search
Nederlandse kaskraker uit 2023 kun je nu eindelijk ook thuis kijken
Films / Specials

Nederlandse kaskraker uit 2023 kun je nu eindelijk ook thuis kijken

Het tweede deel van de Nederlandse komedie De Tatta's is thuis te bekijken vanaf 14 maart, met de familie van Kampen in de hoofdrol.

Liefhebbers van De Tatta’s opgelet: het tweede deel van deze succesvolle Nederlandse komedie is thuis te bekijken! Hierdoor kun je opnieuw (opnieuw) genieten van de avonturen van de familie van Kampen.

De film werd wederom geleid door de Nederlandse regisseur Jamel Aattache, bekend van eerdere werken zoals Zwaar Verliefd! en Casanova's. De vertrouwde gezichten van deel één schitteren ook weer in het vervolg, denk bijvoorbeeld aan Leo Alkemad, Leonie ter Braak, Sterre Koning en Sem van der Horst.

Familie Van Kampen


In de eerste film zien we de familie Van Kampen die gedwongen is om verhuisdozen in te pakken en hun grote villa te verlaten voor een eenvoudige flat. De reden? De mislukte investeringen van Erik, die eigenlijk bedoeld waren om rijk te worden.

Het verhaal van de familie wordt voortgezet in De Tatta's 2. In deze film krijgen ze te maken met het nieuws dat hun geliefde Hollandwijk wellicht zal worden gesloopt, waardoor ze gedwongen worden om afscheid te nemen van hun vertrouwde omgeving en vrienden. Erik houdt moed en laat dit niet zomaar gebeuren.

Kaskraker


Het vervolg op de film komt niet als een verrassing, gezien het enorme succes van het eerste deel. De film werd een grote bioscoophit en behaalde de platina-status, waardoor het de eerste platina-hit van het jaar werd. Er werd maar liefst 7,5 miljoen euro in de Nederlandse bioscopen opgehaald. Bovendien werd de komedie bekroond met de Gouden Kalf van het Publiek 2023.Het vervolg blijkt eveneens een succes te zijn en mag zichzelf de eerste platina film van 2024 noemen en haalde bijna 5,6 miljoen euro op. Naast het succes van de films komt er in dit jaar ook nog een zesdelige serie uit over de familie van Kampen. Dit maakte Prime Video vorige maand bekend.

Thuisbioscoop


Met het immense succes tot nu toe, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er volgend jaar rond kerst een derde deel in de reeks verschijnt. Maar voorlopig is het nog even afwachten. Ondertussen kunnen fans al sinds 14 december 2023 genieten van De Tatta's 2 in de bioscoop. En voor wie liever thuis blijft, is de film nu ook beschikbaar via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij De Tatta's 2 al gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen