search
Iconische favoriet met een 8,7 op de IMDb is gewoon te streamen op Netflix
Series / Specials

Iconische favoriet met een 8,7 op de IMDb is gewoon te streamen op Netflix

'Six Feet Under' is een serie over de dood, maar bevat ook veel humor.

Veel geweldige van begin deze eeuw zijn tegenwoordig gewoon te streamen op de bekende streamingdiensten. Dat geldt ook voor de klassieker Six Feet Under, die je gewoon bekijkt op Netflix.

Six Feet Under ging in 2001 in première. Daarna volgden er nog vijf seizoenen, waarvan het laatste uitkwam in 2005. In Nederland werd de volledige serie door de NPS uitgezonden op Nederland 3, tussen 2003 en 2008.

Begrafenisondernemers


Vlak voor kerstmis komt begrafenisondernemer Nate Fisher sr. te overlijden. Hij laat zijn begrafenisbedrijf na aan zijn twee zoons: Nate jr. (Peter Krause) en David (Michael C. Hall). David ziet dit in eerste instantie niet zitten, maar besluit toch samen met Nate het bedrijf voort te zetten.

Iedere aflevering begint met de dood van een persoon. Meestal wordt hiermee een thema gezet voor de aflevering, aan de hand waarvan de personages kunnen reflecteren op hun eigen leven en problemen.

Interne dialoog


Met de serie kun je even vooruit, want in totaal tellen de vijf seizoenen maar liefst 63 afleveringen. Een terugkerend element in de serie is dat een personage een conversatie heeft met een dode, om diens interne dialoog weer te geven.



Naast Krause en Hall zien we in de serie weduwe Ruth Fisher (Frances Conroy), dochter Claire Fisher (Lauren Ambrose), familievriend Frederico Diaz (Freddy Rodriguez), Nates vriendin Brenda Chenowith (Rachel Griffiths) en Davids vriend Keith Charles (Matthew St. Patrick).

Hoge score


Six Feet Under wordt hoog beoordeeld, met een 8,7/10 op de IMDb. Daarnaast staat de serie ook in de top 250 beste series van die site, op plek 85. Op Rotten Tomatoes scoort de serie 81% van de critics, en 96% van het publiek.

Six Feet Under is te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Six Feet Under: Heb jij eerder van deze serie gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen