search
Intellectuele scifi-film met een 8,0 op IMDb arriveert in de Netflix Top 10: waanzinnige rol voor Matt Damon
Films / Netflix Kijktip

Intellectuele scifi-film met een 8,0 op IMDb arriveert in de Netflix Top 10: waanzinnige rol voor Matt Damon

De bekende sciencefictionfilm The Martian van Ridley Scott wordt goed bekeken op Netflix.

Netflix heeft weer een fraaie sciencefictionfilm online gezet. Sinds afgelopen vrijdag kun je namelijk naar The Martian kijken, een film van regisseur Ridley Scott en met vooral Matt Damon in de hoofdrol.

Damon speelt een astronaut waarvan zijn collega's denken dat hij dood is. Hij blijft alleen achter op Mars en onder de barre omstandigheden van de eenzame planeet probeert hij te overleven en een bericht naar het thuisfront te sturen.

Intellectueel


Netflix omschrijft de 142 minuten durende film uit 2015 met de woorden Intellectueel en Inspirerend. Verwacht dus geen grootsere scifi-actiefilms zoals Inception, de film van Christopher Nolan die rond dezelfde periode verscheen.

The Martian heeft het gelijknamige boek uit 2011 van schrijver Andy Weir als basis en werd na de release geprezen om zijn wetenschappelijke nauwkeurigheid en de hoofdrol van Damon. Later volgden zeven niet verzilverde Oscarnominaties. Wel werd de Golden Globe voor - merkwaardig genoeg - "Best Motion Picture - Musical or Comedy" gewonnen. Damon naam ook een Globe me naar huis.

Enorme cast


Damon staat er overigens niet helemaal alleen voor. Je ziet ook rollen van een hele rits grote namen, namelijk Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña, Sean Bean, Kate Mara, Sebastian Stan, Donald Glover en Chiwetel Ejiofor.The Martian staat er uiteraard goed voor op de grote sites. De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat op 91 procent en de IMDb noteert een 8,0 na maar liefst 919 duizend stemmen. Mocht je een van de weinigen zijn die de film nog niet heeft gezien, dan vind je deze dus nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: Ga jij The Martian (opnieuw) kijken op Netflix?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen