search
Unieke prestatie door Helena Bonham Carter: perfecte score op Rotten Tomatoes met biografie
Series / Featured

Unieke prestatie door Helena Bonham Carter: perfecte score op Rotten Tomatoes met biografie

Helena Bonham Carter schittert in de hoofdrol van deze biografie en weet een perfecte score op Rotten Tomatoes binnen te slepen.

Helena Bonham Carter is één van de weinige acteurs die Hollywood compleet in haar greep heeft. Het maakt niet uit welke rol ze speelt, niemand kan zijn of haar ogen van haar afhouden. Zo ook in de serie Nolly.

De Britse Nolly is een biografische miniserie over de Crossroads-actrice Noele Gordon. De miniserie is gemaakt en geschreven door het brein achter Doctor Who: Russel T. Davies.

Noele


Noele "Nolly" Gordon is vooral bekend van haar iconische rol als Meg Richardson in de serie Crossroads. Central Independent Television wilde de serie annuleren en besloot Gordon te ontslaan, in de hoop dat niemand de serie meer ging kijken.

Na haar tumultueuze tijd bij Crossroads stapte Gordon het toneel op in verschillende musicals. Haar geweldige carrière kwam tot een stop toen ze gediagnosticeerd werd met kanker. Nolly volgt het leven van Gordon en onderzoekt het bedrog waar de actrice mee te maken kreeg.

Rotten Tomatoes


De serie heeft op het moment van schrijven een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Zo zegt topcriticus Nina Metz van Chicago Tribune: "Het is zo goed geschreven, zo goed gecast en uitgevoerd[…]"



Anderen noemen Nolly een "meesterwerk", "de beste" en "ontroerend". Ook wordt Davies de hemel in geprezen door zijn script: "het is zijn beste werk".

Apple TV+


Stream Nolly op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Helena Bonham Carter is een opvallende actrice: kan jij vaak van haar rollen genieten?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen