search
Compleet vergeten sciencefictionserie die een nieuwe kans verdient: 'Flashforward'
Series / Specials

Compleet vergeten sciencefictionserie die een nieuwe kans verdient: 'Flashforward'

De sciencefictionserie 'Flashforward' werd geannuleerd na één seizoen, maar verdiende overduidelijk meer.

Soms krijgen series niet de kans om echt uit de grond te komen en worden ze snel vergeten. Dit was het geval van de sciencefictionserie Flashforward die na één seizoen al geannuleerd werd. Het is gemaakt door Brannon Braga en David S. Goyer en is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1999 van Canadees sciencefictionschrijver Robert J. Sawyer.

Flashforward werd in de Verenigde Staten op televisie getoond op de zender ABC van september 2009 tot en met mei 2010. In Nederland was de serie ook op tv te zien op de zender Veronica. Flashforward begint met negen hoofdrolspelers gespeeld door onder andere Joseph Fiennes, John Cho, Sonya Walger, Jack Davenport en Courtney B. Vance.

Verhaal


Flashforward draait om het leven van verschillende mensen wanneer een mysterieuze gebeurtenis ervoor zorgt dat iedereen op de planeet tegelijkertijd het bewustzijn verliest voor twee minuten en zeventien seconden. Tijdens deze black-out heeft iedereen een visioen over wat er met hen zal gebeuren over exact 6 maanden, een wereldwijde flashforward.

Een team van FBI-agenten uit Los Angeles, geleid door Stanford Wedeck (Vance) en aangevoerd door Mark Benford (Fiennes), beginnen te onderzoeken wat er is gebeurd en of dit in de toekomst weer zal kunnen gebeuren. Benford heeft tijdens zijn visioen een deel van de uitkomst van het onderzoek gezien en kan daarom het team in de goede richting sturen. Hij en zijn team gebruiken de aanwijzingen uit zijn visioen voor hun huidige onderzoek. Ondertussen gaan de dingen die de mensen hebben gezien in hun visioen steeds meer hun dagelijkse leven bepalen.

Geannuleerd


Ondanks zijn intrigerend verhaal en sterke start, werd Flashforward ten onrechte geplaatst in een tijdslot dat doorgaans gereserveerd is voor familievriendelijke programma's, wat leidde tot annulering na zijn veelbelovende debuutseizoen. Het werd hierdoor ook niet genoeg bekeken, wat een van de redenen van de annulering was.



De seizoensfinale werd opgenomen voordat bekend was dat de serie geannuleerd zou worden en eindigde met onthullingen over de oorsprong van de black-out, waarbij sommige vragen onbeantwoord bleven. Flashforward verdient een nieuwe kans om zijn verhaal voort te zetten, vooral nadat het eindigde met nog een black-out en visioenen die nog verder in de toekomst reiken. Heel wat fans van de serie waren dan ook teleurgesteld dat de serie na een seizoen gedaan was en velen vinden dat de serie een nieuwe kans verdient.

Kijken?


Alle afleveringen van Flashforward kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Flashforward? Heb jij deze opvallende sciencefictionserie gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen