search
Wat zijn de San-Ti in de nieuwe scifi-serie '3 Body Problem' van Netflix?
Series / Nieuws

Wat zijn de San-Ti in de nieuwe scifi-serie '3 Body Problem' van Netflix?

Dit hebben de makers van 3 Body Problem veranderd aan het originele verhaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss kwamen onlangs weer samen voor een nieuw project: 3 Body Problem. De adaptatie is gebaseerd op het boek van de Chinese science-fiction auteur, Lio Cixin.

Als er iets is wat Benioff en Weiss geleerd hebben van Game of Thrones, is dat het slim is om zo dicht mogelijk bij het bronmateriaal te blijven. De nieuwe 3 Body Problem doet dan ook precies dat.

Het bronmateriaal


De serie blijft heel erg trouw aan de boeken, maar het verhaal in de Netflix-serie is wel iets internationaler. Zo concentreert de serie zich niet alleen op Chinese personages, maar ook op bijvoorbeeld Engelse personages. Dat is echter niet de enige aanpassing.

In het boek worden de buitenaardse wezens Trisolarans genoemd, maar in de serie heten ze San-Ti. De San-Ti zijn op zoek naar een nieuw huis en hoopten samen met de mensen te kunnen leven, maar nadat ze erachter kwamen dat mensen liegen, wilden ze dat niet meer.

De San-Ti


Het merkwaardige van de San-Ti is namelijk dat de wezens openlijk met hun gedachten communiceren, waardoor ze niet kunnen liegen. Verder is hun technologie ook heel erg geavanceerd, maar hebben ze zich veel langzamer ontwikkeld dan de mens.



3 Body Problem is op dit moment te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: ben jij al gestart met 3 Body Problem?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen