search
Belgische thriller 'Pandora' snel van start op NPO Start: "grijpt je bij je nekvel"
Series / Nieuws

Belgische thriller 'Pandora' snel van start op NPO Start: "grijpt je bij je nekvel"

Begin volgende maand start op NPO de politieke thriller Pandore.

Al snel kijk je voor series naar de producties van Netflix of Prime Video. Het is echter aan te bevelen om de streamingdienst van NPO in de gaten te houden. Er verschijnen regelmatig onbekendere (hit)series op NPO Start en Plus, en uiteraard op de lineaire tv.

De serie Pandora of Pandore in het Frans, is het verhaal over een strijd tussen justitie en politiek. Maar ook een botsing tussen een man en een vrouw die elk, in een moment van persoonlijke crisis, de doos van Pandora hebben geopend en krachten hebben ontketend die hen naar een onafwendbare confrontatie zullen leiden.

Pandora


Met rollen voor Yoann Blanc, Anne Coesens, Peter van den Begin en Johan Leysen werd de serie prima ontvangen toen deze in 2022 debuteerde op de Belgische dienst La Une. Op de IMDb staat de serie op een 7,5

Zo schreef Ciska Hoet voor De Morgen, in 2022: "Pandore is zeker niet foutloos, maar wel stukken uitdagender dan wat veel Vlaamse fictie vandaag te bieden heeft." en "De veelheid aan invalshoeken maakt dat het even duurt voordat de reeks je bij je nekvel heeft."

Kijken


Vanaf 11 april zijn wekelijks twee van de in totaal tien afleveringen te zien op NPO 3 en de serie van regisseurs Vania Leturcq en Savina Dellicour verschijnt uiteraard ook op NPO Start/Plus. Hieronder de trailer.



De synopsis van Pandore: In Brussel, twee maanden voor de federale verkiezingen, is de politieke campagne volop bezig. Een tragische aanval op een jonge activiste, zet een reeks gebeurtenissen in gang die het leven van een onderzoeksrechter, een politicus en een journalist overhoop gooit. De confrontaties tussen hen kunnen het gezicht van de Belgische politiek en de media ingrijpend veranderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: heb jij een abonnement op NPO Plus?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen