search
Een serie met voor elk seizoen 100% op Rotten Tomatoes: deze serie doet het en kijk hem nog snel op Netflix
Series / Specials

Een serie met voor elk seizoen 100% op Rotten Tomatoes: deze serie doet het en kijk hem nog snel op Netflix

Alle vijf seizoenen van 'Jane The Virgin' hebben een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Het gebeurt niet vaak dat elk seizoen van een serie zo goed is dat ze allemaal een perfecte score krijgen op Rotten Tomatoes, maar bij Jane The Virgin is dit wel het geval. Alle vijf seizoenen van de serie hebben een score van 100% op de website. Het eerste seizoen kwam uit in 2014 en de serie liep tot en met 2019.

Jane The Virgin is een telenovela, oftewel een soap, die is geïnspireerd op de Venezolaanse serie Juana la Virgen. Gina Rodriguez speelt de hoofdrol van Jane Villanueva, een jonge Venezolaans-Amerikaanse vrouw die per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd wordt, ondanks het feit dat ze ervoor heeft gekozen maagd te blijven tot het huwelijk. Ze is dus zwanger terwijl ze nog maagd is. Daarom ook de titel. Ook te zien in de serie zijn onder andere Andrea Navedo, Justin Baldoni, Yael Grobglas, Ivonne Coll, Jaime Camil en Brett Dier.

Verhaal


Jane The Virgin speelt zich af in Miami en vertelt de verrassende en dramatische gebeurtenissen die plaatsvinden in het leven van Jane Villanueva, een hardwerkende, religieuze, jonge, Venezolaans-Amerikaanse vrouw met een liefde voor schrijven en telenovela's. Jane's belofte aan haar oma om haar maagdelijkheid te bewaren tot het huwelijk wordt moeilijk wanneer een dokter haar per ongeluk kunstmatig insemineert tijdens een controle.

Tot overmaat van ramp is de biologische vader Rafael, een getrouwde man, een voormalige playboy en een kankeroverlevende die zowel de nieuwe eigenaar is van het hotel waar Jane werkt als haar voormalige jeugdliefde. Jane's dilemma wordt nog ingewikkelder doordat haar verkeerde inseminatie gebruikmaakt van Rafael's laatste bevroren sperma en de laatste kans is voor Rafael om vader te worden.

Geprezen


Naarmate de serie evolueert, verschuiven de problemen naar haar kind die opgroeit tot peuter, haar schrijfcarrière die vooruitgaat en haar familieleden die onafhankelijke verhaallijnen ontwikkelen. Enkele van deze verhaallijnen omvatten kwesties rond immigratiestatus, gezondheidsproblemen en lessen van zelfontdekking.



Jane The Virgin werd geprezen om zijn oprechtheid en humor en om het aansnijden van een veelheid aan problemen met warmte en intelligentie. De liefdesdriehoek van Jane met Michael en Rafael verhoogde de inzet, maar de kernrelatie was tussen Jane, haar moeder Xiomara en haar oma Alba. De serie werd ingewikkelder naarmate het vorderde, maar vergat nooit zijn humor.

Kijken?


Wil je deze geweldige serie bekijken, dan zal je het nog snel moeten bingen, want Jane The Virgin is nog tot 26 maart te zien op Netflix. Je kan ook altijd de dvd of blu-ray van de serie kopen als je niet in zo'n korte tijd alles kan bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Jane the Virgin? Heb jij deze serie al eens eerder gekeken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen