search
Fans schreven twee aangekondigde Marvel-series al af, maar ze komen er toch
Series / Nieuws

Fans schreven twee aangekondigde Marvel-series al af, maar ze komen er toch

Disney-topman komt met een langverwachte update over twee nieuwe producties in het MCU.

Twee miniseries die zich officieel in het MCU-universum afspelen zijn tot op heden onderbelicht gebleven. Brad Winderbaum is Hoofd Televisie, Streaming en Animatie bij Marvel Studios en gaf eindelijk meer openheid van zaken.

In zijn interview met Agents of Fandom onthulde Winderbaum dat Ironheart en Wonder Man er toch echt gaan komen. Hoewel nog steeds niet duidelijk is waarom deze twee producties zo weinig publiciteit krijgen blijven ze dus niet op de plank liggen.

Nooit aangekondigd


Eerder schreven wij al over Ironheart. Riri Williams (Dominique Thorne) was te zien in Black Panther: Wakanda Forever en krijgt nu een eigen miniserie die uit zes afleveringen zal bestaan.

Wonder Man is helemaal een apart verhaal, deze serie over de acteur en stuntman Simon Williams is namelijk nooit officieel aangekondigd. De hoofdrol wordt gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II, die we kennen als Black Manta uit de Aquaman-films. In de strips is Simon de zoon van een industrieel die zijn lichaam laat veranderen om te infiltreren bij de Avengers. De miniserie met zijn avonturen bestaat uit tien afleveringen.

Post-productie


Ironheart heeft de opnames een tijd geleden afgerond, en Wonder Man is in januari 2024 weer begonnen met filmen nadat de Hollywoodstaking officieel was geëindigd. Winderbaum gaf aan dat beide series momenteel in post-productie zijn: "[De series] gaan er absoluut komen, momenteel zijn we druk bezig met de montage"."Het zijn ongelooflijke series waarin we verschillende uithoeken van het [MCU-]universum verkennen. We kunnen echt niet wachten om Riri en Simon voor te stellen aan het grote publiek," aldus de Disney-baas.

Waar en wanneer te zien?


Ironheart wordt in de loop van 2025 verwacht op Disney+. Het is momenteel nog niet bekend wanneer Wonder Man te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Naar welke Marvel-serie kijk je meer uit: Ironheart of Wonder Man?

 • Ironheart

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Wonder Man

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen