search
100% op Rotten Tomatoes, maar na 3 seizoenen werd deze Netflix-serie gecanceld
Series / Specials

100% op Rotten Tomatoes, maar na 3 seizoenen werd deze Netflix-serie gecanceld

'Travelers' van Netflix is een sciencefictionserie gemaakt door Brad Wright.

Een perfect score halen op Rotten Tomatoes betekent niet onmiddellijk dat de serie zomaar mag blijven verdergaan. Zo kreeg elk seizoen van de sciencefictionserie Travelers een score van 100% op de website, maar toch werd het na drie seizoenen geannuleerd.

Travelers is gemaakt door Brad Wright en heeft een geweldige cast die bestaat uit onder andere Eric McCormack, Mackenzie Porter, Jared Abrahamson, Nesta Cooper, Reilly Dolman en Patrick Gilmore. Het liep van 2016 tot en met 2018 en bestaat uit 34 afleveringen, verdeeld in drie seizoenen.

Verhaal


Travelers speelt zich af in een post-apocalyptische toekomst waarin enkele overgebleven mensen een manier gevonden hebben om terug in de tijd te reizen via hun bewustzijn. Deze mensen zijn speciale agenten die bekend zijn als "reizigers" alias "travelers". Ze moeten de ineenstorting van de samenleving voorkomen en doen dit door hun bewustzijn terug te sturen in de tijd en over te brengen naar het lichaam van individuen uit de 21e eeuw die op het punt staan te sterven om onverwachte impact op de toekomst te minimaliseren.

In teams van vijf voeren ze missies uit om de planeet te redden van een reeks catastrofale gebeurtenissen. Slechts gewapend met hun kennis van de geschiedenis en een archief van sociale mediaprofielen, ontdekken de reizigers - waaronder een FBI-agent, een alleenstaande moeder en een student aan de universiteit - dat relaties in de 21e eeuw net zo'n uitdaging zijn als hun missies met hoge inzet.

Protocollen


Omdat de reizigers terug in de tijd gaan, is het belangrijk dat ze een aantal protocollen volgen om de tijdslijn te beschermen. Gedurende de serie leren we de zes protocollen kennen. Zo komt de missie voorop, moeten ze de toekomst in het verleden laten en ze mogen geen leven nemen of redden, tenzij anders bevolen. Ze mogen dus niet ingrijpen. Voortplanting is verboden, bij gebrek aan richtlijnen, moeten ze het leven van hun gastheer behouden en ze mogen niet communiceren met andere bekende reizigers buiten hun team.



Travelers was een van de meest bekeken series op Netflix in 2017 en kreeg voor elk seizoen een perfecte score op Rotten Tomatoes. Zo zei recensent John Doyle dit over het eerste seizoen: "Prachtig gemaakt en dreigend van toon vanaf het begin. Het is eigenlijk meer speculatief dan sciencefiction, een portret van onze tijd, gezien door de ogen van mensen in de toekomst."

Geannuleerd


Ook het tweede en derde seizoen kregen heel veel lovende woorden. Zo zei Merrill Barr van Forbes dit over het tweede seizoen: "Er is veel om van te houden aan wat Travelers dit seizoen te bieden heeft. De serie heeft echt zijn eigen identiteit gevonden." Het derde seizoen vond Barr het beste voorbeeld van wat een televisieserie zou moeten zijn.



Maar jammer genoeg werd de serie na drie seizoenen geannuleerd door Netflix. Een echte reden voor deze beslissing hebben ze nooit gegeven. De fans waren natuurlijk teleurgesteld, maar hopen nog steeds dat de serie ooit terugkomt.

Kijken?


Je kan alle drie seizoenen van Travelers bekijken op Netflix. Wees gewaarschuwd, het einde zal je vernietigen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Travelers? Als jij de serie een paar jaar geleden hebt gevolgd, was je toen "boos" toen de serie werd gecanceld?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen