search
Kritiek op oorlogsserie 'Masters of the Air': "Ze waren gewoon zo"
Series / Nieuws

Kritiek op oorlogsserie 'Masters of the Air': "Ze waren gewoon zo"

Te Hollywood? Gale "Buck" Cleven en Major John "Bucky" Egan waren gewoon zo.

De negendelige serie Masters of the Air werd afgelopen vrijdag op Apple TV+ afgerond. Met de aflevering "Part Nine" van regisseur Tim Van Patten werd de "Band of Brothers-opvolger" afgerond. Ondanks de vergelijkbare schaal van de serie bleek de ontvangst toch iets minder.

Zo was er kritiek op de personages Austin Butler en Callum Turner, die respectievelijk Major Gale "Buck" Cleven en Major John "Bucky" Egan spelen in de oorlogsserie. Ze zouden volgens de critici erg "Hollywood-achtig" aandoen.

"Gewoon zo"


John Orloff, die de serie bedacht met John Shiban, reageerde tijdens een interview op de kritiek op de vrienden Buck en Bucky. "Ik heb de kritiek gelezen: 'Oh, ze zijn te Hollywoods.' Ja, dat is omdat ze echt zo waren! Ze waren Maverick voordat Maverick bestond."

"Het waren echt van die mannen met een schuine hoed, de tandenstoker en de sjaal en ze praatten als filmsterren," zei Orloff tegenover Variety. "Rosie is van de volgende generatie. Hij is van: 'We doen wat er gedaan moet worden. Laten we er alles aan doen om deze klus te klaren'."

"Anders"


Volgens Orloff was het voor Buck en Bucky anders. "Niet dat het bij Buck en Bucky niet om het winnen van de oorlog ging, maar het ging voor hen om veel meer dingen dan dat."



Ben je nog niet gestart met het kijken van Masters of the Air, dan kun je dat nu gaan doen en de serie gelijk helemaal afkijken. Je vindt de oorlogsserie, met een 7,9 op de IMDb, op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de oorlogsserie Masters of the Air al (gedeeltelijk) gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen