search
Spanning, verraad en geweld: deze serie duikt diep in de Italiaanse drugshandel
Series / Nieuws

Spanning, verraad en geweld: deze serie duikt diep in de Italiaanse drugshandel

Deze serie is het kleine broertje van de succesvolle Gomorra: opnieuw een avontuur vol verraad, spanning en geweld.

Thrillers zijn nog steeds één van de meest populaire series en dit meesterwerk laat precies zien waarom. Ondertussen kent iedere film- en serieliefhebber Gomorra wel. Deze serie is het kleine broertje van dit grote succes.

De maker van Gomorra, de Italiaanse schrijver Roberto Saviano, schreef in 2013 het boek ZeroZeroZero. Dit boek dook in op de drugssmokkel van cocaïne. Dit was de inspiratie voor de gelijknamige serie.

ZeroZeroZero


Stefano Sollima, Leonardo Fasoli en Mauricio Katz creëerden de serie die de moeilijke reis van een lading cocaïne volgt. De verkopers Enrique (Víctor Huggo Martín) en Jacinto Leyra (Flavio Medina) worden geholpen door corrupte soldaten onder leiding van Manual Quinteras (Harold Quinteras). De familie Lynwood is verantwoordelijk voor de reis van de lading.

De koper is Don Damiano “Minu” La Piana (Adriano Chiaramida), de baas van de ‘Ndrangheta. Een onderlinge strijd binnen de ‘Ndrangheta zorgt er echter voor dat de lading een andere route volgt, waardoor deze in Marokko aankomt in plaats van in Italië.

De cast en crew


Andrea Riseborough schittert in de hoofdrol als Emma Lynwood en Dane DeHaan speelt haar jongere on-screen broertje, Chris.



De afleveringen zijn bijna korte films te noemen met een speeltijd van ongeveer 60 minuten en het eerste seizoen heeft maar liefst 8 afleveringen. Dat belooft dus heel veel kijkplezier op HBO Max of op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: Heb jij de serie ZeroZeroZero al gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen