search
Met een 8,8 op de IMDb is deze mysterieuze en bejubelde serie een aanrader voor iedereen
Series / Specials

Met een 8,8 op de IMDb is deze mysterieuze en bejubelde serie een aanrader voor iedereen

De mysterieuze en iconische serie 'Twin Peaks' moet iedereen gezien hebben.

In een tijd waarin er zoveel series worden gemaakt, is het natuurlijk een hele eer als je in een lijst van beste series terechtkomt. De bekende serie Twin Peaks mag zich gelukkig prijzen. Deze staat namelijk in de IMDb top 250 van beste series.

En dat is natuurlijk helemaal terecht, want Twin Peaks heeft ruim 30 jaar na de release van het eerste seizoen nog steeds een iconische status. De serie werd gemaakt door David Lynch en Mark Frost. Het eerste seizoen verscheen in 1990.

Mysterieuze moord


Het verhaal van de serie begint wanneer het lichaam van een jong meisje genaamd Laura Palmer aanspoelt op een afgelegen strand, nabij het stadje Twin Peaks in Washington. FBI-agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) wordt opgeroepen om de mysterieuze moord te onderzoeken.

In zijn onderzoek ontdekt Cooper een web van geheimen en mysteries. Dit zorgt ervoor dat hij niet alleen terecht komt in de krochten van de bossen die de stad omringen, maar ook in die van zijn eigen ziel…

Derde seizoen


Naast MacLachlan, zien we in de serie Mädchen Amick als serveerster Shelly Johnson, Michael Ontkean als lokale sheriff Harry S. Truman, Dana Ashbrook als Laura's vriendje Bobby Briggs en Richard Beymer als zakenman Benjamin Horne.Een jaar na de release van het eerste seizoen verscheen in 1991 het tweede. Dat was tijdenlang het laatste seizoen van de serie, totdat Twin Peaks in 2017 terugkeerde voor een derde seizoen.

Cultstatus


Twin Peaks heeft door de jaren heen een cultstatus bereikt en wordt gezien als een van de beste series ooit gemaakt. Op IMDb scoort de serie een unieke 8,8/10. In de top 250 van beste series van die site staat de serie op nummer 69.

Tegenwoordig is Twin Peaks gelukkig gewoon te streamen. Bekijk de serie op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij graag een nieuwe Twin Peaks-serie willen zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen