search

Ons nieuws van maandag 25 maart 2024

'Call Me Dad': als je beste vriend je stiefvader wordt
Recensie

'Call Me Dad': als je beste vriend je stiefvader wordt

De sympathieke hoofdpersoon ten spijt blinkt deze Deense combinatie van komedie en drama in geen van beide genres uit.

Regie: Christian Dyekjær | Cast: Alex Høgh Andersen (Emil), Magnud Haugaard Petersen (Viktor), Ellen Hillingse (Helle), Roberta Hilarius Reichhardt (Carla), Johanne Milland (Siv), Søren Sætter-Lassen (Dr. Kjærgaard), Peter Gantzler (Erik), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 20-26 minuten | Jaar: 2024

Cateraar Emil ontdekt dat zijn moeder een wel heel onverwachte nieuwe lover heeft gevonden. Emil kent zijn beste vriend Viktor al sinds zij in de luiers liepen. Sterker nog: Emils moeder heeft Viktor nog verschoond. En nu blijken die twee al een half jaar een relatie te hebben. Er zit voor Emil weinig anders op dan deze nieuwe werkelijk maar gewoon te accepteren, want naast zijn beste vriend is Viktor ook zijn compagnon.

Het idee voor het Deense komediedrama Call Me Dad is ontsproten aan de breinen van de hoofdrolspelers Alex Høgh Andersen en Magnus Haugaard Petersen. Samen bedachten ze wat misschien wel de grootste nachtmerrie is bij een hechte vriendschap: dat de vrouw die tussen twee mannen in komt te staan je bloedeigen moeder is. Met de onthulling dat zijn beste vriend zijn stiefvader wordt, is de puinhoop in Emils leven compleet. Hij namelijk ook last van ernstige neusbloedingen en heeft daarnaast heel wat te stellen met zijn labiele vriendin Carla.

Slechts zes afleveringen van amper een halfuur worden gewijd aan de herschikkingen die Emil noodgedwongen in zijn leven moet aanbrengen. Het gegeven van de nieuwe liefde van moederlief wordt daarbij niet helemaal consistent uitgewerkt. Het verdwijnt namelijk regelmatig naar de achtergrond, bijvoorbeeld wanneer Carla een tamelijk absurde claim tegen het bedrijf van Emil en Viktor indient. Of tijdens de spannende ontmoetingen die Emil heeft tijdens zijn dagelijkse zwempartij.

Call Me Dad is op thematisch gebied een heleboel, maar door de minimale emotionele uitwerking tegelijkertijd teleurstellend weinig. Emils zoektocht naar het medische mankement dat zijn neusbloedingen veroorzaakt verloopt uitermate rommelig en versnipperd. Vriendin Carla is een onuitstaanbaar psychisch wrak en dient vooral om Emils gebrek aan ruggengraat te illustreren. Gesprekken tussen Emil en Viktor over hoe de nieuwe liefde tussen vriend en moeder binnenkomt vinden niet plaats. De humor van deze situaties wordt nauwelijks verkend, terwijl op dramatisch vlak de diepgang mist.

Dat komedie en drama in Call Me Dad niet vloeiend samengaan betekent niet dat deze veel te korte serie een volledige verspilling van tijd is. Emil is ondanks het onvermogen om voor zichzelf op te komen een sympathieke jongen die je meer en vooral beter zou gunnen. Het personage draait in de slotaflevering honderdtachtig graden om tot de ontdekking te komen dat hij daar ook weinig heil zal vinden. Net zoals de hoofdpersoon zijn de makers van deze serie voortdurend zoekende.

★★☆☆☆

Call Me Dad is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Koningshuis the Musical': begint als komedie maar eindigt jammer genoeg met een dramatische noot
Recensie

'Koningshuis the Musical': begint als komedie maar eindigt jammer genoeg met een dramatische noot

Diederik Ebbinge houdt ons een spiegel voor, maar het is niet helemaal duidelijk wat we daarin moeten zien.

Regie: Diederik Ebbinge | Cast: Valentijn Bernard (Roel Verdonk), Noortje Herlaar (Debby), Sarah Janneh (Naomi), Marcel Hensema (Frits), Beppie Melissen (Loesewies), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 24-25 minuten | Jaar: 2024

Het heeft lang geduurd voordat Nederlandse acteurs ophielden in films en series te spelen alsof ze op de planken staan. Pas sinds deze eeuw lijken acteurs in dit land te begrijpen dat het voor de camera allemaal niet zo groot hoeft. Acteren in een mockumentary (een nepdocumentaire) is echter misschien nog wat te hoog gegrepen. Dat bewijst Koningshuis the Musical, waarin maar weinigen kunnen doen alsof ze in een echte reportage zitten.

Presentator Roel Verdonk mag voor het televisieprogramma Studio Avenue een blik achter de schermen nemen bij de musical Koningshuis, omdat de koning en koningin aanwezig zullen zijn bij de aankomende honderdste voorstelling. Het lijkt er in de eerste instantie een gezellige boel, maar het beeld dat alle betrokkenen een hechte familie vormen blijkt al snel schone schijn.

Hoe eerder de kijker het voor elkaar krijgt om zich niet te storen aan hoe geacteerd dit zogenaamd echte programma moet zijn, hoe eerder die ervan kan genieten. Geloofwaardigheid lijkt weliswaar niet echt de bedoeling te zijn geweest van maker Diederik Ebbinge, al is dat eigenlijk wel een vereiste voor een mockumentary. Gelukkig bestaat een deel van de cast uit echte musicalsterren, wat op de schaarse muzikale momenten zorgt voor wat krachtige vocale optredens.

Studio Avenue wordt neergezet als riooljournalistiek. Een middelvinger van Ebbinge naar RTL Boulevard, dat ooit het gerucht verspreidde dat hij om financiële redenen stopte met De Luizenmoeder. Ook wordt het nepgedrag uit de kunstwereld in de zeik genomen door te laten zien hoe iedereen knuffelt en mooie woorden voor elkaar heeft, terwijl het feitelijk ieder voor zich is.

Maar waar Koningshuis the Musical echt om draait is empathie. Om invoelbaar te maken hoe het is om in andermans schoenen te staan, inclusief de ervaring van wanneer een ander iets doet dat pijnlijk aankomt. Het toneelensemble moet Nederland in het klein voorstellen en weergeven hoe wij ons tegen elkaar gedragen. Alleen lijkt daarbij de insteek dat het probleem bij iedereen ligt, niet alleen bij blanke autochtonen.

Neem bijvoorbeeld de Aziatische choreograaf die de hele tijd een van de acteurs afbrandt om zijn te vrouwelijk loopje. Wanneer bij die acteur de gemoederen te hoog zijn opgelopen roept hij een racistisch scheldwoord, waarop de choreograaf op hoge poten naar de manager stampt en melding maakt van ongepast gedrag. De acteur biedt direct excuses aan en de choreograaf heeft uitleg nodig over waarom hij ook een verontschuldiging zou moeten maken. Dus: die 'buitenlanders' moeten zelf niet zo snel de racismekaart trekken als ze zelf ook de fout ingaan?

Of is het Ebbinges bedoeling om juist de bovenstaande reactie uit te lokken om vervolgens te roepen: "Zie je wel? Jullie racisten proberen altijd de schuld bij een ander te leggen." Ebbinge speelt zelf de regisseur van het stuk die vlak voor de eerste voorstelling ontslagen werd en spreekt als een complotdenker. Hoe meer hij praat tegen Roel, die zelf steeds meer opmerkt achter de coulissen, hoe meer hij tot hem doordringt. Maar is het de bedoeling dat wij die man serieus nemen of is hij doorgedraafd in ruimdenkend willen zijn?

Het eerdergenoemde moment tussen de choreograaf en de acteur wordt door de manager opgelost door af te dwingen dat beiden sorry zeggen in plaats van een officiële klacht in te dienen. Dat dit werkt wekt de indruk dat iedereen in Nederland die last heeft van lange tenen moet ophouden met snel formeel een klacht indienen. Het eerst even rustig met elkaar bespreken en gewoon aangeven waar de grens ligt bij het individu? Klinkt zeer verstandig, maar tegelijkertijd te mooi om waar te zijn dat dit inderdaad de boodschap van de serie is.

Koningshuis the Musical is niet bepaald lachen gieren brullen, maar de komische toon van het begin blijft goed hangen en met iedere aflevering wordt duidelijker dat er het een en ander speelt. Totdat aflevering vijf zich aandient, waarin de humor moeilijk te vinden is. Als het voorgaande een mix waren tussen komedie en drama was geweest zou dat niet zo opvallen, maar nu is het een beetje een domper. Nummer zes, de afsluiter van de serie, zet de zware toon door.

Wat een scherp satirisch commentaar op de samenleving had kunnen zijn wordt verpest door de afwezigheid van humor en het te letterlijk uitgesproken drama. Het koningshuis had ook wat meer klappen mogen krijgen in plaats van hier en daar wat kneepjes. De boodschap is open voor interpretatie; gewoon niet goed aangepakt of geen helder standpunt durven innemen?

★★★☆☆

Koningshuis the Musical is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weet een van de grootste flops van 2023 binnenkort wel te overtuigen op Prime Video?
Series / Nieuws

Weet een van de grootste flops van 2023 binnenkort wel te overtuigen op Prime Video?

Met een budget van $40 miljoen bleek Freelance een van de grootste tegenvallers van vorig jaar.

Prime Video heeft regelmatig mooie films exclusief in de aanbieding nadat deze in de bioscoop te zien zijn geweest of gewoon alleen op de streamingdienst verschijnt. Denk aan toppers als Past Lives, Saltburn, American Fiction, Sound of Freedom, Road House.

Op 30 maart verschijnt er een compleet andere film op de streamingdienst, namelijk de dikke tegenvaller Freelance die in november in de bioscoop verscheen. De actiefilm was zowel kritisch als financieel een sof.

Flop Freelance


Prime Video zet op 30 maart de film online. De regie lag in handen van Pierre Morel, die je kent van onder andere Taken (2008) en Peppermint (2018), en de hoofdrol is voor actieheld John Cena die je dit jaar nog zag in Argylle.

De ontvangst was bedenkelijk met slechts 6 procent op de Tomatometer. Financieel viel het ook tegen. Er werd bij een productiebudget van 40 miljoen dollar nog geen 10 miljoen dollar opgehaald.

Binnenkort


Andere rollen komen van Alison Brie, Juan Pablo Raba en Christian Slater en vanaf 30 maart zie je Freelance op Prime Video.



In de film ontmoeten we Mason. Hij besluit het leger te verlaten om een leven op te bouwen met zijn gezin. Zijn nieuwe leven wordt echter onderbroken door een gevaarlijke missie. Hij wordt de bodyguard voor een uitgebluste journaliste die een genadeloze dictator gaat interviewen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intellectuele scifi-film met een 8,0 op IMDb arriveert in de Netflix Top 10: waanzinnige rol voor Matt Damon
Films / Netflix Kijktip

Intellectuele scifi-film met een 8,0 op IMDb arriveert in de Netflix Top 10: waanzinnige rol voor Matt Damon

De bekende sciencefictionfilm The Martian van Ridley Scott wordt goed bekeken op Netflix.

Netflix heeft weer een fraaie sciencefictionfilm online gezet. Sinds afgelopen vrijdag kun je namelijk naar The Martian kijken, een film van regisseur Ridley Scott en met vooral Matt Damon in de hoofdrol.

Damon speelt een astronaut waarvan zijn collega's denken dat hij dood is. Hij blijft alleen achter op Mars en onder de barre omstandigheden van de eenzame planeet probeert hij te overleven en een bericht naar het thuisfront te sturen.

Intellectueel


Netflix omschrijft de 142 minuten durende film uit 2015 met de woorden Intellectueel en Inspirerend. Verwacht dus geen grootsere scifi-actiefilms zoals Inception, de film van Christopher Nolan die rond dezelfde periode verscheen.

The Martian heeft het gelijknamige boek uit 2011 van schrijver Andy Weir als basis en werd na de release geprezen om zijn wetenschappelijke nauwkeurigheid en de hoofdrol van Damon. Later volgden zeven niet verzilverde Oscarnominaties. Wel werd de Golden Globe voor - merkwaardig genoeg - "Best Motion Picture - Musical or Comedy" gewonnen. Damon naam ook een Globe me naar huis.

Enorme cast


Damon staat er overigens niet helemaal alleen voor. Je ziet ook rollen van een hele rits grote namen, namelijk Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña, Sean Bean, Kate Mara, Sebastian Stan, Donald Glover en Chiwetel Ejiofor.



The Martian staat er uiteraard goed voor op de grote sites. De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat op 91 procent en de IMDb noteert een 8,0 na maar liefst 919 duizend stemmen. Mocht je een van de weinigen zijn die de film nog niet heeft gezien, dan vind je deze dus nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een serie met voor elk seizoen 100% op Rotten Tomatoes: deze serie doet het en kijk hem nog snel op Netflix
Series / Specials

Een serie met voor elk seizoen 100% op Rotten Tomatoes: deze serie doet het en kijk hem nog snel op Netflix

Alle vijf seizoenen van 'Jane The Virgin' hebben een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Het gebeurt niet vaak dat elk seizoen van een serie zo goed is dat ze allemaal een perfecte score krijgen op Rotten Tomatoes, maar bij Jane The Virgin is dit wel het geval. Alle vijf seizoenen van de serie hebben een score van 100% op de website. Het eerste seizoen kwam uit in 2014 en de serie liep tot en met 2019.

Jane The Virgin is een telenovela, oftewel een soap, die is geïnspireerd op de Venezolaanse serie Juana la Virgen. Gina Rodriguez speelt de hoofdrol van Jane Villanueva, een jonge Venezolaans-Amerikaanse vrouw die per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd wordt, ondanks het feit dat ze ervoor heeft gekozen maagd te blijven tot het huwelijk. Ze is dus zwanger terwijl ze nog maagd is. Daarom ook de titel. Ook te zien in de serie zijn onder andere Andrea Navedo, Justin Baldoni, Yael Grobglas, Ivonne Coll, Jaime Camil en Brett Dier.

Verhaal


Jane The Virgin speelt zich af in Miami en vertelt de verrassende en dramatische gebeurtenissen die plaatsvinden in het leven van Jane Villanueva, een hardwerkende, religieuze, jonge, Venezolaans-Amerikaanse vrouw met een liefde voor schrijven en telenovela's. Jane's belofte aan haar oma om haar maagdelijkheid te bewaren tot het huwelijk wordt moeilijk wanneer een dokter haar per ongeluk kunstmatig insemineert tijdens een controle.

Tot overmaat van ramp is de biologische vader Rafael, een getrouwde man, een voormalige playboy en een kankeroverlevende die zowel de nieuwe eigenaar is van het hotel waar Jane werkt als haar voormalige jeugdliefde. Jane's dilemma wordt nog ingewikkelder doordat haar verkeerde inseminatie gebruikmaakt van Rafael's laatste bevroren sperma en de laatste kans is voor Rafael om vader te worden.

Geprezen


Naarmate de serie evolueert, verschuiven de problemen naar haar kind die opgroeit tot peuter, haar schrijfcarrière die vooruitgaat en haar familieleden die onafhankelijke verhaallijnen ontwikkelen. Enkele van deze verhaallijnen omvatten kwesties rond immigratiestatus, gezondheidsproblemen en lessen van zelfontdekking.



Jane The Virgin werd geprezen om zijn oprechtheid en humor en om het aansnijden van een veelheid aan problemen met warmte en intelligentie. De liefdesdriehoek van Jane met Michael en Rafael verhoogde de inzet, maar de kernrelatie was tussen Jane, haar moeder Xiomara en haar oma Alba. De serie werd ingewikkelder naarmate het vorderde, maar vergat nooit zijn humor.

Kijken?


Wil je deze geweldige serie bekijken, dan zal je het nog snel moeten bingen, want Jane The Virgin is nog tot 26 maart te zien op Netflix. Je kan ook altijd de dvd of blu-ray van de serie kopen als je niet in zo'n korte tijd alles kan bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op 1 april gooit Videoland een stortlading grote en bekende films online
Films / Specials

Op 1 april gooit Videoland een stortlading grote en bekende films online

Heb jij Videoland? Dan kijk je vanaf volgende week maandag naar heel wat bekende en grote films.

Na Netflix is Videoland de grootste streamingdienst van Nederland. Er verschijnen maandelijks heel wat grote titels op de dienst, vaak aan het begin van de maand. Hieronder de films die vanaf 1 april op Videoland te zien zijn.

De nieuwe titels zijn vooral heel verschillend, van oorlog tot een aangrijpende biografische boksfilm en van een bijzonder enige horrorfilm tot een biopic over Vincent van Gogh.

De toppers


Een van de films die je zeker even moet meepakken is At Eternity’s Gate met Hollywoodster Willem Dafoe. De acteur speelt in de film biografische film niemand minder dan Vincent van Gogh. At Eternity’s Gate staat een prima 79 procent op de Tomatometer.

Andere biografische films zijn The Survivor over bokser Harry Haft die Auschwitz heeft overleefd door onder andere te boksen met andere gevangenen. Een andere biopic heet Respect en gaat over Aretha Franklin, gespeeld door Jennifer Hudson.

Uiteenlopende films


Er zijn uiteraard meer prima films te zien vanaf 1 april. Denk aan de horrorfilm Blair Witch, The Man Who Killed Don Quixote en Their Finest. Hieronder de complete lijst:

- At Eternity’s Gate (drama)
- Blair Witch (horror)
- Blue Ruin (thriller)
- Pink Moon (drama)
- Skin (drama)
- Slow West (actie)
- The Man Who Killed Don Quixote (komedie)
- The Nest (drama/thriller)
- The Personal History of David Copperfield (komedie)
- The Survivor (biopic)
- Their Finest (drama)
- Respect (biopic)
- The Pink Panther (komedie)
- The Pink Panther 2 (komedie)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'3 Body Problem' wordt met open armen ontvangen door 'Star Wars'-regisseur
Series / Nieuws

'3 Body Problem' wordt met open armen ontvangen door 'Star Wars'-regisseur

Niet iedereen is de grootste fan van de nieuwe serie 3 Body Problem, maar Star Wars-regisseur Rian Johnson kan er geen genoeg van krijgen.

Het was misschien wel één van de meest langverwachte adaptaties van 2024: 3 Body Problem. Onlangs debuteerde de serie op Netflix, maar kreeg veel gemengde recensies. De meeste waren niet positief.

David Benioff en D.B. Weiss, de makers van Game of Thrones, werkten weer samen aan 3 Body Problem. Helaas voor hen werd het eerste seizoen van Game of Thrones veel beter ontvangen dan 3 Body Problem.

Grote fan


Iemand die wel meteen fan was van de nieuwe serie is filmmaker Rian Johnson. Johnson is vooral bekend van Star Wars en weet dus alles van het sciencefiction genre.

Nadat Johnson de serie had gezien, raadde hij al zijn volgers op X (voormalig Twitter) aan om de serie ook te kijken.

X-post


Dit is wat de filmmaker over de serie zei: "Three Body Problem staat nu op Netflix. Het is fantastisch om de ideeën in de boeken van Liu Cixin te zien, want het is zo goed verteld.. en als je de boeken hebt gelezen, weet je waar dit allemaal naartoe gaat, en het is KRANKZINNIG. Het is de moeite waard om te kijken, dat beloof ik."



Het is dus veilig om te zeggen dat de Star Wars-filmmaker helemaal fan is van de nieuwe 3 Body Problem. Dus laten we de professionals vertrouwen en Netflix opstarten om 3 Body Problem te kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
18+ LEGO-set met 2.048 steentjes van de HBO-serie 'Friends' is nu goud geld waard
Series / Specials

18+ LEGO-set met 2.048 steentjes van de HBO-serie 'Friends' is nu goud geld waard

Heb jij de LEGO-set 10292 'De appartementen van Friends' nog in huis staan?

De sitcom Friends mag dan wel in mei 2004 zijn afgerond, maar dat neemt niet weg dat er nog heel wat fans rondlopen. In 2021 bracht LEGO voor die mensen de set LEGO 10292 Friends Apartments alias De appartementen van Friends uit en deze is nu goud geld waard.

Met 2.048 steentjes is de set van Friends, die ondertussen niet meer verkrijgbaar is in de webwinkel van LEGO, ook flink uitgebreid. De subtitel van de uitgave is The one with the two apartments! en de geadviseerde leeftijd 18+.

Twee appartementen


Als de set gebouwd is dan heb je miniaturen van dus twee appartementen van de hoofdfiguren uit de sitcom van HBO. Deze zijn van Joey en Chandler en van Monica en Rachel, inclusief de tussengelegen hal die vaak in de serie te zien is.

Uiteraard ontbreken de minifiguren van de belangrijkste figuren niet. Je krijgt Joey Tribbiani, Chandler Bing, Monica Geller, Rachel Green, Ross Geller, Phoebe Buffay en Janice in hun herkenbare Friends-kleding.

Goud geld


De set is zo'n 10 centimeter hoog, 64 centimeter breed en 31 centimeter diep en past daarmee prima in een vitrinekast. De set werd oorspronkelijk aangeboden voor 180 euro, maar je vindt een nieuwe uitgave nu al voor een kleine 300 euro op online tweedehandswinkels en in het buitenland wordt er door de fans zelfs richting de 500 euro voor betaald. Dus als je er nog eentje thuis in de doos hebt staan?



Ben je alleen fan van de sitcom Friends en heb je zin om een of meer afleveringen terug te kijken, dan vind je de reeks gewoon nog op HBO Max.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bikkelharde en intense misdaadthriller op Netflix meteen een monsterhit en verovert de top 10
Films / Nieuws

Bikkelharde en intense misdaadthriller op Netflix meteen een monsterhit en verovert de top 10

De derde Equalizer met Denzel Washington doet het meteen goed op Netflix.

Afgelopen jaar verscheen de naar verluidt laatste Equalizer-film met Denzel Washington in de bioscopen. Financieel deed The Equalizer 3 het prima en recent verscheen de film op Netflix.

De stevige misdaadthriller van regisseur Antoine Fuqua doet het gelijk goed en tikt Irish Wish van de koppositie. Het zou zomaar kunnen dat de film nog wel even bovenaan de lijst blijft staan, aangezien het een typische actiefilm is die iedereen wel even meepikt.

Veel positieve reacties


Dit blijkt ook wel uit het aantal stemmen op IMDb. Maar liefst 107 duizend mensen namen al de moeite om de film te beoordelen, met een 6,8 al IMDb-score. Op Rotten Tomatoes stond de Tomatometer eerder al op een sterke 76 procent en de publieksscore staat zelfs op 94 procent.

"Opnieuw een vermakelijk uitje van Antoine Fuqua en Denzel Washington. The Equalizer 3 maakt het formule-achtige verhaal grotendeels goed met het in beeld brengen van zuivere actiescènes," aldus de critics consensus.

Equalizer


Overigens vind je op Netflix de eerdere Equalizer-films waarin Washington ook invulling geeft aan de onverslaanbare en koele Robert McCall.



In The Equalizer 3 heeft Robert McCall zijn hart verloren aan een kustplaatsje in Italië. Hij zet alles op alles om de inwoners te bevrijden van de lokale Camorra die hen terroriseert.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woensdag nieuw op Netflix: wat voor een serie is 'The Believers'?
Series / Specials

Woensdag nieuw op Netflix: wat voor een serie is 'The Believers'?

Op woensdag 27 maart debuteert de Netflix-thrillerserie The Believers met het eerste seizoen.

Op Netflix verschijnt iedere week wel een aantal nieuwe series of seizoenen van lopende series. Vanaf woensdag kun je kijken naar de Netflix Original The Believers. Wat voor een serie is het?

The Believers is een nieuwe Netflix Original uit Thailand en wordt door Netflix omschreven als een drama-/misdaad-/thrillerserie. De keywords die de streamingdienst meegeeft zijn provocerend en spannend.

The Believers


De serie, ook bekend onder de originele titel Sathu, wordt als volgt door Netflix omschreven: Drie jonge ondernemers stuiten op een zakelijk buitenkansje om de schulden van hun mislukte start-up terug te betalen: misbruik maken van de geloofsovertuigingen van mensen.

Als je niet bekend bent met Thaise series of films, dan zegt de cast je waarschijnlijik weinig. Hoofdrollen zijn er namelijk voor onder andere Teeradon Supapunpinyo, Pachara Chirathivat en Achiraya Nitibhon.

Woensdag te zien


Ben je geïnteresseerd in de serie? Vanaf aankomende woensdag is The Believers dus op Netflix te zien met een nog onbekend aantal afleveringen.



Details over de ontvangst zijn er helaas nog niet, maar waarschijnlijk zien we snel een cijfer op de IMDb en wie weet zelfs enkele recensies op Rotten Tomatoes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week terug met het spannende 'Dexter' en 6 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix komt deze week terug met het spannende 'Dexter' en 6 andere gave series

De terugkeer van een klassieker en een hoop religieuze content zie je deze week op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Testament: The Story of Moses


Verschijnt op: Woensdag 27 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire | Kijk op: Netflix

Deze inspirerende docudramaserie gaat over het bijzondere leven van Mozes als prins, profeet en meer. Met toelichting van theologen en historici.




Ronja Rövardotter


Verschijnt op: Donderdag 28 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 1-7 | Genre: Avontuur / Drama / Familie | Kijk op: Netflix

De lieve, trouwe en onbevreesde dochter van een gezochte roverhoofdman maakt een geheime vriend in het magische en gevaarlijke bos van haar vader.




Dexter


Verschijnt op: Zondag 31 maart | Release: Seizoen 1-8 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie

Hij is slim, hij is beminnelijk. Hij is Dexter Morgan, Amerika's lievelings-seriemoordenaar die zijn dagen verslijt met het oplossen van misdaden, en de nachten verslijt met het plegen ervan.




Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

27 maart: The Believers (seizoen 1) - Misdaad / Drama / Thriller - Drie jonge ondernemers stuiten op een zakelijk buitenkansje om de schulden van hun mislukte start-up terug te betalen: misbruik maken van de geloofsovertuigingen van mensen.

28 maart: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 13) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

29 maart: Is It Cake? (seizoen 3) - Spelprogramma / Reality-TV - Briljante taartkunstenaars creëren verrukkelijke replica's van handtassen, naaimachines en meer in een verbluffende bakwedstrijd, geïnspireerd op een populaire meme.

30 & 31 maart: Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Drama / Familie / Romantiek - De koningin van de warenhuizen en de prins van de supermarkten doorstaan een huwelijkscrisis, waarna de liefde weer op wonderbaarlijke wijze begint op te bloeien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harrison Ford laat een compleet andere kant van zichzelf zien op de set van zijn serie 'Shrinking'
Series / Nieuws

Harrison Ford laat een compleet andere kant van zichzelf zien op de set van zijn serie 'Shrinking'

Het is goed om te zien dat alles op de set niet altijd heel serieus wordt genomen.

Acteur Harrison Ford is inmiddels niet meer weg te denken uit het canon van Hollywood. Momenteel is hij bezig met het opnemen van het tweede seizoen Shrinking en zorgt op de set voor de nodige humor.

Het is alweer een tijdje geleden dat de dramatische komedieserie van Apple TV+ werd verlengd voor een tweede seizoen, na uitstekende waarderingen van critici en publiek voor de serie van maker Bill Lawrence.

Snel naar de zon toe


In een post op social media is een opmerkelijk moment gedeeld waarin Ford's personage Dr. Paul Rhoades wat Hawaiiaanse vrolijkheid in zijn kantoor brengt. Ford besloot een Hawaiiaanse rok aan te trekken en zijn collega's te verrassen.

Na het aantrekken van zijn kostuum haast Ford zich naar het bureau van zijn personage terwijl de productiecrew hem toejuicht. Ford maakt een sarcastische opmerking voordat de opname vermoedelijk begint en de clip eindigt.

Lichtzinnige of diepgaande therapie


Het eerste seizoen van Shrinking introduceerde Jimmy Laird, gespeeld door Jason Segel, een therapeut die na de dood van zijn vrouw een onconventionele benadering kiest om zijn patiënten te helpen. Naast Segel en Ford zijn er rollen voor Christa Miller, Michael Urie en Lukita Maxwell.



Kijk alle afleveringen van Shrinking op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shôgun' is een dikke hit: Op welke dag zet Disney+ de volgende aflevering online?
Series / Nieuws

'Shôgun' is een dikke hit: Op welke dag zet Disney+ de volgende aflevering online?

Op Disney+ is de serie Shôgun een schot in de roos: maar op welke dag verschijnt aflevering zes?

Ben jij na alle positieve reacties als gestart met de serie Shôgun op Disney+? Op de streamingdienst staan ondertussen vijf afleveringen en de zesde is uiteraard aanstaande. Maar op welke dag verschijnt deze eigenlijk?

In totaal bestaat Shôgun uit tien afleveringen en dat betekent dat we pas net op de helft van de boekverfilming zitten. De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1975 van schrijver James Clavell.

Volgende aflevering?


De zesde aflevering van Shôgun verschijnt morgen al. Disney+ zet namelijk iedere dinsdag een nieuwe aflevering online. Aflevering zes heet Ladies of the Willow World en is geregisseerd door Hiromi Kamata.

Na deze aflevering volgen er nog vier en daarvoor zijn de titels al bekend. Dit zijn A Stick of Time, The Abyss of Life, Crimson Sky en A Dream of a Dream. De laatste wordt op 23 april online gezet.

Miniserie


De kans is vrij klein dat je een tweede seizoen ziet van Shôgun. Disney+ kondigde serie aan als een miniserie. Overigens verscheen in 1980 al een vijfdelige miniserie over het bronmateriaal.



Shôgun vind je op Disney+ en speelt zich af in Japan in het jaar 1600, aan het begin van een eeuwenlange burgeroorlog. Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) vecht voor zijn leven, totdat een Europees schip strandt nabij een vissersdorpje, met daarop John Blackthorne, gespeeld door Cosmo Jarvis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-knaller '3 Body Problem' van Netflix moet totaal onverwacht een cruciaal probleem binnen de serie oplossen
Series / Nieuws

Scifi-knaller '3 Body Problem' van Netflix moet totaal onverwacht een cruciaal probleem binnen de serie oplossen

De makers David Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo kregen deze vraag voorgeschoteld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
3 Body Problem is een verhaal dat zich over meerdere eeuwen afspeelt. De beslissing van een wetenschapper in de jaren 60 blijkt onvoorziene consequenties voor de hele mensheid te hebben.

De makers Dan Benioff, D.B. Weiss en Alexander Woo zijn niet bepaald nieuwkomers in de wereld van televisie. Verder heeft de serie een megabudget. Je zou dus niet verwachten dat een nogal basaal element voor een gezonde uitdaging heeft gezorgd. Het betreft hier natuurlijk de buitenaardse wezens.

Vriendschap


In 3 Body Problem draait het verhaal om het voorkomen van een buitenaardse invasie. De hoofdpersonages zijn zich bewust van de komst van een buitenaardse ras genaamd de San-Ti. Dit zal over 400 jaar zijn en het doel is om de planeet in zijn geheel te veroveren.

Vanaf het begin is dus duidelijk dat het hier niet bepaald gaat om vriendschap sluiten met de mensheid. Een groep wetenschappers vormt samen met medewerkers van geheime diensten een team om de San-Ti af te weren.

Niet zo makkelijk


Jammer genoeg is de vertaling naar het scherm lang niet zo makkelijk als je zou denken. Met een budget van ruim $ 20 miljoen per aflevering is er zeker geen gebrek aan financiële middelen, toch krabben de makers zich achter het oor.



In Cixins boeken worden de San-Ti namelijk niet omschreven, dus wat het bronmateriaal betreft is dat dikke pech. Toen ComicBook het drietal hier rechtstreeks naar vroeg, zei Alexander Woo het volgende: "Dat lijkt me een geweldig probleem om te hebben. Dat betekent namelijk dat er meer seizoenen komen van de serie". Benioff was in dit opzicht wat opener en verwees naar een buitenaards wezen dat wél wordt omschreven, zij het gedeeltelijk.

Laten zien


Benioff: "Er zit een buitenaards wezen [in de boeken] dat wel wordt omschreven, en de naam is Singer. Niet per sé een van de veroveraars, maar als we zo ver zouden komen [in de verfilming] dan zou dat een van mijn favorieten zijn. Laten we dit personage op het scherm zien, of alleen maar gedeeltelijk? Zoals Alex [Woo] zegt, het zou een geweldig probleem zijn om te hebben".



In Cixins boeken kan het gebrek aan omschrijving op verschillende manieren gezien worden. Een interpretatie is dat de dreiging hierdoor onderstreept wordt. Je kunt het echter ook zien als een potentiële afleiding, het uiterlijk van de San-Ti doet er uiteindelijk niet toe.

Hamvraag


De hamvraag op dit moment is natuurlijk of er akkoord komt voor een tweede seizoen. De makers hebben in dat opzicht dus nog wel even de tijd om te beslissen omtrent de intergalactische dreiging. 3 Body Problem kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie met 100% op Rotten Tomatoes is een waardige vervanger voor 'The Bear'
Series / Specials

Deze serie met 100% op Rotten Tomatoes is een waardige vervanger voor 'The Bear'

Veel series proberen het succes van The Bear te evenaren, maar dit is de enige serie die dat voor elkaar gekregen heeft.

The Bear was een meesterwerk en dat is te bewijzen met de bijna 30 verschillende prijzen die de serie in de wacht heeft gesleept. Het is dan ook geen verrassing dat de serie een score van 99% heeft op Rotten Tomatoes. Toch heeft de serie een waardige tegenstander.

Sinds dat The Bear in première ging zijn er een heleboel projecten uitgekomen die geprobeerd hebben het succes van The Bear te evenaren, maar niets of niemand kwam in de buurt. Totdat deze serie uitkwam.

Een waardige tegenstander


Vorig jaar kwam er een waardige tegenstander voor The Bear uit, namelijk: Boiling Point. Een nieuwe serie, rechtstreeks uit Groot-Brittannië, over de horeca.

Boiling Point is een prequel van de gelijknamige film uit 2021 en neemt een kijkje in de restaurantcultuur in Engeland. De gesprekken en relaties die normaal gesproken niet te zien zijn, worden nu het middelpunt.

100% op Rotten Tomatoes


De serie bestaat uit slechts vier afleveringen, maar stelt kwaliteit over kwantiteit. Dat is dan ook de reden dat Boiling Point op het moment van schrijven een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes heeft.



Boiling Point is dus de perfecte vervanger voor The Bear en ideaal om in één keer te bingen op Apple Tv+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donderdag nieuw op Netflix: wat voor een serie is 'Ronja the Robber’s Daughter'?
Series / Specials

Donderdag nieuw op Netflix: wat voor een serie is 'Ronja the Robber’s Daughter'?

Vanaf donderdag kijk je de avontuurlijke serie 'Ronja the Robber's Daughter' op Netflix.

Donderdag komt Netflix weer met een nieuwe titel: Ronja the Robber's Daughter. Deze serie is gebaseerd op het bekende gelijknamige boek en dit is wat je ervan kunt verwachten.

Ronja the Robber's Daughter is een Zweedse serie, gemaakt door Hans Rosenfeldt. Hem kun je kennen van onder andere The Bridge en Marcella. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Astrid Lindgren, dat is uitgegroeid tot een van de meest geliefde Zweedse verhalen.

Magisch bos


De serie volgt de avonturen van een jong meisje genaamd Ronja. Zij is geboren als dochter van een bende van rovers in een middeleeuws Scandinavisch kasteel. Wanneer ze opgroeit, begint ze het bos rondom het kasteel te ontdekken.

Ze komt erachter dat dit zowel een magische als een gevaarlijke plek is, die bewoond wordt door vreemde wezens. Ronja ontmoet ook een jongen genaamd Birk, maar hij blijkt uit een andere bende te komen. Dat betekent het begin van een donkere familieruzie.

Overleven


Ondertussen arriveert er een beruchte opzichter om het bos voor eens en altijd vrij te krijgen van rovers. Ronja en Birk vluchten samen, maar moeten daardoor ook alleen zien te overleven in het mysterieuze bos.



Rosenfeldt zegt het volgende over de serie: "Ik ben heel blij dat Ronja een nieuw thuis heeft gevonden. De serie heeft een fantastisch team zowel voor als achter de camera, en dat Ronja haar publiek op Netflix gaat ontmoeten voelt als een cadeau".

Netflix


Het boek van Lindgren werd gepubliceerd in 1981, wat betekent dat veel mensen met dit verhaal zijn opgegroeid. Het verhaal van Ronja verscheen al eerder op het scherm, waaronder in een film uit 1984 en een Studio Ghibli-anime uit 2014.

Ronja the Robber's Daughter is vanaf donderdag 28 maart te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze afgeronde en bikkelharde misdaadserie met een 8,8 op de IMDb kijk je nu gewoon op Netflix
Series / Specials

Deze afgeronde en bikkelharde misdaadserie met een 8,8 op de IMDb kijk je nu gewoon op Netflix

De iconische historische misdaadserie 'Peaky Blinders' gaat over een straatbende in Birmingham.

Ben je fan van misdaadseries? Dan mag je de populaire serie Peaky Blinders absoluut niet gemist hebben. De serie over een misdaadbende in het Birmingham van begin 20e eeuw scoort geweldig op IMDb en is gewoon te zien op Netflix.

Peaky Blinders is een historische misdaadserie, gemaakt door Steven Knight. Het eerste seizoen verscheen in 2013. Het zesde en laatste seizoen ging in 2022 in première. Onlangs kregen fans gelukkig goed nieuws, want er komt een Peaky Blinders-film aan.

Straatbende


De serie speelt zich af in de Engelse stad Birmingham, een paar maanden na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal draait rondom de Peaky Blinders straatbende, geleid door de ambitieuze en sluwe Tommy Shelby (Cillian Murphy).

Shelby en zijn bende controleren Birmingham, maar eigenlijk wil Shelby meer dan dat. Hij is van plan om het imperium dat hij heeft verkregen uit te breiden en iedereen uit de weg te ruimen die hem in de weg staat.


Groot succes


Naast Murphy zijn er nog meer bekende acteurs te zien in de serie. Zo zien we Helen McCrory als Polly Gray, Paul Anderson als Arthur Shelby, Joe Cole als John Shelby, Sam Neill als Chief Inspector Chester Campbell en Annabelle Wallis als Grace Burgess.



Peaky Blinders was door de jaren heen een enorm succes. Op IMDb scoort Peaky Blinders een hoog cijfer, namelijk een 8,8/10. Ook is de serie op nummer 84 te vinden van de IMDb top 250 van beste series.

Indrukwekkend meeslepend


Op Rotten Tomatoes scoort de serie een indrukwekkende 93%. De critics consensus van seizoen 1: "Peaky Blinders beweegt zich op zijn eigen tempo en neemt de tijd om een portret van het naoorlogse Groot-Brittannië te creëren dat zowel bloederig en brutaal als indrukwekkend meeslepend is".

Bekijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.