search
'Masters of the Air' verhoogt de spanning letterlijk tot nieuwe hoogte in intense Berlijn-scène
Series / Nieuws

'Masters of the Air' verhoogt de spanning letterlijk tot nieuwe hoogte in intense Berlijn-scène

Masters of the Air zit vol met scènes waarbij je je adem inhoudt van de spanning, maar deze scène is misschien wel de heftigste van allemaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuwste project van Steven Spielberg heeft heel veel aandacht gekregen. De serie zit vol actie, bloed en broederschap en dat alles komt samen in deze aangrijpende scène kilometers boven Berlijn.

Masters of the Air vertelt het verhaal van de 100e Bom Groep. Het is aan de Amerikaanse mannen in deze groep om de "oorlog naar Hitlers drempel te brengen", aldus de serie zelf.

Berlijn


Eén van de piloten die centraal staat in de serie is Robert Rosenthal (Nate Mann), ook wel Rosie genoemd. In aflevering 6, maart 1944, moet hij met zijn team in de Grote Week vliegen: dit zou zijn gevaarlijkste missie tot nu toe worden.

De Luchtmacht had namelijk de gevaarlijke missie gekregen om Berlijn te bombarderen. Diep achter de vijandelijke linies waren de mannen alleen op elkaar aangesteld. In de scène is te zien hoe Rosie en zijn team Berlijn bombarderen en tegelijk geraakt worden door een vijandelijk vliegtuig.

De scène


Met luchttanks die kapot zijn en brandende motoren lukt het ze om hun target te bombarderen. Hun vliegtuig is echter niet bestand tegen deze schade en de mannen zijn genoodzaakt uit het vliegtuig te springen, terwijl ze boven de gevaarlijkste plek op dat moment vliegen: Berlijn.



De scène is aangrijpend en emotioneel, maar wordt nog erger wanneer de context van het team uitgelegd wordt. Wanneer iemand op 25 missies was geweest, mocht diegene naar huis terugkeren. Het team van Rosie had al 24 missies gevlogen en dit was hun 25e.

25 missies


Rosie moest dus op zijn laatste missie zijn vliegtuig verlaten, terwijl de terugkeer naar huis binnen handbereik was. Hoe het avontuur van Rosie verder gaat na deze scène is te zien op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke voorganger van Masters of the Air vind je beter: The Pacific of Band of Brothers?

  • The Pacific

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Band of Brothers

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen