search
Deze prachtige misdaad-miniserie heeft net geen perfecte score op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze prachtige misdaad-miniserie heeft net geen perfecte score op Rotten Tomatoes

De serie 'Alias Grace' heeft een score van 99% op Rotten Tomatoes en mist dus net één procent.

The Handmaid's Tale is waarschijnlijk de bekendste serie die gebaseerd is op een boek van de Canadese schrijfster Margaret Atwood. De serie is al vijf seizoenen ver met het zesde en laatste seizoen dat er aankomt in 2025. Maar wist je dat er ook een andere serie is gemaakt gebaseerd op een ander boek van Atwood?

Alias Grace is een Canadese misdaad-miniserie, die geregisseerd is door Mary Harron en geschreven door Sarah Polley. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Atwood uit 1996 en kwam uit in 2017, hetzelfde jaar als wanneer het eerste seizoen van The Handmaid's Tale uitkwam. Sarah Gadon speelt de hoofdrol van Grace Marks naast een cast die bestaat uit onder andere Edward Holcroft, Zachary Levi, David Cronenberg en Anna Paquin.

Verhaal


Het verhaal van Alias Grace is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen uit de 19e eeuw. Het volgt Grace Marks (Gadon), een arme Ierse immigrant en huishoudster in Canada die beschuldigd en veroordeeld wordt voor de moord op haar werkgever en zijn huishoudster in 1843. Ook stalknecht James McDermott wordt veroordeeld voor de misdaad. McDermott wordt opgehangen, maar Grace wordt veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, waardoor ze een van de meest beruchte vrouwen van die tijd in Canada wordt.

Een comité van de Methodistenkerk spant zich in voor de vrijlating van Grace, omdat zij denken dat Grace onschuldig is. Grace kan zich echter niet herinneren wat er is gebeurd op de dag van de moorden. Het comité huurt daarom psychiater Simon Jordan (Holcroft) in om haar te interviewen, in de hoop dat hij kan vaststellen in hoeverre Grace verantwoordelijk is voor de moorden. De serie volgt de gesprekken tussen dokter Jordan en Grace, en langzaam maar zeker komen de herinneringen van Grace naar boven.

Bijna perfecte score


Alias Grace kreeg niet de waardering dat The Handmaid’s Tale kreeg, maar is evenzeer de moeite waard om te zien. Het is een ongelooflijk trouwe en meeslepende bewerking op het boek dat je gemakkelijk kan bingen, want het bestaat uit zes afleveringen van een uurtje.



De serie heeft met 99% bijna een perfecte score op Rotten Tomatoes. De kritische consensus van de site luidt: "Harde maatschappijkritiek en Sarah Gadon's hypnotiserende optreden maken van Alias Grace een waardige toevoeging aan de catalogus van Margaret Atwood-bewerkingen".

Kijken?


Alle afleveringen van Alias Grace kan je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de prima ontvangen serie 'Alias Grace' gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen