search
Hoe de ijzersterke serie 'Euphoria' met Zendaya en Sydney Sweeney bijna verwoest werd door één personage
Series / Specials

Hoe de ijzersterke serie 'Euphoria' met Zendaya en Sydney Sweeney bijna verwoest werd door één personage

Het punt van 'Euphoria' is dat alle personages gebreken hebben, maar volgens fans was dit personages echt onuitstaanbaar.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Euphoria wist na de première van het eerste seizoen binnen no-time de wereld te veroveren. Toch zitten er in goede series ook vaak minder goede personages, en volgens veel fans is dat ook zo in Euphoria.

Het eerste seizoen van Euphoria kwam uit in 2019. Nadat deze goed ontvangen werd verscheen in 2022 het tweede seizoen.

Verslaving


Euphoria gaat over middelbare scholieren in de fictieve stad East Highland, Californië. We zien hoe ze proberen te balanceren tussen liefde, seks, verlies en verslaving. Dit wordt vooral weergegeven door de ogen van Rue (Zendaya), een 17-jarige drugsverslaafde.

Naast Zendaya zien we in de serie ook Sydney Sweeney als Cassie, Maude Apatow als Maude, Angus Cloud als Fez, Alexa Demie als Maddy, Hunter Schafer als Jules en Jacob Elordi als Nate.

Elliot


Er zijn in series altijd geliefde en minder geliefde personages onder fans. In Euphoria is het personage dat bij fans de afgelopen jaren flink wat kritiek heeft gekregen Elliot, gespeeld door Dominic Fike.



Volgens Hannah Marder van Buzzfeed voegde Elliot niet veel toe: "Het enige wat hij deed was de personages dwingen zich buiten hun karakter te gedragen. Ik denk nog steeds dat het niet bij haar karakter past dat Jules met hem naar bed is geweest".

Hypocriet


Ook was hij volgens haar hypocriet: "En ik ben zelfs nog bozer over het feit dat hij wist van Rues plan om drugs te verkopen en Jules en Rues moeder ze door het toilet te laten spoelen - en zich vervolgens gedroeg alsof Rue HEM een verontschuldiging schuldig was!"

Daarnaast moesten we in seizoen 2 vijf volle minuten luisteren naar zijn gezang, waarvoor het verhaal even op pauze werd gezet. Dat viel ook niet zo goed bij fans. Bekijk Euphoria op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij uit naar het nieuwe seizoen van Euphoria?

  • Ja, laat maar komen

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, laat maar zitten

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen