search
Met een 8,8 op de IMDb is deze krachtige en onmisbare dramaserie nog altijd te kijken op HBO Max
Series / Specials

Met een 8,8 op de IMDb is deze krachtige en onmisbare dramaserie nog altijd te kijken op HBO Max

In 'Succession' strijden de personages om de macht over het bedrijf van hun vader. Maar moeten ze dat wel willen?

HBO Max staat vol met geweldige series, waaronder Succession uit 2018. Deze serie over een familiebedrijf heeft een indrukwekkende score op IMDb en staat zelfs in de top 250 beste series van deze site.

Succession is een Amerikaanse satirische comedyserie, gemaakt door Jesse Armstrong. Het eerste seizoen verscheen in de zomer van 2018 op HBO Max. Het vierde en laatste seizoen van de serie ging in mei van vorig jaar in première.

Strijd om de macht


De serie volgt de familie Roy, die de eigenaren zijn van een groot mediaconglomeraat in New York genaamd Waystar RoyCo. Wanneer de gezondheid van patriarch Logan Roy (Brian Cox) verslechtert, begint er tussen zijn kinderen een strijd om de macht over het bedrijf.

Deze vier kinderen zijn de vervreemde oudste zoon Connor (Alan Ruck), de machtsbeluste Kendall (Jeremy Strong), de oneerbiedige Roman (Kieran Culkin) en gewiekste dochter Shiv (Sarah Snook). Allemaal zijn ze op hun eigen manier verbonden aan het bedrijf.


Verschrikkelijke eigenschappen


Terwijl de personages zich voorbereiden op een toekomst zonder hun vader, zien we hoe deze strijd steeds sluwer wordt. Bij alle personages komen hun eigen verschrikkelijke eigenschappen naar boven. Wie wint uiteindelijk de macht over Waystar RoyCo?



Naast de acteurs die de vader en kinderen binnen de familie Roy spelen, komen er nog veel meer bekende gezichten voor in de serie. Zo zien we Peter Friedman als Frank Vernon, Matthew Macfadyen als Tom Wambsgans, Hiam Abbass als Marcia Roy en Nicholas Braun als Greg Hirsch.

IMDb top 250


Op IMDb scoort Succession een geweldige score van 8,8/10. Ook heeft de serie een plek in de top 250 series van deze site, namelijk op nummer 54.

Bekijk Succession op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Peaky Blinders: heb jij alle zes seizoenen gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen