search
Fan van 'The Social Network'? Kijk dan ook deze biografie over Amerika's beruchtste oplichter
Series / Specials

Fan van 'The Social Network'? Kijk dan ook deze biografie over Amerika's beruchtste oplichter

Amanda Seyfried kruipt in de huid van Amerika's grootste fraudeur: Elizabeth Holmes.

In 2010 kwam het meesterwerk The Social Network uit. Jesse Eisenberg schitterde als Mark Zuckerberg en de film liet een nieuwe kant zien van de technologie waar iedereen ondertussen bekend mee is. The Social Network is echter niet de enige biografie die de moeite waard is om te kijken.

Er gebeurt heel veel in de medische en technische wereld waar de gewone mens niets van meekrijgt. Totdat het te laat is. Dit is precies wat er gebeurde met de uitvinding van Elizabeth Holmes.

The Dropout


Holmes, een biotechnicus, studeerde elektrotechniek en chemische technologie aan Stanford University. In haar tweede jaar stopte ze met haar opleiding, aangezien ze dacht dat ze een revolutionaire bloedtest had ontwikkeld.

Met haar uitvinding zou ze zowat alle bloedtesten uit kunnen voeren met slechts één kleine vingerprik. Ze startte met haar bedrijf Theranos, maar uiteindelijk bleek dat haar uitvinding niet nauwkeurig of veilig genoeg was.

Niet toegeven


Toen Holmes hierachter kwam, gaf ze dit niet toe en bleef ze doorgaan alsof er niets aan de hand was. Ze werd de eerste vrouwelijke miljardair in Amerika, maar werd ook beschuldigd van fraude en misleiding.



De biografie volgt Holmes (gespeeld door Amanda Seyfried) tijdens haar transformatie van enthousiaste student tot beruchte oplichter. Hoe heeft Holmes het voor elkaar gekregen om de beste wetenschappers van dat moment voor de gek te houden? The Dropout geeft hier antwoord op.

Disney+


Hoewel Holmes de hele wereld heeft misleid, doet de serie dat zeker niet. The Dropout is namelijk voor meer dan 8 prijzen genomineerd. The Dropout is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: vind jij The Dropout een goede kijktip?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen