search
Filmen zit er op! 'The Wheel of Time' seizoen 3 brengt de spectaculaire nieuwe bestemming van de Herrezen Draak
Series / Specials

Filmen zit er op! 'The Wheel of Time' seizoen 3 brengt de spectaculaire nieuwe bestemming van de Herrezen Draak

Showrunner licht een tipje van de sluier op omtrent het vervolg van van Rands verhaal.

Het gaat goed met The Wheel of Time van Prime Video. Het tweede seizoen steeg op Rotten Tomatoes qua waardering vergeleken met het eerste, wat betekent dat de fans te spreken zijn over de verfilming.

Onlangs zijn de opnames van het derde seizoen afgerond. Showrunner Rafe Judkins heeft te kennen gegeven dat Rands (Josha Stradowski) avonturen zich vervolgen in de Aielwoestenij, die een belangrijke locatie vormt voor het nieuwste seizoen. Uiteraard wordt de oude stad Rhuidean niet vergeten en neemt een minstens zo belangrijke plaats in in het nieuwste seizoen.

Essentie


Seizoen 3 beslaat het vierde boek in de serie, getiteld De Komst van de Schaduw. Voor de serie staan acht seizoenen gepland dus is het niet mogelijk om een boek per seizoen te verfilmen. De makers zullen het bronmateriaal dus op een creatieve manier vorm moeten geven waarbij recht wordt gedaan aan de essentie van het epische verhaal.

Aan het einde van seizoen 2 bevond Rand zich nog in Falme, waar hij tot de Herrezen Draak is verklaard. Het vervolg hierop is Rands reis naar de Aielwoestenij. Daar wil hij bij de Aiel-stammen de titel van car'a'carn, oftewel stamhoofd, claimen. De bewoners van de Woestenij hebben geen boodschap aan de voorspellingen van de Natlanders en volgen hun eigen profetie. Ze zijn dus in afwachting van een beloofde redder, maar of ze Rand als hun leider accepteren is nog maar de vraag.

Prominente locatie


Tevens is officieel bevestigd dat de oude stad Rhuidean als prominente locatie fungeert in het nieuwste seizoen. Hier reizen de mannen immers naartoe om hun positie als stamhoofd te claimen. Vrouwen die Wijze willen worden moeten hiervoor ook naar Rhuidean. De oude woestijnstad is voor Rand dus een verplichte stop, maar hij is hierin niet de enige.



Ook Rands vrienden hebben namelijk belangrijke verhaallijnen. Mat (Dónal Finn), Egwene (Madeleine Madden) en Aviendha (Ayoola Smart) vergezellen hem op zijn tocht. Egwene zal haar vaardigheden qua droomwandelen verder versterken door te leren van de Wijzen van de Aiel. Dit is een totaal andere omgeving vergeleken met haar tijd in de Witte Toren. Ook Aviendha is regelmatig te zien in seizoen 3. Hoewel ze ietwat aarzelt zet ze desalniettemin de benodigde stappen om zelf een Wijze te worden. Het vervolg biedt dus de nodige verwikkelingen en een verdere verkenning van de werelden in dit geliefde fantasyverhaal.

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt eind 2024 dan wel in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Het is al even wachten op seizoen 3 van The Wheel of Time? Kijk jij nog uit naar de nieuwe reeks afleveringen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen