search
Onthullende docuserie over kindsterren van Nickelodeon die het daglicht niet kan verdragen is binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Onthullende docuserie over kindsterren van Nickelodeon die het daglicht niet kan verdragen is binnenkort te streamen

Met 100% op Rotten Tomatoes is deze onthullende vierdelige docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV erg goed ontvangen.

Op Rotten Tomatoes krijgt de docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV de volle 100 procent op de Tomatometer en dat lijkt niet onterecht. De docu maakt namelijk inzichtelijk hoe in de jaren 90 belangrijke mensen bij de zender Nickelodeon omging met de kindsterretjes uit de bekende jeugdseries.

In april verschijnt op de zender ID en op de streamingdienst Discovery+ de vierdelige docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV die meerdere schokkende gebeurtenissen boven water brengt.

Misbruik


Cast en crew van meerdere jeugdseries van Nickelodeon laten onder meer weten niet veilig te zijn geweest als ze in de omgeving van Dan Schneider waren. Hij was van 1994 tot 2019 een van de producenten bij Nickelodeon.

Kindacteurs werden gedwongen om bedenkelijke scènes op te nemen. Zo werd een kind ingesmeerd met pindakaas en vervolgens afgelikt door honden. Ook werd het gezicht of ontblote lichaam van tienermeisjes ondergespoten met water of slijm en dat leidde tot nogal seksueel getinte scènes. Vrouwelijke castleden werden gedwongen om Schneider schoudermassages te geven.

Discovery+


In de docu komen de kinderen van toen, hun ouders en medewerkers van achter de schermen aan het woord, bekend van onder andere de Nickelodeon-series Drake and Josh, All That en The Amanda Show.Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV verschijnt op zondag 7 april en zondag 14 april op Discovery+ en om 21:00 uur op ID.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij nu geïnteresseerd in Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen