search

Ons nieuws van woensdag 27 maart 2024

'Oppenheimer'-ster verovert Netflix met spannende horrorthriller met 80% op Rotten Tomatoes
Films / Nieuws

'Oppenheimer'-ster verovert Netflix met spannende horrorthriller met 80% op Rotten Tomatoes

De film Red Eye uit 2005 is nu hot op Netflix en staat steeds hoger in de Top 10.

Netflix heeft rondgesnuffeld in de filmcatalogus en kwam uit op een vermakelijke horrorthriller uit 2005, waarin belangrijke rollen zijn weggelegd voor Oppenheimer-ster Cillian Murphy en Doctor Strange-actrice Rachel McAdams.

De horrorthriller heet Red Eye en was in 2005 een prima succes aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Na een sterk ontvangst - Red Eye staat op 80 procent op de Tomatometer - werd er met een budget van zo'n $26 miljoen een nette $96 miljoen opgehaald.

Wes Craven


Red Eye is een onbekendere horrorthriller van wijlen Wes Craven, die menig kent van zijn horrorreeksen als The Hills Have Eyes, A Nightmare on Elm Street en Scream. De titel Red Eye verwijst naar de rode ogen die mensen soms hebben na een vlucht die 's avonds laat vertrekt en in de ochtend aankomt.

In de film Red Eye neemt een emotioneel kwetsbare hotelmanager een nachtvlucht naar Miami. Hij raakt tijdens de vlucht verstrikt in het plan van een medepassagier die dreigt een politieke moord te begaan.

Netflix


Heb je nu zin om Red Eye te gaan kijken, dan stem je bijvoorbeeld vanavond af op Netflix. Op dit moment staat de film op de zesde plaats in de Netflix Top 10.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De volledig vergeten mysteriethriller 'Vanished' verdient een tweede kans
Series / Specials

De volledig vergeten mysteriethriller 'Vanished' verdient een tweede kans

De mysterieuze serie 'Vanished' verdient een tweede kans om het verhaal af te ronden.

Sommige series worden na verloop van tijd vergeten. Helaas is dat ook gebeurd met de serie Vanished, die nog voor het einde van het eerste seizoen gecanceld werd.

De eerste aflevering van Vanished ging in première in 2006. In Amerika werd de serie uitgezonden op Fox. De serie werd gemaakt door Josh Berman, die eerder ook meewerkte aan CSI: Crime Scene Investigation en Bones.

Complex web


In Vanished onderzoekt de FBI meerdere zaken. Deze lijken allemaal in verband te staan met de vermissing van Sara Collins, de vrouw van senator Jeffrey Collins. Agent Graham Kelton heeft de leiding in deze zaak, maar hij ontdekt al gauw dat hij niet te maken heeft met criminelen die losgeld willen.

Hij wordt namelijk geconfronteerd met een complex web rondom de politieke rol van Jeffrey. Dit lijkt ook verbonden te zijn aan de zaak waarin Graham een aantal jaar eerder zijn zoon verloor. Lukt het de FBI om de lagen van dit mysterie te doorgronden?

Gecanceld


Helaas kon de serie zijn eerste seizoen niet eens afmaken. Er stonden 22 afleveringen gepland, maar wegens slechte kijkcijfers besloot Fox de serie na 13 afleveringen te stoppen. Aan de makers werd gevraagd om het mysterie rondom Sara in ieder geval op te lossen in deze verkorte run.Maar er bleven ook een hoop verhaallijnen en mysteries onbeantwoord, in het geval dat de serie toch nog verder zou gaan. Helaas mocht dat niet zo zijn, want in november van 2006 bevestigde Fox dat de serie gecanceld was.

Tweede kans?


Toch zou deze serie eigenlijk een tweede kans verdienen. Het einde hint op een breder complot en het zou enorm interessant zijn om dit verder uitgezocht te zien worden.

Ook is er de laatste jaren een hernieuwde interesse in het mysterie- en thrillergenre. Wie weet zou een nieuw seizoen van Vanished wel genoeg kijkers kunnen trekken om het verhaal af te ronden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste thrillerserie die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien: 'Utopia' met een 8,4 op de IMDb
Series / Nieuws

De beste thrillerserie die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien: 'Utopia' met een 8,4 op de IMDb

Populaire serie Utopia is niet online te streamen maar wel op Blu-ray verkrijgbaar via Amazon.

Of je de populaire Britse thriller Utopia nog ergens kan streamen is niet helemaal duidelijk, maar deze ijzersterke serie is zeker op Dvd/Blu-ray aan te schaffen.

Dat wordt zeker geen miskoop, op IMDb krijgt de serie een mooie 8,4. Dat betekent dat het publiek deze toch enorm waardeert en dat kunnen wij onderschrijven.

Onverklaarbaar


Deze serie geeft de kijker het gevoel ergens over te moeten nadenken. Is alles wel te verklaren? Waarom gebeuren er dingen die onverklaarbaar zijn? Wat weten we wel en wat niet?

Het draait allemaal om een bijzonder manuscript. Een klein aantal mensen heeft dit cult-manuscript in bezit. Het is een zogenoemd graphic novel of stripverhaal met als titel: The Utopia Experiments.

Rampen


Het manuscript voorspelt de verschrikkelijkste rampen waar de mens vandaag mee moet omgaan. En dat boekwerk voorspelt al een eeuw lang alle rampen accuraat tot op de minuut.De eigenaars van het manuscript worden door een organisatie 'The Network' achternagezeten. Natuurlijk om hen het manuscript afhandig te maken zodat zij de kennis kunnen gebruiken voor donkere onheilspellende doelen.

Manuscript


Deze kleine groep mensen heeft het manuscript niet voor niets in hun bezit. Elk van hen bezit eigenschappen en kwaliteiten om de betekenis van het manuscript te ontcijferen om zo een volgende ramp te voorkomen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Adeel Akthar, Paul Higgins, Neil Maskell, Fiona O’Shaughnessy and Alexandra Roach. De serie werd 15 keer genomineerd en won vijf prijzen. Er zijn twee seizoenen en 12 afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prachtige trailer voor fantasyserie 'The Spiderwick Chronicles': helaas niet te zien in Nederland
Series / Trailer

Prachtige trailer voor fantasyserie 'The Spiderwick Chronicles': helaas niet te zien in Nederland

Na de film uit 2008 zien we nu The Spiderwick Chronicles op streaming, met een schurkenrol voor Christian Slater.

Enkele jaren geleden verscheen de film The Spiderwick Chronicles in de bioscopen. Na een sterke ontvangst wist de film het redelijk te doen aan de box office. Binnenkort is het tijd voor een nieuwe verfilming, dit keer op het kleine scherm.

De Amerikaanse streamingdienst The Roku Channel, in de States en daarbuiten goed voor maar liefst 120 miljoen abonnees, wordt het platform waarop de serie zal verschijnen. Waar wij Nederlanders de serie kunnen zien is nog niet duidelijk. Oorspronkelijk zou de serie op Disney+ verschijnen, maar ondanks dat de serie was opgenomen, liepen de kosten te veel op voor de streamer.

Achtdelig


De nieuwe verfilming van de gelijknamige boekenreeks van Tony DiTerlizzi en Holly Black heeft een grote naam in een hoofdrol. Christian Slater (True Romance, Interview with the Vampire) zal te zien zijn als de schurk Mulgarath. De verdere cast bestaat uit vooral onbekende jonge acteurs.

Lyon Daniels zien we als Jared Grace, Noah Cottrell als Simon Grace en Mychala Lee als Mallory Grace. Shazam!-acteur Jack Dylan Grazer speelt het personage Thimbletack.

Spiderwick


In de serie verhuizen Helen (Joy Bryant) en haar kinderen, de 15-jarige twee-eiige tweeling Jared en Simon en hun zus Mallory, naar hun ouderlijk huis, Spiderwick. Jared ontdekt een boeman en realiseert zich dat magische wezens echt zijn.De enige persoon die hem gelooft is zijn tante Lucinda, die Jared smeekt om de pagina's van haar vaders veldgids voor magische wezens te vinden en ze te beschermen tegen de moorddadige Ogre, Mulgarath.

Volgende maand


Vanaf 19 april is The Spiderwick Chronicles te zien op The Roku Channel. Als de serie op een Nederlandse dienst te bekijken is, dan laten we dat uiteraard snel weten op SerieTotaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Thrillerserie met 'Game of Thrones'-hoofdrolspeler krijgt onverwacht een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Thrillerserie met 'Game of Thrones'-hoofdrolspeler krijgt onverwacht een nieuw seizoen

Het boek waarop de miniserie gebaseerd was krijgt nu een vervolg, en wordt eveneens verfilmd.

Laura Dave's boek 'The Last Thing He Told Me' was een bestseller en werd een zevendelige miniserie met Jennifer Garner in de hoofdrol. Het tweede boek komt in 2025 uit, waarna het tweede seizoen van de serie in première zal gaan.

Garner speelt Hannah, die met haar stiefdochter Bailey (Angourie Rice) op zoek gaat naar haar plotseling verdwenen man. Door de overweldigende reacties op het eerste boek kreeg Dave inspiratie voor een vervolg.

Nieuw bronmateriaal


Hannahs verdwenen man Owen wordt gespeeld door Nikolaj Koster-Waldau, die internationaal doorbrak als Jaime Lannister in Game of Thrones. Het raadselachtige briefje dat hij voor Hannah achterlaat vormt de start van het verhaal.

De makers zijn met andere woorden in afwachting van het nieuwe bronmateriaal, wat vervolgens op het scherm gebracht gaat worden. Momenteel zijn geen verdere details gegeven omtrent de start van het filmen.

Geen plannen


In een interview met EW vorig jaar gaf Dave aan dat ze in eerste instantie geen plannen had voor een vervolg. Dave: "Het was een afgesloten hoofdstuk voor me. Maar door de vragen die ik kreeg van lezers ging ik nadenken over mogelijke antwoorden". Verdere details over het vervolg zijn momenteel nog niet bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.The Last Thing He Told Me is te zien op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'A Gentleman in Moscow': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'A Gentleman in Moscow': kijken of skippen?

De miniserie met Ewan McGregor in een bijzondere hoofdrol gaat zeer binnenkort van start.

In Nederland moeten we tot 18 april wachten, maar de achtdelige historische miniserie A Gentleman in Moscow is vanaf 30 maart in de VS te zien. Het verhaal over de fictieve graaf Alexander Rostov is al wel bekeken door de eerste recensenten.

Op Rotten Tomatoes zijn op het moment van schrijven negen recensies te lezen, en de serie scoort prima. Het gaat om een 'rapportcijfer' van 89 procent: een historisch onderwerp wordt begrijpelijk neergezet, waarbij McGregor een totaal andere rol neerzet als Russische dandy.

Gewone mensen


Tijdens de Russische Revolutie werd de complete tsarenfamilie vermoord naast overige Russische adel. De Bolsjewieken, de politieke groepering die de macht overnam, vond dat de gewone mensen moesten regeren.

Dit werd gevolgd door een bruut regime waarin meedogenloos werd afgerekend met iedereen die als tegenstander werd gezien. Zoals gezegd is graaf Alexander fictief. Het is echter zijn verhaal dat je als kijker meeneemt in deze enorme veranderingen in Rusland en de omringende landen, die gezamenlijk de Sovjet Unie vormden.

Stap buiten de deur


Het bolsjewistische tribunaal verklaart Alexander tot 'sociaal parasiet' en hij krijgt levenslang huisarrest in Hotel Metropol, dat overigens wél echt bestaat. Alexander zal een kopje kleiner gemaakt worden als hij ook maar een stap buiten de deur zet. De aristocraat leert vervolgens zowel zichzelf als anderen kennen in deze bewogen historische periode.Dit "verre verleden uit een onbekend land [wordt] op een aansprekende manier neergezet," geeft UIP aan. But Why Tho? sluit zich hierbij aan: "Af en toe is het nogal sentimenteel, maar de geschiedenis wordt op een roerende manier weergegeven". De serie laat de gruweldaden niet zien, zo'n type verhaal is het niet. "[De serie] suggereert het totalitaire regime eerder dan dat het dit toont," aldus Slant Magazine.

Tempo


Het tempo had wat hoger mogen liggen, maar McGregors acteerprestatie maakt dit goed. London Evening Standard: "Door McGregors vertolking raakte ik geïnvesteerd in zijn lot". Andere minpuntjes die worden genoemd zijn sentimentaliteit en romantisering, maar uiteindelijk hebben de makers een serie neergezet die de moeite van het bekijken waard is volgens de recensenten.

A Gentleman in Moscow is in Nederland vanaf 18 april te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney-fans opgelet: eerste blik op de gloednieuwe reboot van 'Wizards of Waverly Place'
Series / Nieuws

Disney-fans opgelet: eerste blik op de gloednieuwe reboot van 'Wizards of Waverly Place'

Disney+ laat met deze foto zien dat ze de nieuwe reboot van de iconische Wizards of Waverly Place niet gaan verpesten.

Het is altijd spannend als er een reboot van een iconische serie in de maak is. Disney is op dit moment bezig met een nieuwe versie van Wizards of Waverly Place en fans zijn ontzettend zenuwachtig over het eindresultaat. Gelukkig geeft deze foto iets meer hoop.

Wizards of Waverly Place eindigde in 2012, maar de serie bleef ontzettend populair bij zowel originele kijkers als bij het nieuwe publiek. Dat is dan ook de reden dat de serie een reboot krijgt: hetzelfde verhaal in een modern jasje.

De foto


Onlangs heeft Disney+ op Instagram de eerste officiële foto vrijgegeven van het nieuwe project. Op de post zijn twee foto’s te zien: een oude foto van Alex en Justin en een still uit de nieuwe reboot. Op beide foto’s rust Alex haar hoofd op de schouder van Justin.

De foto genereert niet alleen nieuwe hype voor de reboot, maar laat ook zien dat het nieuwe project de personages door en door snapt.

De familie Russo


Natuurlijk ging de serie over magie en een verborgen wereld, maar tussen al deze wonderlijke aspecten was de familie Russo de grootste focus. Vooral de dynamiek tussen Alex en Justin was heel erg belangrijk.

Bekijk op instagram


Deze foto laat zien dat de reboot snapt dat familie het belangrijkste is in Wizards of Waverly Place. Het is een belofte aan de kijkers dat de dynamiek van de Russo-familie de belangrijkste focus zal blijven.

Disney+


Stream Wizards of Waverly Place op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer details over 'The Girl With the Dragon Tattoo'-serie van Prime Video
Series / Nieuws

Meer details over 'The Girl With the Dragon Tattoo'-serie van Prime Video

Na de Zweedse en Amerikaanse films over Lisbeth Salander, volgt er nu ook een grootschalige serie van Prime Video.

Er wordt sinds 2020 al gesproken over een nieuwe verfilming van Stieg Larssons Millennium-boekenreeks, die bestaat uit The Girl With the Dragon Tattoo, The Girl Who Played with Fire en The Girl Who Kicked the Hornet's Nest, maar wat is de huidige status ervan?

Eind vorig jaar werd nog aangekondigd dat Veena Sud (The Killing) de showrunner van de nieuwe serie van Prime Video is, maar zij heeft zich er nu voor het eerst zelf over uitgesproken.

Heftig materiaal


Sud gaf niet veel details vrij over het project, maar bevestigde wel dat al het heftige materiaal uit de boeken naar voren zal komen en dat omstreden thema's niet worden genegeerd.

Aldus Sud: "Ik heb een klassieke tv-serie voor Amazon in de maak, The Girl With the Dragon Tattoo, die gaat over een boze vrouw die het opneemt tegen slechteriken. Ik kan er niet wachten om dit materiaal na 15-20 jaar naar tv te brengen."

Zware thema's


De showrunner vervolgde met: "Het hangt een beetje in de lucht, en er speelt zoveel momenteel dat toen ook relevant was; toen Stieg Larsson de boeken publiceerde. Boeken over vrouwelijke razernij, over misbruik, de opkomst van racisme en wit nationalisme.". Twintig jaar later allemaal nog relevant.

Alles wordt nog geheimgehouden, dus ik kan niet teveel vrijgeven. Maar de serie wordt machtig, ruw en laat van zich horen. Ik kan niet wachten om een nieuwe versie van een vrouw die de regels weigert te volgen te laten zien."

Meerdere verfilmingen


De verhalen van Larsson werden in 2009 voor het eerst tot leven gebracht in een Zweedse filmtrilogie uit 2009 met Noomi Rapace in haar doorbraakrol.

In 2011 volgde een Amerikaanse film van David Fincher met Rooney Mara als Lisbeth Salander. Maar ondanks goede kritieken en meerdere Oscarnominaties, bracht de film te weinig op om sequels te kunnen waarborgen. Er volgde echter wel nog een verfilming van het latere boek The Girl in the Spider's Web van David Lagercrantz met Clair Foy als Salander.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
April staat voor de deur: bekijk alle nieuwe series op Prime Video komende maand
Series / Nieuws

April staat voor de deur: bekijk alle nieuwe series op Prime Video komende maand

Komende maand gaat Prime Video met een nieuwe serie voor kwaliteit boven kwantiteit.

Prime Video zet in april weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Invincible


Verschijnt op: Donderdag 4 april | Release: Seizoen 2 - aflevering 8 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Prime Video

Als Mark Grayson op zijn zeventiende zijn superkrachten erft, wordt hij net als zijn vader een van de grootste superhelden op aarde. Al zijn dromen komen uit – tot een schokkende gebeurtenis alles verandert.
Rwina!


Verschijnt op: Donderdag 4 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie

De kansloze vrienden Sinan, Danny en Leroy brengen hun dagen door met hangen op straat, döner eten en meisjes versieren, totdat Sinan verliefd wordt op Hannah, de vriendin van hun aartsvijand Tabaka.
Fallout


Verschijnt op: Donderdag 11 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: Prime Video

Fallout, dat gebaseerd is op één van de vetste videospellen ooit, vertelt het verhaal van mensen die alles of juist niks hebben, in een wereld waar niet veel meer te hebben valt. 200 jaar na de Apocalyps moet een vredelievende bewoonster van een knusse atoomkelder naar de oppervlakte en schrikt zich kapot van de woestenij die daar op haar wacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe ziet die wilde Yvette, de maitresse van René, uit 'Allo 'Allo! er tegenwoordig uit?
Series / Specials

Hoe ziet die wilde Yvette, de maitresse van René, uit 'Allo 'Allo! er tegenwoordig uit?

Actrice Vicki Michelle speelde in 'Allo 'Allo! de brunette Yvette Carte-Blanche waar René Artois geen genoeg van kan krijgen.

De Britse komedieserie 'Allo 'Allo! was een enorme hit in de jaren 80 en begin jaren 90. De serie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en laat het wel en wee zien in een plaatselijke café in het Franse Nouvion.

Het gezicht van de serie komt van wijlen Gorden Kaye (1941-2017) die de rol speelde van René Artois. Zijn vrouw Edith (Carmen Silvera, overleden in 2002) is ook vaak te zien, even als de serveersters en René's maitresses Yvette Carte-Blanche (Vicki Michelle), Maria Recamier (Francesca Gonshaw) en Mimi Labonq (Sue Hodge).

"Ohhhh, Rrrrené"


De bekendste van de drie serveersters is ongetwijfeld Yvette, bekend van haar uitspraak "Ohhhh, Rrrrené". Daartegenover staat de uitspraak van René als hij tijdens zijn knuffelpartijen wordt gesnapt door zijn vrouw en de situatie afdoet met "You stupid woman!" Grapjes waar toen nog gewoon openlijk om gelachen werd.

Actrice Vicki Michelle speelde de rol van Yvette in alle afleveringen van 'Allo 'Allo! die te zien waren van 1982 tot en met 1992 op BBC. De Britse Michelle werd geboren in 1950 en na 'Allo 'Allo! was ze in meerdere films en series te zien. Michelle speelde onder meer in de BBC-serie Noel's House Party (1991-1999) en de ITV-serie Emmerdale (2007-2009). Recent dook ze op in Barmy Dale (2020-2023).

Dit is Vicki Michelle nu


Michelle heeft een Instagram-account en daarop plaatst ze regelmatig allerlei updates. Het is duidelijk dat ze haar wilde haren nog niet verloren heeft. Op 73-jarige leeftijd struint ze nog rond op menig feestje. Ze heeft ook haar eigen website. Hieronder een clip uit 'Allo 'Allo!, gevolgd door een aantal recente Insta-updates van Michelle.Overigens keerde ze in 2007 terug als Yvette Carte-Blanche in de tv-film The Return of 'Allo 'Allo! en in 2022 werkte ze mee aan de documentaire 'Allo 'Allo! Forty Years of Laughter.

'Allo 'Allo!


Wil je 'Allo 'Allo! graag streamen, dan moeten we je teleurstellen. Geen enkele (grote) streamingdienst in Nederland biedt de komedieserie aan. Je vindt de serie uiteraard wel op Dvd bij de bekende (tweedehands) webwinkels.

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet 'The Sopranos' maar deze HBO-serie veranderde de televisieserie voor altijd
Series / Specials

Niet 'The Sopranos' maar deze HBO-serie veranderde de televisieserie voor altijd

'Angels in America' is een HBO-miniserie die het netwerk en het miniserieformat voor altijd heeft veranderd.

The Sopranos, die liep van 1999 tot en met 2007, was een populaire serie die wordt erkend als de aanzet tot het begin van het Tweede Gouden Tijdperk van Televisie. Maar er is een andere HBO-serie die het netwerk HBO en een bepaald televisieformat voor altijd heeft veranderd.

Het gaat over de HBO-miniserie Angels in America, die uitkwam in 2003. Het is geregisseerd door Mike Nichols en gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende toneelstuk uit 1991 met dezelfde naam, geschreven door Tony Kushner. Er speelt een geweldige cast mee in de miniserie met onder andere Al Pacino, Meryl Streep, Patrick Wilson, Emma Thompson en Jeffrey Wright.

Verhaal


Angels in America speelt zich af in 1985 en volgt zes New Yorkers wier levens elkaar kruisen. Het vertelt onder andere het fantastische verhaal van Prior Walter, een homoseksuele man die met AIDS leeft en bezocht wordt door een engel.

HBO zond de serie uit in verschillende formaten: twee drie uur durende delen die overeenkomen met Millennium Approaches en Perestroika, verder onderverdeeld in zes een uur durende hoofdstukken die ruwweg overeenkomen met een of twee aktes van elk van deze toneelstukken. De eerste drie hoofdstukken - Bad News, In Vitro en The Messenger - werden eerst uitgezonden en de laatste drie hoofdstukken - Stop Moving!, Beyond Nelly en Heaven, I'm in Heaven - volgden.

Miniserie


Er werd toen bewust gekozen om het toneelstuk aan te passen als een miniserie vanwege zijn complexe en onderling verbonden plot, waardoor een uitgebreide verkenning van het verhaal mogelijk werd. Angels in America veranderde het miniserieformat door belangrijke prijzen binnen te slepen en het potentieel te tonen van het aanpassen van bronmateriaal dat niet kan worden ondergebracht in een traditionele film.Angels in America werd een van de grootste voorbeelden van vertelkunst op het scherm en zou het miniserieformat voor altijd veranderen. Het liet zien dat het miniserieformat werkte en waarom het werkte. De serie wordt ook nog steeds beschouwd als een van de beste weergaven van de aidscrisis op het scherm.

Prijzen


Angels in America was het grootste televisie-evenement van het seizoen 2003-04, met overweldigende lof van alle kanten. Het won ook heel wat prijzen. Zo werd Angels in America bij de Emmy Awards de eerste van slechts drie series in de geschiedenis van de Emmy's (samen met Schitt's Creek in 2020 en The Crown in 2021) die alle belangrijke categorieën domineerden en alle vier acteercategorieën wonnen. Het won ook in alle vijf grote categorieën bij de Golden Globe Awards en was ook genomineerd voor de Grammy voor Best Score Soundtrack.Naarmate het format voor televisiekijken verschoven is van kabelnetwerken naar streamingdiensten was er veel meer op het spel. Het miniserieformat heeft de laatste tijd extreem goed gewerkt op streamers zoals Netflix, waar de hele serie in één keer wordt uitgebracht. Het meest recente succes in dit opzicht is de miniserie van Mike Flanagan, The Fall of the House of Usher, en Beef, die al heel wat prijzen heeft gewonnen, waaronder drie Emmy Awards voor beste miniserie en beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol in een miniserie.

Kijken?


Bij HBO worden miniseries over het algemeen goed ontvangen, waarbij sommige, zoals Watchmen of Chernobyl, een hoogtepunt van het jaar op televisie vormen. Maar ze zijn niet de grootschalige evenementen die Angels in America echt was op dat moment, het hoogtepunt van prestigieuze televisie en een voorteken van de epische verhalen die zouden volgen.

Angels in America blijft een uniek project, dat de televisieserie voor altijd heeft veranderd, en het is nog steeds te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'The Social Network'? Kijk dan ook deze biografie over Amerika's beruchtste oplichter
Series / Specials

Fan van 'The Social Network'? Kijk dan ook deze biografie over Amerika's beruchtste oplichter

Amanda Seyfried kruipt in de huid van Amerika's grootste fraudeur: Elizabeth Holmes.

In 2010 kwam het meesterwerk The Social Network uit. Jesse Eisenberg schitterde als Mark Zuckerberg en de film liet een nieuwe kant zien van de technologie waar iedereen ondertussen bekend mee is. The Social Network is echter niet de enige biografie die de moeite waard is om te kijken.

Er gebeurt heel veel in de medische en technische wereld waar de gewone mens niets van meekrijgt. Totdat het te laat is. Dit is precies wat er gebeurde met de uitvinding van Elizabeth Holmes.

The Dropout


Holmes, een biotechnicus, studeerde elektrotechniek en chemische technologie aan Stanford University. In haar tweede jaar stopte ze met haar opleiding, aangezien ze dacht dat ze een revolutionaire bloedtest had ontwikkeld.

Met haar uitvinding zou ze zowat alle bloedtesten uit kunnen voeren met slechts één kleine vingerprik. Ze startte met haar bedrijf Theranos, maar uiteindelijk bleek dat haar uitvinding niet nauwkeurig of veilig genoeg was.

Niet toegeven


Toen Holmes hierachter kwam, gaf ze dit niet toe en bleef ze doorgaan alsof er niets aan de hand was. Ze werd de eerste vrouwelijke miljardair in Amerika, maar werd ook beschuldigd van fraude en misleiding.De biografie volgt Holmes (gespeeld door Amanda Seyfried) tijdens haar transformatie van enthousiaste student tot beruchte oplichter. Hoe heeft Holmes het voor elkaar gekregen om de beste wetenschappers van dat moment voor de gek te houden? The Dropout geeft hier antwoord op.

Disney+


Hoewel Holmes de hele wereld heeft misleid, doet de serie dat zeker niet. The Dropout is namelijk voor meer dan 8 prijzen genomineerd. The Dropout is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.