie laat een wereld zien waarin parasitaire buitenaardse wezens de lichamen van mensen kunnen beheersen. Wanneer een alien er niet in slaagt om Jung Su-In (Jeon So-Nee) tot slaaf te maken, besluiten de twee samen te werken en het lichaam te delen.

De cast en crew


Het was een moeilijke taak voor Netflix om een populaire serie opnieuw te verfilmen, maar gelukkig was Ryu Yong-jae de schrijver voor dit project. Hij is de belangrijkste schrijver in Korea en heeft meegewerkt aan grote internationale projecten zoals Money Heist.



De serie komt op 5 april uit op Netflix en dan zal duidelijk worden of Parasyte: The Grey kan concurreren met het origineel en of streamingdienst de juiste keuze gemaakt heeft in het groeiende anime- en manga-genre.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen