search
Spannende scifi-serie van Netflix die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'The Rain'
Series / Specials

Spannende scifi-serie van Netflix die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'The Rain'

De Deense post-apocalyptische dramaserie The Rain bestaat uit drie seizoenen.

Op Netflix zijn er heel wat Europese series te zien en dus ook Deense series. Een van die series is The Rain, gemaakt door Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen en Christian Potalivo. Het bestaat uit 20 afleveringen, verdeeld in 3 seizoenen, die uitkwamen op Netflix van 2018 tot en met 2020.

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Følsgaard, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg en Angela Bundalovic spelen de hoofdrollen in de serie met Lars Simonsen, Bertil De Lorenhmad, Evin Ahmad en Johannes Bah Kuhnke in terugkerende rollen. De laatste twee worden belangrijke personages in het tweede seizoen.

Verhaal


The Rain speelt zich af in Scandinavië, waar een virus dat door regenval wordt verspreid, bijna alle mensen in Scandinavië heeft uitgeroeid. We volgen de Deense broer en zus Rasmus (Tønnesen) en Simone (August), die toen waren gevlucht in een bunker. Zes jaar later komen ze uit hun veilige bunker en ontdekken ze dat de hele beschaving, zoals ze die kenden, verdwenen is.

Ze gaan samen op zoek naar hun vader, een wetenschapper die hen in de bunker achterliet maar nooit terugkeerde. Onderweg sluiten ze zich aan bij een groep jonge overlevenden en samen reizen ze door Denemarken en Zweden op zoek naar een veilige plek en naar hun vader, die mogelijk antwoorden en een geneesmiddel kan bieden.

Eerste Deense Netflix-serie


The Rain was de eerste Deense Netflix-originalserie die gemaakt werd door de streamingdienst. En het was een groot succes want in 2019, voordat het derde en laatste seizoen van de serie uitkwam, hadden al meer dan 30 miljoen fans over de hele wereld The Rain bekeken, waardoor het toen de grootste niet-Engelstalige Netflix-originalserie was.



The Rain eindigde na drie seizoenen, wat ook de bedoeling was van de makers. De serie was het begin van een reeks Deense series die door Netflix gemaakt werden. Zo volgden er nog Deense series zoals The Chestnut Man en The Nurse.

Kijken?


Je kan alle drie seizoenen van The Rain bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Rain? Is dit volgens jou ook een aanrader?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen