search
De beste romantische Netflix-serie om nog een keer te kijken: 'Anne with an E' scoort een 8,6 op de IMDb
Series / Specials

De beste romantische Netflix-serie om nog een keer te kijken: 'Anne with an E' scoort een 8,6 op de IMDb

Anne with an E, een romantisch drama gebaseerd op het boek Anne of Green Gables, blijft betoveren.

De alom geprezen televisieserie Anne with an E uit 2017 is nog steeds op Netflix te zien. Heb je de serie een paar jaar geleden al gebingewatched, en krijg je zin om weer eens heerlijk weg te zwijmelen, dan wordt het tijd om deze topserie komend paasweekend gewoon weer eens op te zetten.

Dit romantische drama blijft heerlijk om bij weg te dromen. De rol van Anne Shirley Cuthbert wordt grandioos vertolkt door Amy Beth McNulty. Naast haar schitteren Geraldine James en Robert Holmes Thomson als Marilla en Mathew Cuthbert.

Green Gables


De Canadese televisieserie is gebaseerd op het boek 'Anne of Green Gables' ('Anne van het Groene Huis') en is geschreven in 1908 door Lucy Maud Montgomery. Velen denken dat het autobiografisch is maar het is in feite volledig fictief.

Het verhaal is zowel als serie en als film verfilmd. De allereerste film was een stomme film in 1919. Helaas zijn de rollen vernietigd en is niets bewaard gebleven, omdat de hoofdrolspeelster Mary Minter destijds een affaire had met de regisseur die later vermoord werd.

Weesmeisje


De serie vertelt het verhaal van een jong weesmeisje dat per toeval bij een ongetrouwde broer en zus terechtkomt in het pittoreske plaatsje Avonlea dat langs de kust ligt op Prince Edward Island. De omgeving is betoverend, ongerept en idyllisch.Anne is meteen verliefd op alles wat ze ziet, krijgt en beleeft. Ze is vrijgevochten, stoer en niet snel bang. In het weeshuis verslond ze boeken en gebruikte die ook om aan de realiteit te ontsnappen. Ze heeft een enorme fantasie die haar meerdere keren in de problemen brengt. Toch weet ze ieders hart te veroveren.

Miljoenen fans


Helaas zijn er maar drie seizoenen gemaakt, met 27 afleveringen. Het vierde seizoen komt er voorlopig niet door een breuk tussen Netflix en CBC. De serie wordt toch mooi afgerond en laat voldoende ruimte om ooit nog met seizoen vier te komen. Miljoenen fans hebben daar een handtekeningenactie voor ondertekend.Op IMDb krijgt de serie een dikverdiende 8,6. Ook heeft Anne with an E 27 prijzen in de wacht gesleept. De serie is daadwerkelijk op Prince Edward Island opgenomen net als in het boek.

Kijk Anne with an E op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: Anne with a E? Heb jij de serie gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen