search
Op Netflix stream je nog altijd deze briljante en mysterieuze scifi-serie met 92% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Op Netflix stream je nog altijd deze briljante en mysterieuze scifi-serie met 92% op Rotten Tomatoes

De mysterieuze scifi-serie 'Colony' is gewoon te streamen op Netflix.

Netflix heeft een hoop briljante science fiction series te bieden, zowel bekend als minder bekend. Zo kijk je op de streamingdienst onder andere de serie Colony, die een goede score heeft op Rotten Tomatoes.

Het eerste seizoen van Colony verscheen in 2016. In Nederland werd de serie destijds uitgezonden op Fox. Daarna verschenen er nog twee seizoenen. In 2018 werd bekendgemaakt dat de serie werd gecanceld na drie seizoenen.

Mysterieuze buitenaardse groep


De serie speelt zich af in de nabije toekomst. Inwoners van Los Angeles moeten zien te overleven onder zware militaire bezetting van een organisatie die zich de Transitional Authority noemt. Deze organisatie dient een mysterieuze buitenaardse groep die bekend staat als de Hosts.

Dit zorgt voor een tweedeling onder de inwoners van LA: sommigen werken samen met bezetters, terwijl anderen rebelleren en moeten omgaan met de gevolgen daarvan. Voormalig FBI-agent Will Bowman (Josh Holloway) en zijn vrouw Katie (Sarah Wayne Callies) moeten deze keuze erg zorgvuldig maken.

Goede score


Tijdens de invasie zijn zij namelijk gescheiden geraakt van hun zoon Bram. Een machtige leider biedt Will de mogelijkheid om zijn zoon terug te krijgen, als hij zich bij de organisatie aansluit. Lukt het Will en Katie om hun gezin en relatie te beschermen onder deze omstandigheden?Colony heeft een score van maar liefst 92% op Rotten Tomatoes. Het publiek geeft ook een prima score, al is deze iets lager: 79%. Seizoen 2 wordt het beste beoordeeld. Dit seizoen krijgt van de critics zelfs een score van 100%.

Netflix


De critics consensus van seizoen 1: "Colony biedt over het algemeen een boeiend verhaal, een paar schrikmomenten en is vermakelijk, ook al is het niet bijzonder origineel".

Bekijk Colony op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Colony verscheen in 2016? Heb jij de serie al eens geprobeerd te kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen