search

Ons nieuws van zondag 24 maart 2024

'Ishura': geweldige gevechten maar een onhandig verteld verhaal
Recensie

'Ishura': geweldige gevechten maar een onhandig verteld verhaal

Vreemd opgezette anime komt door de rommelige eerste helft nooit goed tot zijn recht.

Regie: Yuki Ogawa, Takeo Takahashi | Cast (stemmen): Yûki Kaji (Sôjirô Yagyuu), Reina Ueda (Yuno), Jun Fukuyama (Alus Hoshihase), Akio Ootsuka (Seijakunaru Harghent), Mamiko Noto (Elea), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 24 minuten | Jaar: 2024

Met een verhaal dat aanvangt wanneer de grote slechterik is verslagen heeft de anime Ishura een interessant startpunt. De eerste aflevering maakt wel direct duidelijk dat het einde van een jarenlange overheersing door de Demonenkoning niet betekent dat geweld, angst en moord niet meer voorkomen. In tegendeel, zonder enige terughoudendheid toont deze aflevering hoe bruut het er in deze wereld aan toegaat. Dat gebeurt op weergaloze wijze, terwijl personages met duidelijke doelen worden geïntroduceerd. Meteen een geweldig pakkend begin.

Maar deze knallende opening wordt tenietgedaan doordat de volgende aflevering zich compleet ergens anders afspeelt, met andere personages. En de aflevering daarna ook. En degene daarna en degene daarna en degene daarna... Tot halverwege het seizoen introduceert elke aflevering een nieuw hoofdpersonage. Een originele structuur, maar de makers schieten zich daarmee in de voet. Hierdoor is het namelijk moeilijk om binding te krijgen met de personages, ligt het tempo lange tijd bijzonder laag en lopen er in de tweede helft veel te veel verhaallijnen door elkaar.

Deze vertelkeuze zorgt er tevens voor dat onduidelijk blijft wie de personages zijn en hoe hun wereld precies in elkaar steekt. Het is klaarblijkelijk een uitgebreide wereld waar goed over nagedacht is, maar door de opzet van het verhaal en de grote hoeveelheid personages komt die nooit goed tot haar recht. De serie roept volop vragen op, waarvan er aan het einde van de rit slechts enkele zijn beantwoord.

De kwaliteit van de animatie is erg wisselend. De gevechten vormen een hoogtepunt, met vloeiende animatie die goed de snelheid laat zien, zonder in te leveren op stijl. Ook de verschillende krachten van de helden zijn origineel en leuk bedacht. Maar helaas gaan veel scènes gepaard met lelijke 3D-effecten die ongemakkelijk afsteken tegen de traditioneel geanimeerde omgevingen. Ook ogen veel personages flets en zijn de achtergronden inspiratieloze herhalingen van elkaar.

Ishura ontsnapt enige tijd aan de ongegeneerde behaagziekte die animeseries met uitbundig brute actiescènes vrijwel altijd kenmerkt, maar zwicht met de vierde aflevering alsnog en dan maakt een flinke inhaalslag. Vrijwel de gehele aflevering wordt de magie van de geschetste wereld uitgelegd door een naakte rondborstige dame, wat overkomt alsof de makers er geen vertrouwen in hadden dat de uitleg anders zou blijven hangen. Er volgen later nog meer van dit schaamteloze momenten.

De tweede helft is beduidend beter, dankzij wat spannende gevechten en meer structuur, maar de slordige uitwerking van het verhaal en het gebrek aan focus blijven de serie plagen. Ook de laatste aflevering is een flinke domper en weet daarmee geen interesse te wekken voor volgend seizoen.
Het geweldige begin ten spijt is Ishura is helaas niet de gehoopte prins op het witte paard.

★★☆☆☆

Ishura is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Filmen zit er op! 'The Wheel of Time' seizoen 3 brengt de spectaculaire nieuwe bestemming van de Herrezen Draak
Series / Specials

Filmen zit er op! 'The Wheel of Time' seizoen 3 brengt de spectaculaire nieuwe bestemming van de Herrezen Draak

Showrunner licht een tipje van de sluier op omtrent het vervolg van van Rands verhaal.

Het gaat goed met The Wheel of Time van Prime Video. Het tweede seizoen steeg op Rotten Tomatoes qua waardering vergeleken met het eerste, wat betekent dat de fans te spreken zijn over de verfilming.

Onlangs zijn de opnames van het derde seizoen afgerond. Showrunner Rafe Judkins heeft te kennen gegeven dat Rands (Josha Stradowski) avonturen zich vervolgen in de Aielwoestenij, die een belangrijke locatie vormt voor het nieuwste seizoen. Uiteraard wordt de oude stad Rhuidean niet vergeten en neemt een minstens zo belangrijke plaats in in het nieuwste seizoen.

Essentie


Seizoen 3 beslaat het vierde boek in de serie, getiteld De Komst van de Schaduw. Voor de serie staan acht seizoenen gepland dus is het niet mogelijk om een boek per seizoen te verfilmen. De makers zullen het bronmateriaal dus op een creatieve manier vorm moeten geven waarbij recht wordt gedaan aan de essentie van het epische verhaal.

Aan het einde van seizoen 2 bevond Rand zich nog in Falme, waar hij tot de Herrezen Draak is verklaard. Het vervolg hierop is Rands reis naar de Aielwoestenij. Daar wil hij bij de Aiel-stammen de titel van car'a'carn, oftewel stamhoofd, claimen. De bewoners van de Woestenij hebben geen boodschap aan de voorspellingen van de Natlanders en volgen hun eigen profetie. Ze zijn dus in afwachting van een beloofde redder, maar of ze Rand als hun leider accepteren is nog maar de vraag.

Prominente locatie


Tevens is officieel bevestigd dat de oude stad Rhuidean als prominente locatie fungeert in het nieuwste seizoen. Hier reizen de mannen immers naartoe om hun positie als stamhoofd te claimen. Vrouwen die Wijze willen worden moeten hiervoor ook naar Rhuidean. De oude woestijnstad is voor Rand dus een verplichte stop, maar hij is hierin niet de enige.



Ook Rands vrienden hebben namelijk belangrijke verhaallijnen. Mat (Dónal Finn), Egwene (Madeleine Madden) en Aviendha (Ayoola Smart) vergezellen hem op zijn tocht. Egwene zal haar vaardigheden qua droomwandelen verder versterken door te leren van de Wijzen van de Aiel. Dit is een totaal andere omgeving vergeleken met haar tijd in de Witte Toren. Ook Aviendha is regelmatig te zien in seizoen 3. Hoewel ze ietwat aarzelt zet ze desalniettemin de benodigde stappen om zelf een Wijze te worden. Het vervolg biedt dus de nodige verwikkelingen en een verdere verkenning van de werelden in dit geliefde fantasyverhaal.

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt eind 2024 dan wel in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassend nieuws over 'Invincible' seizoen 3
Series / Nieuws

Verrassend nieuws over 'Invincible' seizoen 3

Een personage dat we bijna niet zagen in het tweede seizoen gaan we veel meer zien in het derde seizoen.

De tweede helft van Invincible seizoen 2 is gearriveerd en Nolan Grayson heeft het behoorlijk lastig. Niet alleen verliet Omni-Man de aarde, maar verwekte hij ook een zoon op een andere planeet.

Nolan wordt nu gevangengehouden door het Viltrum Empire, en het ziet er niet goed uit voor hem. Maar hoe gaat dit verder in het derde seizoen?

Omni-Simmons


Acteur J.K. Simmons, die de stem doet van Omni-Man, maar we natuurlijk ook kennen als J. Jonah Jameson uit de Spider-Man-films heeft nu laten weten dat we meer van Nolan gaan zien in het derde seizoen.

Tijdens een interview met Screen Rant bevestigde Simmons dit en liet hij ook weten wat hij van de huidige afwezigheid van Nolan vindt.

Interessante manier van werken


Aldus Simmons: "Een van de dingen die ik zo interessant vindt aan de manier waarop de makers werken, is dat ze werken met golven. Soms zijn het rustige golven en soms enorme golven, en daardoor verliezen we Nolan soms uit het oog.

En dan keert Nolan op een grootse manier terug, maar nooit voor heel lang. Het is een interessante creatieve keuze om op andere zaken te focussen en op te bouwen naar de terugkeer van Nolan. En ja, er komt veel meer Nolan aan in de toekomst."

Eerst seizoen 2 afronden


De eerste paar afleveringen van de tweede helft van Invincible seizoen 2 zijn nu te streamen via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de serie die Sydney Sweeney's carrière lanceerde, het is niet 'Euphoria'
Series / Nieuws

Ontdek de serie die Sydney Sweeney's carrière lanceerde, het is niet 'Euphoria'

Euphoria heeft heel veel gedaan voor de carrière van Sydney Sweeney, maar zonder deze serie was ze nooit gecast als Cassie.

Wie geen idee heeft wie Sydney Sweeney is, heeft de afgelopen jaren onder een steen geleefd. De getalenteerde actrice werd wereldberoemd en schittert nu in talloze projecten. Iedereen denkt dat ze haar succes aan Euphoria te danken heeft, maar dat is niet helemaal waar.

Eerlijk is eerlijk; Euphoria heeft heel veel gedaan voor de carrière van Sweeney en zonder deze serie zal haar leven er ongetwijfeld heel anders uit hebben gezien. Toch is er één minder bekende serie die haar carrière heel veel geholpen heeft.

Een Netflix komedie


Voordat Sweeney gecast werd als Cassie in Euphoria deed de jonge actrice ervaring op bij minder bekende projecten. Toen ze Immaculate-regisseur Michael Mohan ontmoette, kwam haar carrière in een stroomversnelling.

Mohan hielp haar namelijk bij de casting voor de 2018 Netflix-komedie Everything Sucks!. Sweeney werd gecast als Emaline en haar acteerwerk viel op. Na het eerste seizoen werd Everything Sucks! helaas gecanceld, maar zo erg bleek dit niet voor Sweeney te zijn.

Euphoria


Enkele maanden na de annulering van Everything Sucks kreeg Sweeney namelijk haar bekende rol in Euphoria.



Mohan vertelde aan The Hollywood Reporter dat hij meteen al wist dat Sweeney een ster kon worden: "Ik wist dat ze voorbestemd was om bekend te worden, simpelweg omdat ze niet alleen over acteertalent beschikte, maar ook over de persoonlijkheid."

Netflix


Bekijk Everything Sucks op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe en spectaculaire sciencefictionserie van $160 miljoen kaapt Netflix en staat (bijna) bovenaan de top 10
Series / Netflix Kijktip

Nieuwe en spectaculaire sciencefictionserie van $160 miljoen kaapt Netflix en staat (bijna) bovenaan de top 10

Het prijzige 3 Body Problem is de volgende grote Netflix-serie en knalt gelijk de Top 10 binnen.

Netflix lijkt er weer een kijkcijferkanon bij te hebben. Na het succes van Avatar: The Last Airbender, The Gentlemen en One Day zet nu de sciencefictionserie 3 Body Problem zijn klauwen in de Netflix Top 10.

De serie debuteerde afgelopen donderdag op Netflix met acht afleveringen en nu al staat 3 Body Problem in de toplijst van de streamer, en wel op de tweede plaats. Alleen de succesvolle misdaadkomedie The Gentlemen doet het net iets beter en staat voorlopig nog op de eerste plaats.

160 miljoen


Met een budget van 20 miljoen dollar per aflevering is 3 Body Problem, een verfilming van het eerste boek in een trilogie, een van de prijzigste series die Netflix heeft gemaakt. Alleen het vierde seizoen van Stranger Things blijkt duurder, met een prijskaartje van 30 miljoen per aflevering.

Met 76 procent op de Tomatometer is de ontvangst van de serie van de showrunners van Game of Thrones prima te noemen. Het publiek lijkt iets minder onder de indruk: 66 procent als publieksscore op Rotten Tomatoes en een overigens prima 7,6 op de IMDb.

Netflix Top 10


3 Body Problem met onder andere Jovan Adepo, Liam Cunningham en
Eiza González vind je nu op de tweede plaats in de Netflix Top 10.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige recensies voor 'The White Lotus' maar dan in de jaren 60: 'Palm Royale'
Series / Specials

Heftige recensies voor 'The White Lotus' maar dan in de jaren 60: 'Palm Royale'

Lukt het Palm Royale om net zulke goede recensies te krijgen als hitserie The White Lotus?

The White Lotus heeft al twee seizoenen lang positieve recensies mogen ontvangen. Helaas is er niet hetzelfde te zeggen over de nieuwe serie Palm Royale. Doordat beide series zich afspelen op prachtige locaties met rijke mensen, worden de twee verhalen de laatste tijd vaak vergeleken. Helaas voor Palm Royale is men iets enthousiaster over The White Lotus.

Palm Royale vertelt het verhaal van Max Simmons (Kristen Wiig), een outsider die een plek probeert te bemachtigen in de meest exclusieve resort club: Palm Beach. Tijdens haar pogingen komt ze erachter wat ze precies over heeft voor een plek in deze wereld.

De productie


Begin 2022 was aangekondigd dat schrijver Abe Sylvia en regisseur Tate Taylor samen zouden werken aan een nieuw project: Mr. American Pie. Langzaam stroomden de talenten binnen en werden Allison Janney, Leslie Bibb, Ricky Martin en Josh Lucas gecast.

Later kreeg de serie de naam die we nu allemaal kennen: Palm Royale. Een naamsverandering was echter niet het enige wat de serie nodig had, aangezien Palm Royale een magere 54% op Rotten Tomatoes scoort.

Recensies


Hoewel er enkele positieve recensies te vinden zijn, zijn de meeste critici het eens met topcriticus Nick Hilton van Independent (UK): "Het is lastig om een balans te vinden tussen drama en komedie, maar Palm Royale maakt met beide geen goede indruk"



Ook krijgt de serie kritiek op het verhaal. Veel critici vinden dat er te veel aandacht naar de set design is gegaan en niet naar het script. Zo zegt Brian Tallerico van The Playlist: "[...] het er geweldig uit, maar het betekent niets."

Apple TV+


Stream Palm Royale op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste en behoorlijk vreemde anthologieserie met een 8,7 op de IMDb kijk je nog altijd op Netflix
Series / Specials

De beste en behoorlijk vreemde anthologieserie met een 8,7 op de IMDb kijk je nog altijd op Netflix

'Black Mirror' laat steeds op een andere manier zien wat een impact vernieuwende technologie kan hebben.

Technologie is handig, maar kan ook gevaarlijk zijn. Wat als het scherm waarop je deze tekst nu leest zich op een dag tegen je keert? De geweldige anthologieserie Black Mirror onderzoekt de gevaren van technologie en scoort daarmee een indrukwekkende beoordeling op IMDb.

Black Mirror is een anthologieserie, gemaakt door Charlie Brooker. Het eerste seizoen kwam uit in 2011, waarna er nog vijf werden gemaakt. Na een tussenpauze van vier jaar verscheen in de zomer van 2023 het langverwachte zesde seizoen.

Losstaande verhalen


De serie werd oorspronkelijk gemaakt voor de Engelse zender Channel 4. De eerste twee seizoenen werden daar als eerste uitgezonden. In 2015 werd de serie echter gekocht door Netflix, waar alle latere seizoenen verschenen.

Black Mirror is een anthologieserie, wat in dit geval betekent dat alle afleveringen losstaande verhalen zijn. De serie heeft echter wel een duidelijk overkoepelend thema: technologie en de gevaren daarvan.

Dystopie


De meeste afleveringen spelen zich af in een dystopische nabije toekomst, waar technologie op een bepaalde manier de wereld heeft overgenomen. Dit weerspiegelt vaak elementen die we al kennen uit de huidige wereld, zoals het internet.



Omdat de serie bestaat uit losstaande afleveringen, kunnen deze in principe op willekeurige volgorde bekeken worden. Wel zitten er in enkele afleveringen verwijzingen naar andere afleveringen, zoals in de aflevering Black Museum.

Nieuw seizoen


Op IMDb krijgt Black Mirror een geweldige score van 8,7/10. In top 250 beste series van IMDb staat de serie bovendien op plek 76. Opvallend is wel dat de eerdere seizoenen duidelijk een hogere score hebben dan de latere seizoenen, vooral vanaf seizoen 5.

Onlangs werd bekendgemaakt dat er een zevende seizoen komt van Black Mirror. De opnames daarvan beginnen binnenkort. Bekijk de serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt deze week met het nieuwe 'Renegade Nell' en 5 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ komt deze week met het nieuwe 'Renegade Nell' en 5 andere hitseries

Kijk naar je wekelijkse topseries inclusief een gloednieuwe toevoeging op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Shôgun


Verschijnt op: Dinsdag 26 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Avontuur / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.




X-Men '97


Verschijnt op: Woensdag 27 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.




Renegade Nell


Verschijnt op: Vrijdag 29 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Drama

Nadat ze wordt beschuldigd van moord, voelt Nell Jackson zich gedwongen om samen met haar twee zussen te overleven door plundering en improvisatie. Met hulp van een moedige geest genaamd Billy Blind, beseft ze dat het lot haar niet toevallig heeft doen afdwalen.




Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

26 maart: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 24) - Animatie / Actie / Avontuur - Het is het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

27 maart: Star Wars: The Bad Batch (seizoen 3 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Avontuur - Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.

27 maart: The Impossible Heir (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Actie / Misdaad / Drama - Taeoh is buitengewoon ambitieus. Hij deelt zijn verlangens met Inha. Hyewon komt er ook bij. Ze delen dezelfde visie, maar hebben verschillende dromen. Er wacht hen een onverwacht einde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ewan McGreggor had hulp nodig voor seksscènes met eigen vrouw in nieuwe serie op SkyShowtime
Series / Nieuws

Ewan McGreggor had hulp nodig voor seksscènes met eigen vrouw in nieuwe serie op SkyShowtime

Heden ten dage is het op de set zaak om zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen.

De afgelopen jaren zijn er flink wat discussies geweest over de rol van intimiteitscoördinatoren in Hollywood. Sommige acteurs geven aan dat ze zich veiliger voelen met een intimiteitscoördinator, en sommigen hebben kritiek geuit op deze praktijk.

Voor de nieuwe serie A Gentleman in Moscow op SkyShowtime besloten Ewan McGregor en zijn tegenspeelster Mary Elizabeth Winstead een intimiteitscoördinator in te schakelen voor sommige intieme scènes.

Tegenwoordig noodzaak


Het besluit van de twee acteurs is misschien wat opmerkelijk te noemen daar McGregor en Winstead al enkele jaren getrouwd zijn. Desalniettemin vond McGregor het een verstandig besluit en tegenwoordig ook noodzakelijk.

Hij vertelt: "Het is nog steeds nodig, want het gaat ook om de crew. Het is vreemd om naakt voor mensen te staan, het is vreemd om intiem te zijn voor de camera. Als je een dansscène zou doen, zou je een choreograaf hebben. Het is nu een belangrijk onderdeel van het werk, omdat het iemand is die bemiddelt tussen regisseur en acteur."

Gevangen in Moskou


De nieuwe serie A Gentleman in Moscow gaat over de aristocraat Graaf Alexander Ilyich Rostov (McGregor) die, na terug te zijn gekeerd naar Rusland vanuit Parijs, decennialang verbannen wordt naar een zolderkamer van een hotel. Hij wordt namelijk veroordeeld tot huisarrest door een Bolsjewistisch tribunaal na de Oktoberrevolutie.



Kijk binnenkort naar de nieuwe serie A Gentleman in Moscow op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op Netflix stream je nog altijd deze briljante en mysterieuze scifi-serie met 92% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Op Netflix stream je nog altijd deze briljante en mysterieuze scifi-serie met 92% op Rotten Tomatoes

De mysterieuze scifi-serie 'Colony' is gewoon te streamen op Netflix.

Netflix heeft een hoop briljante science fiction series te bieden, zowel bekend als minder bekend. Zo kijk je op de streamingdienst onder andere de serie Colony, die een goede score heeft op Rotten Tomatoes.

Het eerste seizoen van Colony verscheen in 2016. In Nederland werd de serie destijds uitgezonden op Fox. Daarna verschenen er nog twee seizoenen. In 2018 werd bekendgemaakt dat de serie werd gecanceld na drie seizoenen.

Mysterieuze buitenaardse groep


De serie speelt zich af in de nabije toekomst. Inwoners van Los Angeles moeten zien te overleven onder zware militaire bezetting van een organisatie die zich de Transitional Authority noemt. Deze organisatie dient een mysterieuze buitenaardse groep die bekend staat als de Hosts.

Dit zorgt voor een tweedeling onder de inwoners van LA: sommigen werken samen met bezetters, terwijl anderen rebelleren en moeten omgaan met de gevolgen daarvan. Voormalig FBI-agent Will Bowman (Josh Holloway) en zijn vrouw Katie (Sarah Wayne Callies) moeten deze keuze erg zorgvuldig maken.

Goede score


Tijdens de invasie zijn zij namelijk gescheiden geraakt van hun zoon Bram. Een machtige leider biedt Will de mogelijkheid om zijn zoon terug te krijgen, als hij zich bij de organisatie aansluit. Lukt het Will en Katie om hun gezin en relatie te beschermen onder deze omstandigheden?



Colony heeft een score van maar liefst 92% op Rotten Tomatoes. Het publiek geeft ook een prima score, al is deze iets lager: 79%. Seizoen 2 wordt het beste beoordeeld. Dit seizoen krijgt van de critics zelfs een score van 100%.

Netflix


De critics consensus van seizoen 1: "Colony biedt over het algemeen een boeiend verhaal, een paar schrikmomenten en is vermakelijk, ook al is het niet bijzonder origineel".

Bekijk Colony op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste 'Star Wars'-serie krijgt een opmerkelijke 'Always-maandverband'-poster
Series / Nieuws

Nieuwste 'Star Wars'-serie krijgt een opmerkelijke 'Always-maandverband'-poster

Het duurt nog maanden voor de serie uitkomt, maar nu al is er een hoop controverse.

Het cinematografische universum van Star Wars blijft zich maar uitbreiden, zowel op het kleine scherm als op het witte doek. Producties worden natuurlijk gemaakt voor de kijker, maar zijn zij er eigenlijk wel blij mee?

Sommige die-hard Star Wars-fans kunnen niet genoeg krijgen van alle nieuwe series en films, maar er zijn er ook genoeg die vinden dat Disney de franchise aan het uitmelken is. De nieuwste toevoeging The Acolyte krijgt in ieder geval op voorhand genoeg kritiek te verduren.

Politiek-maatschappelijke relevantie of 'woke'-onzin?


De nieuwe serie The Acolyte speelt zich af tijdens het zogenoemde 'High Republic', een periode van ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van de prequels, en zou volgens de makers het meest inclusieve en diverse Star Wars-project ooit zijn.

Maar wordt het nu weer zo'n nieuw project waarin de 'woke'-ideologie geforceerd wordt, of wordt het een serie met krachtige en relevante politiek-maatschappelijke thema's? Fans laten weten juist het verhaal centraal te willen hebben en tonen online hun afkeuring.

Creativiteit in afkeuring


Op social media gonst het van de tegenwoordig maar al te bekende tegenstellingen tussen voor- en tegenstanders. Sommigen gaan zover dat ze op een creatieve manier laten blijken niet fan te zijn van de nieuwe serie. Maar ook op YouTube wordt de nieuwe trailer van The Acolyte massaal gedisliket.



Het is nog maar een paar dagen geleden dat Disney met de nieuwe trailer uitkwam, en in die tijd heeft het, op het moment van schrijven, acht miljoen views behaald, 165 duizend likes, en maar liefst 368 duizend dislikes, een dislike ratio van 69%.

Meerdere seizoenen?


Eerder schreven we al dat de makers van The Acolyte, waaronder showrunner Lesley Headland, het voor ogen hadden om meerdere seizoenen van het nieuwe project te maken. Maar of iedereen achter de schermen nog steeds zo optimistisch is na het zien van alle kritiek is twijfelachtig.



Hoe dan ook zal op 4 juni het nieuwe The Acolyte verschijnen en je streamt alle afleveringen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.