search
Nieuwste 'Star Wars'-serie krijgt een opmerkelijke 'Always-maandverband'-poster
Series / Nieuws

Nieuwste 'Star Wars'-serie krijgt een opmerkelijke 'Always-maandverband'-poster

Het duurt nog maanden voor de serie uitkomt, maar nu al is er een hoop controverse.

Het cinematografische universum van Star Wars blijft zich maar uitbreiden, zowel op het kleine scherm als op het witte doek. Producties worden natuurlijk gemaakt voor de kijker, maar zijn zij er eigenlijk wel blij mee?

Sommige die-hard Star Wars-fans kunnen niet genoeg krijgen van alle nieuwe series en films, maar er zijn er ook genoeg die vinden dat Disney de franchise aan het uitmelken is. De nieuwste toevoeging The Acolyte krijgt in ieder geval op voorhand genoeg kritiek te verduren.

Politiek-maatschappelijke relevantie of 'woke'-onzin?


De nieuwe serie The Acolyte speelt zich af tijdens het zogenoemde 'High Republic', een periode van ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van de prequels, en zou volgens de makers het meest inclusieve en diverse Star Wars-project ooit zijn.

Maar wordt het nu weer zo'n nieuw project waarin de 'woke'-ideologie geforceerd wordt, of wordt het een serie met krachtige en relevante politiek-maatschappelijke thema's? Fans laten weten juist het verhaal centraal te willen hebben en tonen online hun afkeuring.

Creativiteit in afkeuring


Op social media gonst het van de tegenwoordig maar al te bekende tegenstellingen tussen voor- en tegenstanders. Sommigen gaan zover dat ze op een creatieve manier laten blijken niet fan te zijn van de nieuwe serie. Maar ook op YouTube wordt de nieuwe trailer van The Acolyte massaal gedisliket.



Het is nog maar een paar dagen geleden dat Disney met de nieuwe trailer uitkwam, en in die tijd heeft het, op het moment van schrijven, acht miljoen views behaald, 165 duizend likes, en maar liefst 368 duizend dislikes, een dislike ratio van 69%.

Meerdere seizoenen?


Eerder schreven we al dat de makers van The Acolyte, waaronder showrunner Lesley Headland, het voor ogen hadden om meerdere seizoenen van het nieuwe project te maken. Maar of iedereen achter de schermen nog steeds zo optimistisch is na het zien van alle kritiek is twijfelachtig.



Hoe dan ook zal op 4 juni het nieuwe The Acolyte verschijnen en je streamt alle afleveringen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kun jij lachen om deze fanposter?

  • Ja, grappig

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, wat onsmakelijk eerlijk gezegd

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen